Obavy z milovania po druhom pôrode
Ahojte. Som po druhom pôrode (prirodzenom). Dosť sa bojím že to bude úplne iné, že už to nebude také ako pred tým. Bábätko malo cez 4 kilá, narobilo trochu škody tam dolu. Bojím sa bolesti pri styku, bojím sa že sa nedá do pôvodného stavu a naruší to nás intímny život s partnerom. :/ prosím povzbudte ma, že to nebude také zle ako si myslím. Stále to oddialujem lebo sa bojím. Muž je chápavý veľmi aj všetko,.. no moja hlava a strach nepustí. Dolu už som zahojená no neviem sa k tomu odhodlať.
@anonym_autor 1.ked to bude bolieť, prestanete 2. Keď to bude moc voľné, pocvičíš - to môžeš už teraz 🙂
@a0 no veď aj toho sa bojím že to môže byt opak a bude tam vola a neužijeme si to ani jeden z nás. Aké cviky prosím ?
no tak v prvom rade je to vsetko v hlave. hod sa do kludu.
ale ine som chcela. ja som bola po porodoch 3x vzdy postopkana ako cicmanska vysivka. fakt des bes. styk bolel ako cert ale pomahalo hodne lubrikantu, muz bol trpezlivy a sli sme na to pomaly. poviem ti tak. prve razy som si to vobec neuzila ale sla som do toho o to viac prave preto ze zo skusenosti viem ze to skratka treba "rozchodit" a cim skor tym lepsie. samozrejme pockat minimalne po sestonedeli. ja som cakala teda 2 mesiace lebo sa to nehojilo dobre.
teraz si to uzivam uplne normalen vsetko je ako ma aj co sa citlivosti tyka. neviem ako teba ale mna zasili vzdy praveze dost na tesno.
kamoske dokonca doktor zo srandy hovori ze no a dame jeden steh navyse pre manzela 😀
@anonym_autor Ja myslim, ze ak si uz zahojena, tak to proste skus. V najhorsom tam nejaky problem bude, ale aspon budes vediet aky a bude sa to dat riesit. Takto, ked ani nevies, ci je, tak nemozes robit nic. Naopak ak to budes pridlho zo strachu odkladat, tak sa ten blok moze posilnovat. Ale mozno ziadny problem ani nebude.
Po 3 porodoch je to lepsie ako kedykolvek predtym 😉
@anonym_autor Po prvej sekcii som si myslela, že veď bola sekcia, dole bez rán, takže sex po šestonedelí bude v pohode. Nebol, lebo som bola veľmi suchá. Prvý krát to bol brutál. Po druhej sekcii som mala podobné obavy ako Ty. Kúpili sme lubrikant, viac sme o tom komunikovali, bolo to o moc lepšie. Po tretej sekcii bolo zasa o kúsok lepšie. Neboj sa, hlavne spolu komunikujte ;)
@anonym_autor ahoj neobavaj sa, ja som mala rozsiahle popôrodné poranenia, rozpadlo sa mi celé šitie, mala som padnuté panvové dno. Všetko sa zahojilo a je to v stave že necítime ani jeden z nás tam dolu rozdiel
@anonym_autor Po prvej sekcii som si myslela, že veď bola sekcia, dole bez rán, takže sex po šestonedelí bude v pohode. Nebol, lebo som bola veľmi suchá. Prvý krát to bol brutál. Po druhej sekcii som mala podobné obavy ako Ty. Kúpili sme lubrikant, viac sme o tom komunikovali, bolo to o moc lepšie. Po tretej sekcii bolo zasa o kúsok lepšie. Neboj sa, hlavne spolu komunikujte ;)
@anonym_501f55 tak u vás to vyriešil lubrikant však po sekcii nemáš s vagínou nič lebo dieťa tadiaľ nešlo a suchosť môže byť spôsobená dojčením u každej ženy ale prirodzený pôrod 4kiloveho dieťaťa napácha škody poväčšine ale proste telo sa dokáže zahojiť vravím mne sa zahojilo fakt hrozne poranenia
Neviem, koľko týždňov si po porode, asi nie vela, ale ja som mala presne toto, 4.5kilove dieťa seknute hodinu v pôrodných cestách, poranenia 2.stupna, samozrejme lubrikant bola prva volba ale bolo to bez bolesti asi 4-6 mesiacov po porode. A odvtedy som porodila ďalšie dieťa a už nikdy neboli nejaké bolesti alebo co. To sa tam hojilo to veľké poranenie podľa mna
@anonym_501f55 tak u vás to vyriešil lubrikant však po sekcii nemáš s vagínou nič lebo dieťa tadiaľ nešlo a suchosť môže byť spôsobená dojčením u každej ženy ale prirodzený pôrod 4kiloveho dieťaťa napácha škody poväčšine ale proste telo sa dokáže zahojiť vravím mne sa zahojilo fakt hrozne poranenia
@anonym_92439c Samozrejme, nedá sa to porovnávať, len som chcela dodať odvahu ...

@anonym_autor 1.ked to bude bolieť, prestanete 2. Keď to bude moc voľné, pocvičíš - to môžeš už teraz 🙂