Je bolesť po pôrode príznakom ovulácie?
ahojte baby, som 4 mesiace po porode, vylucne kojim, prvu menstruaciu som dostala 10 dni po sestonedeli, asi 4-dnovu slabu a nebolestivu, odvtedy som este druhu nedostala, ale mam pocit, ze ovulacia uz prebehla, ale nie som si ista, preto sa chcem opytat na vase skusenosti, kedze ja som pred porodom nejako extra ovulaciu nepocitovala a teraz (ak to bola ovulacia) som ju citila dostatocne. 19. marca som mala asi pol dna intenzivne krce, dalo by sa to prirovnat jemnym kontrakciam a nasledujuce 4 dni som sem tam pocas dna pocitovala pichanie na striedacku raz v jednom raz v druhom vajecniku + jemnu bolest hlavy. Pocas tychto 5 dni mi nenapadlo urobit si ovulacny test, urobila som si ho az vcera vecer ked uz mi to pichanie vo vajecnikoch prislo podozrive, ale test bol negativny. Myslite si, ze ovulacia mohla prebehnut toho 19. kedy som mala pol dna krce? Lebo v inych diskusiach som citala, ze je skor zvykom, ze ovulacia nastupi po ukonceni bolesti a nie pocas zaciatku bolesti. Dnes 24. marca uz nepocitujem bolest, resp uz iba velmi jemnu vo vajecnikoch, takmer ziadnu. Mali ste niektora podobnu bolest a bola to ovulacia? Len dodam, ze s manzelom mame pravidelne nechraneny styk a druhemu babatku sa nebranime. A uhniezdovanie ani tehotenstvo to nie je, test som si pre istotu robila 22. marca a bol negativny. Dakujem za kazdu vasu skusenost 🙂
Ake krce? Mna picha na pravej alebo lavej strane, podla toho na ktorom prebieha uvolnenie vajicka. Ked mam na pravej strane, tak ma to boli aj 8hod.
@x_mery_x ja som mala ten jeden den krce v podbrusku celkovo, az potom nasledujuce dni som citila vajecniky, ale na striedacku, nie iba jednu stranu, tak neviem, co to mohlo byt.
@zarazara98 kľudne to mohla byť ovulácia. Ja mám tiež po pôrode o dosť bolestivejšiu ako predtým - vlastne mám všetko, čo popisuješ - trvá to aj 3-4 dni (nie nonstop), bolia oba vaječníky na striedačku, aj maternicu cítim riadne. Pred tehotenstvom som len raz za čas cítila pár minút jemnú bolesť na ľavej strane (nie každý cyklus).
Ak to bola ovulka, cca o 2 týždne by ti mala prísť menštruácia (prípadne pozitívny tehotenský test :D).
@dixitka no som zvedavá, ale myslím si, že to bola ovulácia, lebo nemalo to čo iné byť, len ma prekvapila tá intenzita a ešte keď hovoríš, že to pociťuješ dosť podobne. a po akom čase od pôrodu prišla takáto ovulácia prvýkrát tebe?
@zarazara98 ja som prvú menštruáciu dostala, až keď mal syn 20 mesiacov. A hneď tá prvá ovulácia, ktorá tomu predchádzala, bola neprehliadnuteľná :D

Ja ju citim. Je to horsie, ako ms bolesti