Intímne problémy po pôrode
Ahojte milé maminy. Píšem sem s malou dušičkou nádeje či by ste ma vedeli nasmerovať alebo poradiť. Aj keď viem že tento problém vyrieši len doktor nik iný. No som žena ktorá je ťažká introvertka a návšteva gynekológa je pre mňa ako apokalypsa sveta. 🥲 A hlavne keď sú chlapi doktori tak stav sa mi zhorsuje.
Tak v skratke od začiatku. Ale prosím neodsudzovat riešim tu nie problém vzťahov ale problém zdravotný resp. Intímny.
Moc toho v živote nasexovane nemám, nestriedam partnerov v 30 rokoch som mala len dvoch. A pri tom druhom som otehotnela. Po pôrode som 4 roky. A od pôrodu som zostala s dieťaťom sama. Pôrod bol po jednej stránke prechádzka ružovou záhradou a to doslova niečo magické a nebeské a hlavne rýchle jedinú zlú spomienku mám na to že ma potrhalo až na 4 stupeň komplet vagínu az ku konečníku. Ale v stave obrovskej lásky akoby bol človek nadrogovaný som necítila žiadnu bolesť. Mala som hodinové komplet šitie kde na druhý deň po pôrode za mnou prišiel chirurg že zostavam inkontinentna aj moc aj stolica. No ako dní plynuli zhora mali pre mňa asi milosť inkontinencia sa do dvoch týždňov vytratila. Stolicu aj moc tohto času udržím s tým problém nieje. Ale tu nastal ten problém čo chcem riešiť.
Našla sa nová známosť na obzore všetko pekne funguje chémia robí svoje . Jednoducho pri akte vniku do mňa nevojde. A to konštatujem že ma tam dole priemer 16/4. A s prvým taky problém nebol ten bol obdarený ešte viac. Som tak veľmi asi zasita keďže doktorka sila rýchlo pri masivnom krvácaní. Skúšali sme aj lubrikant aj dlhšiu predohru ale nezaberá nič. Prosím čo by ste poradili aj keď jedina rada bude asi smer doktor. 😭🙏🏽
Ďakujem mockrat.
Tak je možné,že tam máš jazvu, ktorá už nie je taká pružná,ako bežne tkanivo "bez poškodenia" A môžeš naozaj byť aj pevnejšie zošita,aj vnútri pravdepodobne si bola zašivana,takže ono to všetko už je "tam "iné.Bez konzultácie s doktorom sa nezaobides,tu ti môžme písať rady typu iná poloha,veľa trpezlivosti a lubrikantu atď...ale aj tak ti najviac poradí odborník.
Po pôrode na kontrole ti čo povedal gynekológ?
Ja som tiež po pôrode 4 roky a ešte stále cítim šitie. Častejším sexom sa to lepší. Ale zaujíma ma,to si mu merala normálne dĺžku a priemer?🤔
Tak je možné,že tam máš jazvu, ktorá už nie je taká pružná,ako bežne tkanivo "bez poškodenia" A môžeš naozaj byť aj pevnejšie zošita,aj vnútri pravdepodobne si bola zašivana,takže ono to všetko už je "tam "iné.Bez konzultácie s doktorom sa nezaobides,tu ti môžme písať rady typu iná poloha,veľa trpezlivosti a lubrikantu atď...ale aj tak ti najviac poradí odborník.
Po pôrode na kontrole ti čo povedal gynekológ?
@jaskolka na kontrolach sa to hojilo primerane kázal vyplachovat rosalginom a bolo všetko ok.
Ja aj chlap sme sa zhodli na tom že vnútri to pohmatom by bolo okej žiadna bolestivosť ani nič len pri vstupe do pošvy je to moc zošite kebyže tam 1-2stehy neboli tak by problém nebol. Je to príliš vysoko akoby šité preto nemôže vojst dnu že ak by vošiel tak by to celé do živa natrhol. Kde to bolo šité
@jaskolka na kontrolach sa to hojilo primerane kázal vyplachovat rosalginom a bolo všetko ok.
Ja aj chlap sme sa zhodli na tom že vnútri to pohmatom by bolo okej žiadna bolestivosť ani nič len pri vstupe do pošvy je to moc zošite kebyže tam 1-2stehy neboli tak by problém nebol. Je to príliš vysoko akoby šité preto nemôže vojst dnu že ak by vošiel tak by to celé do živa natrhol. Kde to bolo šité
@anonym_autor no je mozne, ze to mas viac zosite, ja tam pre zmenu mam taku skaredu koznu riasu, take volnejsie na jednej strane, ze vyzera to skaredo, ale teda problem so sexom nie je. Mozno je to lepsie takto ako citam. Chceli mi to opravit pri druhom porode, ale nastrih nebol treba, ani natrhnutie nebolo, tak som to nechala tak. Ja by som sa sla poradit s lekarom, akokolvek mas problem psychicky. Poznam zenu, ktorej pri druhom dietati robili komplet plastiku, lebo prvy doktor jej to sil tak, ze ked ju videl dalsi lekar, tak len zalomil rukami, ze co vam to, preboha urobili? A ona trpela, lebo nevedela, to je starsia generacia. Dnes sa to uz nastastie az tak netabuizuje. Chod sa poradit, mozno by bola dobra plastika, to Ti len odbornik povie, hlavne po tych prognozach, Boze 😓.
Nebude za tym aj stres? Tiez som mala vacsie sitie a dlhsie sa to hojilo. S manzelom sme parkrat skusali (1x asi az po roku) ale nedalo sa, lebo som bola akoby v krci a bala sa. Po case sa to zlepsilo. Tiez si nahmatam jazvu, ale uz je jemnejsia. Fyzio zamerana po porode mi velmi pomohla, aj masaze.
Tiez som mala neprijemne pocity u gynekologa, vzdy sa mu vyhybala. Ale po porode, kedy ma videlo x lekarov, mi je uz vsetko jedno. Urcite sa chod poradit, nech to cim skor vyriesis. drzim palce🙂
Dat to skontrolovat a podla toho dalej, bez lekara to tazko posudit
Skús gynekologickú fyzio, mne po pôrode rozmasírovali jazvu (zvnútra aj zvonku) a už po 2 sedeniach mi ustúpila všetka bolesť. Plus ti skontrolujú či netreba na panvové dno aj cvičiť, keď tam bola inkontinencia. Fakt si každé euro zaslúžia a každá žena by sa mala dať po pôrode skontrolovať.
@anonym_autor snažím sa otehotnieť a toto som asi nemala čítať :D
@anonym_92b94f neboj, to je skôr ojedinelý prípad. Ja som rodila až v 36rokoch a pôrod ukážkový a len jeden steh. No počas celého tehotenstva som cvičila kegelove cviky, ktoré fakt odporúčam!!!!
@anonym_autor Ja som mal obrovský blok pred ženami urologičkami a nedávno som u jednej bol, lebo som nemal na výber (samozrejme, že som ako muž chcel muža urológom), ale prežil som aj urologičku. Podobný blok má aj moja žena a tiež nemala na výber a bola u muža gynekológa a zvládla to.

@anonym_autor snažím sa otehotnieť a toto som asi nemala čítať :D