icon

Kedy začať umývať jazvu po cisárskom reze?

4. feb 2025

Ahojte dievčatá …
Prosím vás, som 13 dni po cisárskom reze a mám otázku. V nemocnici i po prepustení domov mi zakázali ranu umývať mydlom ale aj vodou - nemala som si nato striekať nič. Stekajuca voda po rane nevadí, len nie priame čistenie …
Momentálne som 6 dni po vyberaní stehov a teda rana mala priestor sa viac zaceliť…chcem sa spýtať, kedy ste si tu ranu umývali, čistili normálne mydlom a vodou vy ?
Od dnes si začínam dávať aj krém na jazvu a preto sa mi už pýta si ju aj umyť … od kedy ste si ranu umývali ?
Ďakujem 🫶🏼

monnem
•
4. feb 2025

Mne práveže hovorili stále ranu umývať takže ja som hneď umývala na druhý deň keď ma postavili iba čistou vodou žiadne sprchove nič a v nemocici aj doma betadine mi sestričky aj manžel natierali. Mydlom som začala po mesiaci umývať už .

lucia147852
•
4. feb 2025

to počujem prvýkrát, ze neumývať ranu. Práveže mne uz v pôrodnici kázali hned ako ma postavili na nohy. Prve dva alebo tri dni cistou vodou a potom uz nevadilo ani jemne mydlo. A dezinfikovat liehom alebo betadine. Všetko mám tip top. Žiadne problémy som nemala. Jazvu skoro nevidno. Takže za mna normalne umývat.

smilingwoman
•
4. feb 2025

@monnem u mna tak isto , a tiež betadine som používala.

nikpa
•
4. feb 2025

Po oboch sekciách mi kázali mydlom a vodou umývať takmer hneď, ešte som bola v pôrodnici a aj som to tak robila. Takže už kľudne môžes umyť.

anavixy
•
4. feb 2025

Ked si ju mozes kremovat, mozes si ju aj umyt. Ideal neparfumovany syndet aby nevysusoval, nedrazdil. Rana je uz zahojena, nepotrebujes ani dezinfekcne mydlo.