Bude druhý pôrod automaticky sekcia?

1. mar 2023

Ahojte, som pár mesiacov po plánovanej sekcii a hneď ako sa bude dať by sme sa chceli snažiť o druhé. Chcem sa opýtať či druhý pôrod by bol automaticky sekcia alebo sa mi že stať že budem musieť rodiť prirodzene. Ďakujem

asined88
1. mar 2023

Nemusí byť automaticky sekcia. Záležať bude na stave maternice a hlavne jazvy. Ja som mala prvý akútny cisársky. Otehotnela som po 7 mesiacoch a ani zmienka o druhej sekcii, že skúsime prirodzene. Tak sa čakalo, ale pôrod nepostupoval, neotvarala som sa ani po niekoľkých hodinách, tak znova spravili sekciu.

autor
1. mar 2023

@asined88 ide o to že ja by som práve chcela aj druhý krát sekciu tak preto už teraz zisťujem čo a ako 🙂

asined88
1. mar 2023

Áno, aj ja som bola viac za sekciu, ale že nebol na to dôvod. Teda až do pôrodu.

babovka2321
1. mar 2023

Zalezi od porodnice. Vela zien je teraz v strese, lebo im nechcu naplanovat sekciu, ze predchadzajuca sekcia nie je dovodom na dalsiu a nutia ich skusit prirodzene. Vela porodnic tlaci na tie prirodzene porody.

simonetka67
1. mar 2023

Mne dal doktor na výber či chcem sekciu alebo prirodzený porod. Prvá bola akútna . Vybrala som si porod prirodzený ale tiež sa nič nedialo , neotvárala som sa , porod nepostupoval takze opäť sekcia .

autor
1. mar 2023

@simonetka67 tak dúfam že tiež dostanem na výber lebo bez váhania beriem sekciu 😁

ladyiwush
1. mar 2023

Nie automaticky ale keď si poviete ze chcete sekciu budete ju mat 🙂 mala prvý krát a druhy krát som povedala ze chcem tak a nikto nič nepovedal 🙂

andreagartnerova
1. mar 2023

V Žiline som rodila po sekcii, normálne. Ani sa má nepýtali, iba sledovali, že v krajnom prípade spravia sekciu.

macko1007
1. mar 2023

prvu som nala akutnu sekciu,druhu automaticky

nikyy
1. mar 2023

Ja som rodila plánovanou sekciou,síce pred vyše 9rokmi,ale mne bolo povedané,že do nejakých tuším 3rokov ak by bolo druhé,tak bude musieť byt sekcia 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ no druhé zatiaľ nemám,takze neviem 🙂

aliaray1
2. mar 2023

Nie nemusi byt automaticky. Kamoska mala 1.sekciu, 2.klasicky

martinkatinka
2. mar 2023

A pri prvom si mala aku indikaciu?

miriter
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evelynka86
18. mar 2024

@nikyy podla mojich info moze zena skusit prirodzene porodit uz 1,5roka po cisarskom. Ja budem mat teraz porod 2roky a 9mes po cisarskom a zubami nechtami sa budem bit za prirodzeny porod. Cisarsky bol pre mna zlyhanie, trauma a bolesti cleeho tela este 2 tyzdne po.. bez bondingu, 24hod na JISke bez maleho (obaja sme boli zdravi), natrvalo som ho dostala az po 40hodinach... no hroza.. nikdy viac, a urcite nie dobrovolne. Syna milujem neskutocne, ale dodnes mi chyba ten pocit drzania maleho naheho prave narodeneho klbka.. prvy krat som ho videla naheho ked uz mal takmer 2 dni..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre