Kedy zvyknú vypadnúť stehy po pôrode?
Ahojte, ako dlho trvalo, kým vám po pôrode vypadli stehy? A bolí to? A ak ste boli opuchnuté tak dokedy ste odpuchli? Viem, každá žena to má inak ale chcela by som vedieť približne. Mám stehy až ku konečníku a kvôli tomu opuchu nemôžem ísť poriadne ani na stolicu. Snažím sa jesť veci aby som sa jej čo najviac vyhla, čo vám pomohlo? Poraďte prosím. Aj na to hojenie aj na opuch. umývam sa čistou vodou a striekam si to cicatidrinou. Viac nič.
Stehy mi vypadli po mesiaci aj vyše možno ... Dokonca som sa raz posrala, doslova a do písmena. Proste nebola som schopná udržať redšiu stolicu. Hojila som sa celé šestonedelie a nič cikala som len v sprche, sprcha 5x za deň . Opuch musí zmiznúť sám , ten možno bol týždeň a dole len čistá voda a vetrať, vetrať, vetrať.... Držím palce nech ste čím skôr ok
Mne poradila pediatricka na prvej kontrole sprej s koloidnym striebrom lebo som bola v zubozenom stave a naozaj som ťažko chodila, spotena od bolesti..zachránilo ma to. A veľa som vetrala, ležala som s podložkou hola len plachtou zakrytá.. stehy začali vypadáva asi 10 dní po pôrode.. potom sa to už rýchlo hojilo.. ale ten sprej ma zachránil asi..pri chôdzi som normálne plakala asi týždeň.. držím palce prejde to neboj
A ďalšia vec, sedela som len na kolese nafukovacom klasickom, to asi 3 tyzdne..to mi mega pomohlo..
Och bože tak to sa mám na čo tešiť 😫 ďakujem za odpovede.
Dobré je aj Betadinové mydlo.
@katuska147852 a to sa strieka? Lebo ja sa toho nedotykam.😀 Ako sa to robí nastrieka a oplachne?
Mne poradila pediatricka na prvej kontrole sprej s koloidnym striebrom lebo som bola v zubozenom stave a naozaj som ťažko chodila, spotena od bolesti..zachránilo ma to. A veľa som vetrala, ležala som s podložkou hola len plachtou zakrytá.. stehy začali vypadáva asi 10 dní po pôrode.. potom sa to už rýchlo hojilo.. ale ten sprej ma zachránil asi..pri chôdzi som normálne plakala asi týždeň.. držím palce prejde to neboj
@sandra49 a ten sprej neštipal?
To je tekuté dezinfekcne mydlo. Farbi na hnedo. Dostať kúpiť v lekárni. Ja som si ho napenila na rukách a tam dole spočiatku len priložila, tiež ma to bolelo, keď by som si ranu pošúchala, aj keď postupne sa už dalo aj to. Potom oplachnut. Mne to napísali do prepustacej spravy spolu so sprejom Cicatridina ako odporúčanie na domáce ošetrovanie.
Neboli to ked vypadnu stehy ani som nevedela kedy ako pri kontrole na 6 nedeli som este 2 mala . Po kazdej navsteve wc oplachnut vodou. Vetrat . Prvy x som sa tiez bala ist na velku ale potom ok . Jeez tak normalne nerob si z toho stres. Ked uz budes menej krvacat mozes si dat sedavy kupel v morskej soli ( v lavori alebo vana - vela soli menej vody )
Ja ti poradim odvar z repika. Kup si sypany repik , uvar ho, nalej na poporodnu vlozku a tu nos. U mna to bol zazrak, uz po prvych hodinach vyrazna zmena k lepsiemu a to som to mala hrozne opuchnute. Takto som to par dni nosila a o rane som uz ani nevedela.
Ja som bola pri prvom synovi pozasivana až neviem kde, zvnútra aj zvonku. U mňa veľmi pomohol sprej Cicatridina
Repik
Ak mas, este vraj pomaha na hojenie biolampa.
Nie vôbec nestipal, on chladi a dosť keď ho nastriekas. Mne najprv striekal muž a potom som už sama.
Ja ti poradim odvar z repika. Kup si sypany repik , uvar ho, nalej na poporodnu vlozku a tu nos. U mna to bol zazrak, uz po prvych hodinach vyrazna zmena k lepsiemu a to som to mala hrozne opuchnute. Takto som to par dni nosila a o rane som uz ani nevedela.
@michaelam2 a to tam mám dať teplé alebo zimné? Mohla by som to skúsiť lebo sa musím dať už dokopy, poriadne sa ani k malému od bolesti neviem postaviť so všetkým mi pomáha manžel
@michaelam2 a ten repík kúpim v lekárni? A keby som to aj striekala sprejom a ešte k tomu dávala ten repík bolo by to dobré či?
Vypadli mi samé asi po mesiaci cca. Nedávala som si na to nič 🙂
Najskôr si daj repík a keď si ľahneš a vetráš si nastriekaj tým koloidným striebrom
Ano v lekarni si pytaj sypany repik...davala som si to take vlazne a aj studene, lebo to prijemne chladilo tu ranu. Sprej som si davala tiez ale teda tak, ze cez den stale repik a sprej na noc.
Ja som si zarobila repikovy odvar ten naliala do malej flasky a vzdy po cikani sa spredu oplachla pripadne repik striedaj s vlaznou vodou s par kvapkami cajovnikoveho oleja..krasne a rychlo sa to zahoji po oplachu len lahko osusit starym tmavym uterakom a streknut hojivym sprejom Cicatridina...Chloro a podobne priamo na ranu aj na vlozku.. plus veeela vetrat... sediet na poporodnom vankusiku aby bola rana v diere a kojit pokial mozno poleziacky.
Ja som si zarobila repikovy odvar ten naliala do malej flasky a vzdy po cikani sa spredu oplachla pripadne repik striedaj s vlaznou vodou s par kvapkami cajovnikoveho oleja..krasne a rychlo sa to zahoji po oplachu len lahko osusit starym tmavym uterakom a streknut hojivym sprejom Cicatridina...Chloro a podobne priamo na ranu aj na vlozku.. plus veeela vetrat... sediet na poporodnom vankusiku aby bola rana v diere a kojit pokial mozno poleziacky.
@saxana000 no kojit sa snažím ale malý je totálny ignorant v pôrodnici ho hneď učili na fľašu lebo som ešte mlieko nemala. A ja chodím po toalete vždy do sprchy ale tak skúsim aj oplachovat repikom. 🙂

Dobré je aj Betadinové mydlo.