icon

Nízke TSH po pôrode

mariamagdalena22
Dnes o 16:58

Pekny den.. Pred nedavnom som tu davala diskusiu o tom ako mi je 4 mesiace po porode velmi zle.. Bola som na odbere.. TSH mam velmi nizke 0.005.. Ma niekto skusenosti? Dakujem..

mariangela128
Dnes o 17:05

@mariamagdalena22 ahoj ja som
Mala 0,001🫣ale teda mne nebolo zle..znížilo sa mi zo v prvom trimestri a pp pôrode sa potom zvýšilo

mariamagdalena22
autor
Dnes o 17:09
@mariangela128

Mala 0,001🫣ale teda mne nebolo zle..znížilo sa mi zo v prvom trimestri a pp pôrode sa potom zvýšilo

@mariangela128 Ahojky.. Tak neumrem teda.. 😅 ked ty si mala este nizsie.. Mne byva velmi zle.. Tak narazovo ,az si myslim,ze odpadnem.. fT4 mam 30.. Po prvom porode som to mala zase vysoke teraz takto.. 🙈 Som zvedava co doktor,lebo toto som si dala robit testy pre seba.. V utorok idem na endokr. na krv.. 🙈

mariamagdalena22
autor
Dnes o 17:10
@mariangela128

@mariangela128 Brala si lieky na tak nizke TSH?

anonym_29a392
Dnes o 17:32

@mariamagdalena22 myslím, že to je prechodné. Ja mám odjakživa vyššie TSH, liečim sa na štítnu. Pár mesiacov po pôrode mi TSH kleslo až na nulu a potom sa to postupne zasa vrátilo k pôvodným vyšším hodnotám.

mariamagdalena22
autor
Dnes o 17:56
@anonym_29a392

@mariamagdalena22 myslím, že to je prechodné. Ja mám odjakživa vyššie TSH, liečim sa na štítnu. Pár mesiacov po pôrode mi TSH kleslo až na nulu a potom sa to postupne zasa vrátilo k pôvodným vyšším hodnotám.

@anonym_29a392 Aj ste mali prosim vas nejaku liecbu kym to slo hore? Lebo mne byva strasne zle.. Ale to asi iba mne.. Nikomu z toho zle nebyva.. Ja uz nechapem.. 😔

nevenka
Dnes o 18:02

@mariamagdalena22 ja som mala nemeratelne, mne vysetrili protilatky na Graves Basedowu chorobu, potvrdilo sa, mala som autoimunitnu hypertyreozu. Nie je to sranda. Musela som brat Thyrozol, na tlak Concor.
Mala som z toho busenie srdca, vysoky tlak, tras ruk, potenie, nervozitu a padanie vlasov, ako pri chemoterapii, zacalo ma prehanat, po kazdom jedle som sla na velku. Chudla som kilo za dva dni. Ale mala som aj vysoke fT4 a fT3. Toto radsej vysetrit na endokrinologii. Moze to byt len poporodny stav a napravi sa sam, ale aj toto, co som mala ja. A to treba liecit, lebo to moze ohrozit az na zivote.

nevenka
Dnes o 18:03
@mariamagdalena22

@anonym_29a392 Aj ste mali prosim vas nejaku liecbu kym to slo hore? Lebo mne byva strasne zle.. Ale to asi iba mne.. Nikomu z toho zle nebyva.. Ja uz nechapem.. 😔

@mariamagdalena22 ako Ti byva zle?

mariamagdalena22
autor
Dnes o 18:11
@nevenka

@mariamagdalena22 ako Ti byva zle?

@nevenka Ano v utorok idem na krv ku endokrin.. Ja sa necitim vobec dobre je mi zle az na odpadnutie vela krat.. Tak slabo,nvm ako by som to lepsie opisala.. Proste na umretie. A zacalo to tak 2 tyzdne dozadu.. Po porode som uz skoro 5 mesiacov.. fT4 mam 30.. Okrem toho som nemala nic zle z krvi trochu cholesterol ale to nebolo nejak vyrazne.. MRI mozgu negativne.. Ja nvm co by to mohlo ine byt..

nevenka
Dnes o 18:15
@mariamagdalena22

@nevenka Ano v utorok idem na krv ku endokrin.. Ja sa necitim vobec dobre je mi zle az na odpadnutie vela krat.. Tak slabo,nvm ako by som to lepsie opisala.. Proste na umretie. A zacalo to tak 2 tyzdne dozadu.. Po porode som uz skoro 5 mesiacov.. fT4 mam 30.. Okrem toho som nemala nic zle z krvi trochu cholesterol ale to nebolo nejak vyrazne.. MRI mozgu negativne.. Ja nvm co by to mohlo ine byt..

