Je normálne mať po sekcii tvrdé brucho?
Ahojte baby.
Aktualne som 6 týždňov po sekcii no stále ma boli brucho. Ako nie uz tak velmi ale citim ho este dost pri pohybe ci pri vstavani z postele. Navyse mam brucho stale take vypukle ako ked som bola čerstvo po sekcii a ked stojim tak je aj dosť tvrde a ma cele boli akoby som mala svalovku. Vzdy som bola chuda a mala ploche brucho, vysportovane kedze som aj cvičila ale teraz sa ne a ne stiahnut a to som 6 týždňov po sekcii. Je to normálne? Mali ste to niektora tiez takto?
K dr. pojdem az ked mi skoncia krámy, ktoré som mimochodom vcera dostala, kedze nekojim. Ale trapi ma hlavne to vypukle a tvrde a bolestivé brusko..nemozem ani maleho v nosiči nosiť, lebo mi to vyvija tlak na brucho celkovo 😌
@janqa27 ked pojdes na kontrolu po sestonedeli, tak o tych bokestiach povedz doktorovi. Ze mas este velke brucho, je uplne v poriadku aj niekolko mesiacov po porode. Ja som sa dostala na povodnu vahu po 9 mesiacoch, pri druhom po roku. Brucho mi ale uz ostalo vacsie, lebo diastaza.
@janqa27 myslim si ze to je este kratka doba na uplne zahojenie. a dalsia vec je ze kazdy organizmus sa regeneruje inak. ak by si si vsak fakt nebola ista tak by som to isla za gynekologom konzultovat.
@papulienka48
@siska53
@euka210 ja ho napr mam znecitlivene len nad jazvou, pod jazvou citim všetko.
To ze nekojim... ale toto ma zaskocilo vlastne ze je take tvrde ked stojim 😌 ci to je normalna súčasť hojenia, lebo fakr vyzeram ako v 6tom mesiaci...
A za gyn. pojdem hned ako mi skoncia kramy, lebo aj tie som predvcerom uz dostala..
Ja som 3 mesiace po, tiež som bola štíhla športovkyňa, stále mám bruško … a stále ma bolí.. Dr mi povedala že je to normálne, môže ma bolieť ešte dlho 😫
@andaluzia12 a mas ho tiez take tvrde ked stojis? 🫣

@janqa27 ja som mala dlhsie citlive a bolelo, 6t je este malo. Aj som mala take akoby znecitlivene okolo jazvy a to mi ostalo do dalsej sc. Ja som sa po prvom vratila naspat na povodnu vahu aj postavu tak do 10mes. Po dalsich mi uz brucho ostalo 🤦♀️. Dojcenie podporuje tzv.zavinovanie maternice.