icon

Krvácanie po pôrode

anicka2626
5. júl 2025

Ahojte kočky ,som 9 dní po pôrode a uz druhý deň skoro nekrvacam .
Včera vyšlo zomna troška ráno krvi ale ináč už je ten vytok je žltkastý .
Mám aj šitie zo spodu ,troška ma to tam svrbí ale počula som ,že to môže byť šitim .
A občas ma aj štipenpro močeni .
Myslíte ,že to môže byť infekcia alebo niečo vážne ?
Máte s tým niektorá skúsenosti ?
Mám strach aby to bolo ok .
Kojim .

kiki68
5. júl 2025

@anicka2626 je to normalne, ako prevenciu by som brala ibuprofen 2x denne, mne to odporucili, nakolko som mala po prvom porode zapal.

anavixy
5. júl 2025

Preco by to mala byt infekcia? Charakter lochii aj intenzita krvacania sa menia, este mozes zacat krvacat viac, ale po tyzdni bezne ocistky blednu. Pokial nemas bolesti, zapachajuci (inak nez typicke lochie) vytok, zvysenu teplotu alebo silne krvacanie ci koagula - zrazeniny, tak nie je dovod pomyslat na to, ze je nieco zle.

dixitka
5. júl 2025

Mne to príde ok, ja som tuším tiež cca týždeň mala krv a potom to šlo do žlta a bolo toho menej. Svrbí každá rana, keď sa hojí. A štípanie pri močení - treba rozlíšiť, či ťa štípe rana alebo močová rúra. Prvé je ok - slaný moč na ranu nie je nič príjemné. Najlepšie močiť v sprche alebo na wc použiť spršku na hrádzu (prípadne fľašou so sosákom oplachovať, ak nechceš už tú spršku kupovať). Ak by ťa ale pálila močová rúra, to by mohol byť zápal močových ciest.

michaela329
5. júl 2025

@anicka2626 ja som sa cistila tiež asi len týždeň a pol, to je v poriadku. Aj to štipkanie, ak nemáš inak problém sa vymočiť, skús si kúpiť dmanozu. A na rany je fajn dermochlorophyl sprej a hodne hodne vetraj.

stellarstar
5. júl 2025

Ja nechápem ak sa bojíš prečo nekontaktujes gyn?

anicka2626
autor
5. júl 2025
@stellarstar

Ja nechápem ak sa bojíš prečo nekontaktujes gyn?

@stellarstar dnes nerobí v pondelok hneď volám

majamat
5. júl 2025

cervenu farbu ma krv, zoxidovana ma tmavu farbu, rozriedena ruzovu, ci svetlohnedu.
no tkaniva nie su cervene, ale blede. v maternici je velka rana, an rane vznika vypotok povlak. takto funguju vsetky rany v tele. tento povlak, ci vypotok odchadza a moze byt zlty.

keby boli bolesti neznesitelne a vyskocila by ti teplota, tak to ries. to uz bude znamka infekcie.

infekcia maternice a zvlast ak je este po porode trosku zvacsena a je tam obrovska rana by sa urcite prejavovala velmi burlivo. tymi silnymi bolestami, krvacanim a aj horuckou.

stellarstar
5. júl 2025
@anicka2626

@stellarstar dnes nerobí v pondelok hneď volám

@anicka2626 a včera?

babushkaem
5. júl 2025

ja som prestala krvacat asi na 7 den, potom somm zacala zas a dost cervenou krvou, az nakoniec asi na 10 den zo mna vypadla asi 7 cm zrazenina a potom uz iba klasika ten zlty.. mna to sitie aj dost bolelo, tiez som sa bala, ze mam zapal, aj stehy som mala hadam aj tri tyzdne, teraz koncim sestonedelie a akoby som ani nerodila. ale tiez som sa bala zapalu a ked zo mna vysla ta zrazenina tak som isla gynekologicke, ci mam maternicu cistu, lebo v boroch zabudli babe v materinci 5 cm placentu, ale nastastie bolo vsetko ok.

maryetta
5. júl 2025

Este je to ok. To stipanie moze byt sitie. Mne povedali ze ked to stipe tak sa to hoji 🙂