icon

Nepravidelný menzes po pôrode

18. júl 2025

Som po pôrode dnes presne 7 mesiacov. Nekojila som iba asi dva týždne odsávala. Menzes mi pekne prišiel hneď po šestonedelí. Potom ešte 2x v rozmedzí 34 dní a odvtedy mi prestal chodiť. Minulý cyklus som mala podanu vyvolavacku na 63DC potom prišiel do 5 dni a teraz zasa som už 39DC a menzes nikde. Testy negativne som mala pred týždňom. Vždy som mala dlhšie cykly ale menzes prišiel. Toto sú už extrémy. Môže to by ešte tým pôrodom či to už nemôže mať súvis ? Mali ste podobnú skúsenosť ? Bolia ma dosť prsia sem tam podbrusko ako na menzes ale nic. Sú to také jednorazove bolesti nie vkuse. Poradte

anjelicek26
18. júl 2025

Podla mna treba si dat spravit hormonalny profil... hlavne kvoli predcasnej menopauze.... ked uz vtedy boli cykly dlhsie a teraz to je este extremnejsie (kedze nekojis, nie je dovod, aby to nejako cyklus ovplyvnovalo), tak radsej pre istotu...

autor
18. júl 2025
@anjelicek26

Podla mna treba si dat spravit hormonalny profil... hlavne kvoli predcasnej menopauze.... ked uz vtedy boli cykly dlhsie a teraz to je este extremnejsie (kedze nekojis, nie je dovod, aby to nejako cyklus ovplyvnovalo), tak radsej pre istotu...

@anjelicek26 môže byť menopauza aj keď budem mať za mesiac 29 rokov ?

anjelicek26
18. júl 2025
@anonym_autor

@anjelicek26 môže byť menopauza aj keď budem mať za mesiac 29 rokov ?

@anonym_autor ja bohuzial zo skusenosti okolia viem,, ze je to mozne kedykolvek, preto sa tomu hovori "predcasna"... ten hormonalny profil vie ale odhalit aj ine problemy, tych moznosti je ovela viac...ale toto by som ja chcela mat vylucene, pre istotu.... mam kamosku, co mala len nieco vyse dvadsat, vydavala sa skoro, cyklus kadejako, a bum... ziadna ovarialna rezerva, AMH skoro na nule, deticky maju obe adoptovane... je to jedna z moznosti, behni na gyndu,pre istotu...

colsami
18. júl 2025

Moze to byt aj samotny porodom, bez ohladu na to ci si nedojcila. Telu aj cyklu velakrat trva kym sa spamata.

katpizur
18. júl 2025

Podla mna je to dost dlha doba po porode..Menopauza moze nastat aj takto skoro bohuzial.