@mariamagdalena22 no to mas vela, norma je cca do 22. Tak jasne, ze je ti zle. Tlak a pulz nemas vysoky? Daj si zatial magnezium, daku vysaiu davku, snaz sa oddychivat, co to da, fyzicky sa nenamahat, tak myslim, ze cvicit nie a velke upratovanie a tak. Mne to zacalo po druhom porode po 6 mesiacoch, ked mala mala a potom po kazdom dalsom porode skor. Ale zaliecilo sa mi to zatial vzdy a som teraz bez liekov, len mi ostal vysoky tlak. Drzim Ti palce.

nevenka
Dnes o 18:16

Cholesterol a triacylglyceroly su normalne zvysene v tehotenstve, po porode tiez, a hlavne, ak dojcis.
Je Ti zle z tej stitnej proste. A kazdy ma tie prejavy rozne a mozu sa zhorsovat.

nevenka
Dnes o 18:18

Inak, po kazdom dalsom porode som to mala skor a horsie stavy. Uz som vedela, kolka bije a sla som hned na endo sa objednat. Uz 3x mi chceli vyoperovat stitnu.

mariamagdalena22
autor
Dnes o 18:30
@nevenka

Inak, po kazdom dalsom porode som to mala skor a horsie stavy. Uz som vedela, kolka bije a sla som hned na endo sa objednat. Uz 3x mi chceli vyoperovat stitnu.

@nevenka Dakujem moc.. No hej tieto stavy su stasne doma dve male deti.. a teplo,to neznesiem vobec z toho az odpadavam.. Dufam ze sa to upravi,uvidime co tie dalsie odbery.. A pomoze mi to,lebo neda sa mi takto fungovat.. 😩🙏

mariangela128
Dnes o 18:37
@mariamagdalena22

@mariangela128 Brala si lieky na tak nizke TSH?

@mariamagdalena22 nie, len tsh som mala
Nízke ostatné hodnoty v poriadku ..resp vždy som ho mala nízke a tehotenstvom sa mi takto rapídne znížilo

unicornlady
Dnes o 19:32

Také nízke TSH znamená, že ti štítna priveľmi pracuje (hyperfunkcia), takže asi máš potenie, silné búšenie srdca, vyšší tlak, zadychávanie... (ja som toto mala pri hyperfunkcii, presne ako je tu príklad, ja som mala ten Graves-Basedow typ, tiež aj zlé spanie, hrozná únava, ... a vyoperovanie)

mariamagdalena22
autor
Dnes o 20:56
@unicornlady

Také nízke TSH znamená, že ti štítna priveľmi pracuje (hyperfunkcia), takže asi máš potenie, silné búšenie srdca, vyšší tlak, zadychávanie... (ja som toto mala pri hyperfunkcii, presne ako je tu príklad, ja som mala ten Graves-Basedow typ, tiež aj zlé spanie, hrozná únava, ... a vyoperovanie)

@unicornlady Toto ani tak nemam.. Nespavost hej,vypadavaju mi vlasy.. Ale ja sa citim proste ze.. Necitim sa ok,tak ako normalny clovek.. Proste navaly na odpadnutie teplo mi robi strasne zle.. Vnutri mi je zle ako na zvracanie,unavena som.. Niekedy si musim sadnut co mi tak odrazu pride zle.. Lahnut predychat potom prejde a vrati sa to znova.. Ako keby mi nieco stale klesalo a stupalo.. V noci sa obcas potim to tiez..A busenie mam ked sa uz moc zlaknem,ze uz asi zomieram az tak mi byva.. Nvm to inak opisat..