Hnisavé komplikácie po pôrode
Ahojte som 24 dní po pôrode a pred dvoma dňami mi vypadol posledný steh z hrádze ale dnes som si všimla že sa mi spravil taký biely fľak na tej rane na dotyk je mäkký. Hrádzu mám ešte opuchnutú a pošvu zvnútra tiež, ešte na začiatku mám asi 2 stehy ale nie na tej hrádzy tam je len ružová rana a na nej ten Biely fľak. Vyzerá ako hnis, dá sa to nejakými krémami zahojiť alebo treba ísť k lekárovi? Alebo to je normálne? 🤔 Ďakujem za odpovede.
Volnopredajne mi odporucila cicatidrinu, inak som mala na predpis na vkladanie a aj mast, ked sa mi zapalili dva vypadnute stehy
Volnopredajne mi odporucila cicatidrinu, inak som mala na predpis na vkladanie a aj mast, ked sa mi zapalili dva vypadnute stehy
@evcagabi a to sa nereže alebo dačo ak tam je hnis? Ja sa toho strašne bojím 😀
Neboj sa toho co ti tam spravia ale toho, ze mozu nastat komplikacie. Uz si mala sediet v cakarni. Teraz z len na pohotovost. A este dnes.
Tak stále lepšie aj keby sa rezalo, ako keď to zanedbáš a dostaneš nejakú otravu krvi.
Je rozdiel biely fľak na koži alebo hnis. Je to pupák s tekutinou?
@martul je uplne jedno ci je to uzavrete alebo hnisajuca lezia. Treba to ukazat lekarovi
@viestta nepíšem o uzavretom, neuzavretom. Hovorím len o bielom fľaku, mne sa také spravilo po druhom pôrode, lebo som si to natierala s mastičkou a tá mi tak podráždila kožu. Bolo to len na koži, žiadny hnis.
Neboj sa toho co ti tam spravia ale toho, ze mozu nastat komplikacie. Uz si mala sediet v cakarni. Teraz z len na pohotovost. A este dnes.
@viestta ale ja som chorobopis zabudla u obvodnej a mne v nemocnici vraveli že s tým musím všade chodiť 🤷♀️
@viestta nepíšem o uzavretom, neuzavretom. Hovorím len o bielom fľaku, mne sa také spravilo po druhom pôrode, lebo som si to natierala s mastičkou a tá mi tak podráždila kožu. Bolo to len na koži, žiadny hnis.
@martul na koži Biely fľak neviem či tam je hnis mne nič nehnisa ale je to také mäkké ako keby tam niečo bolo🤷♀️ neviem
prepustacu spravu maju aj v porodnici kde si rodila, do 6 tyzdnov po porode treba chodit tam. Obvodak s tymto nic nema, tebe staci prepustacia sprava z porodnice. Teda ak to nemas 100 km. Ak mas, tak chod do najblizsej, sluzia pohotovost.
No mne hrozil, ze ma poslu na presitie 🥲 ale nakoniec sa to dalo akotak dokopy aj ked na vystavu to nie je 😅😅😅😅🤣
prepustacu spravu maju aj v porodnici kde si rodila, do 6 tyzdnov po porode treba chodit tam. Obvodak s tymto nic nema, tebe staci prepustacia sprava z porodnice. Teda ak to nemas 100 km. Ak mas, tak chod do najblizsej, sluzia pohotovost.
@viestta áno ja viem ale ja som bola chorá a tú správu som odniesla k obvodnej lebo som mala s ňou všade chodiť a zabudla som ju tam
neboj sa, spravu aj kartu ma porodnica, kvoli tomu ta neotocia vo dverach. Len uz konecne chod. Pises od obeda a este stale si sa ani chystat nezacala. Co tam chces ist v noci?
A boli ta to? Je okolie cervene, zapalene? Nemoze byt len tak hnis bez zapalu a bez bolesti (jedine teda to moze byt tazsie identifikovatelne, ked je tam este vsetko take citlive). Mozno skor pojde o normalnu fazu hojenia, ale to tazko povedat takto.
A boli ta to? Je okolie cervene, zapalene? Nemoze byt len tak hnis bez zapalu a bez bolesti (jedine teda to moze byt tazsie identifikovatelne, ked je tam este vsetko take citlive). Mozno skor pojde o normalnu fazu hojenia, ale to tazko povedat takto.
@anavixy nie mňa nič nebolí a červené to ešte mám lebo mi len nedávno stehy vypadli ale mám tam iba maličký biely fľak tak ja neviem 🤷♀️
neboj sa, spravu aj kartu ma porodnica, kvoli tomu ta neotocia vo dverach. Len uz konecne chod. Pises od obeda a este stale si sa ani chystat nezacala. Co tam chces ist v noci?
@viestta lenže ja sa dnes už nemám ako dostať mne malého nemá kto prizret a ja nejazdim na aute že by som ho zobrala zo sebou
Ja by som pockala do kontroly po sestonedeli, jedine ze by sa to zvacsovalo alebo zacalo boliet, tak ist skor.
Ja by som pockala do kontroly po sestonedeli, jedine ze by sa to zvacsovalo alebo zacalo boliet, tak ist skor.
@anavixy tak ja môžem napísať sesternici ona má môže prísť pozrieť aj domov len dnes už nie 🤷♀️ ona bola aj pri mojom pôrode.
Tak to bude fajn 🙂
Muz nech ti kupi v lekarni Rosalgin vo flastickach, s tym si poporodne rany oplachuj po kazdej navsteve wc. Plus ten sprej, co uz bol spominany.
Je možné že som mala niekde pod kožou ešte stehy a teraz mi vychádzajú ešte? Lebo som sa na to pozrela teraz a je to ako nitky keby vychádzali ale ja neviem....
No tak teda po sprchovaní som si všimla že mi vychádzajú ďalšie stehy takže to nebol hnis 😅😀 zľakla som sa lebo som si po toalete utrela tu jazvu a mala som tam dosť krvi a keď som si to kukala pred sprchou stále to bolo ako keby hnis pod kožou ale keď som si to umyla tak už normálne vyšli stehy spod kože 🤦 bože ja som taká hlúpa 😂 ešte že som s tým nešla do nemocnice čo by mi na to povedali
Nie si hlupa, len si to este nikdy nezazila.. nabuduce uz budes vediet 🤭
No mne hrozil, ze ma poslu na presitie 🥲 ale nakoniec sa to dalo akotak dokopy aj ked na vystavu to nie je 😅😅😅😅🤣
@evcagabi to už ani ja nebudem mať na výstavu 😂 mala som nástrih až ku zadku 😂 dokonca som ešte stále pri zadku a vlastne všade opuchnutá čiže už vyše 3 týždne mám problém chodiť na veľkú a do toho beriem aj železo... Čiže stolicu mám dosť tvrdú 🤦😀
Nie si hlupa, len si to este nikdy nezazila.. nabuduce uz budes vediet 🤭
@anavixy no snáď nabudúce tak nedopadnem 😀 ale hej už budem aspoň vedieť
Kúpeľ v repiku lekárskom si skúšala? Aqvitox d taký rozprašovač tiež nie je na zahodenie. Koloidne striebro aspoň 25 ppm .... Možností je dnes veľa.

radsej chod na gynekologiu, alebo rovno do porodnice, nech sa na to pozru a pripadne ti napisu ATB mast ak bude treba