icon

Najlepšia dezinfekcia na popôrodné rany

13. máj 2025

Poraďte mi prosím. Za chvíľu ma čaká pôrod. V zozname vecí do pôrodnice uvádzajú, že treba nejakú dezinfekciu na popôrodné rany. Zaujíma ma teda čo je najlepšie, keďže nemám skúsenosti. Každý tvrdí niečo iné. Jedna že najlepšie len čistou vodou vyplachovat, druhá že detol dezinfekčný sprej, potom rosalgin atď. Zaujímajú ma reálne skúsenosti, ďakujem.

andrea2323
13. máj 2025

Za mna top vec - vaginalna sprska. Pri kazdej potrebe som si striekala vodu a este potom sprcha, myslim ze to staci.. az ked som sa doma skonsolidovala som si striekala cicatridina sprej na rany 🙂 tot vsjo

ejanjelik
13. máj 2025

Nepouzivala som nič konkrétne. Po každom kojeni som sa sprchovací len vodou. Teraz mam kúpený laktacyd s dubovou kôrou,ale neviem ci budem používať hneď alebo neskor.

michaela329
13. máj 2025

Mala som rosalgyn, cicatridinu (ale toho je tam zúfalo málo) a doma dermochlorophyl - farbí, ale je fajn. Vezmi si aj niečo na znecitlivenie rany-chladenie, lansinoh sprej je fajn. A hodne vetraj 🫣

kiki68
13. máj 2025

Cicatridina za mna, teraz som ju kupila, tiez mam pred druhym porodom. Genialna vec za mna .

kik2022
13. máj 2025

Najlepšie len sa často sprchovat. Kážu aj cikat v sprche a dezinfekcia ani nie je potrebná. Ale kúpila som si Cicatridinu a bolo to fajn. A potom ešte rosalgin.

mima172
13. máj 2025

Po každej potrebe som sa dolu "ošpliechala" vodou s Rosalginom (do 0,5l fľaše so sosákom som si vysypala 1 Rosalgin) a ranu ošetrovala týmto zázrakom (pripájam link). Púšťa, smrdí ako tráva ale je naozaj super.
https://www.drmax.sk/dermo-chlorophyl-spray-50m...

pe_mi
13. máj 2025

Ahoj,ja som sa len sprchovala.
Pri oboch pôrodoch
A pri oboch pôrodoch som mala veľa vnútorných,aj vonkajších stehov
Cikať sme chodili do sprchy, viem nechutné ,ale po pôrode priam nevyhnutné
Rany sa mi zahojili úplne bez problémov

anajka266
13. máj 2025

Neocide plus spray.. velmi dobry, lacny… pripadne este dermochlorophyl