Opuchnuté nohy po cisárskom reze
Ahojte.Som po cisarskom reze a uz doma a chcem sa spytat,ako je to teraz s bandazami ked sa robi cisarak.Rodila som pred 7mimi rokmi-tak isto cisarsky no bandaze som po zakroku mala az do doby vstavania.Tento cisarsky mi robili bez bandaze.Od zaciatku hojenia mam problem s nohami.V tehotenstve som ich mala spuchnute ale teraz ich mam extremne.Az tak,ze neviem ani chodit,su obrie aj ked postavu mam stihlu-no nohy mam take tazke,huspeninove,tisickilove.Na kazdej vizite som sa stazovala ale bola som presviedcana,ze mi v sestonedeli odpuchnu a ze je to normalne.No a tu doma som si spomenula,ze v prvom cisarskom som mala nohy zaviazane.Uplne mi vypadlo z hlavy ze sa robia bandaze pri cisarskom.Ci dnes sa to uz nerobi a ozaj tento problem je tak lahko pominutelny do troch tyzdnov??Kamaratka ma nalakala,ze ked ma dali bez bandaze pod noz-ci nemam trombozu.Nohy mam ozaj katastrofalne,ako nohy zombika a kazda vazi tonu a to uz od stehien...nemozem robit nic a nic mi nezabera.V nemocke mi dali nato magnerot lebo pocas tehu som mala malo magnezia no ziadne zazraky sa nedeju.Od cisarskeho preslo 5 dni.Ma niekto skusenost cisarskeho bez bandazi??Tak sa to dnes robi?Na pohotovost nemozem,neviem kam dat malu
Po každom pôrode som mala týždeň nohy strašne spuchnuté a to som v tehotenstve nemala žiadne opuchy a ani navyše kilá. Po týždni odpuchli, doktor to nazval "presun tekutín" a je to normál. Pri trombóze by Ťa to miesto bolelo a nie že obe nohy opuchnuté naraz.
Inak včera som videla storku od Simony First a nohy mala ako slon opuchnuté a chladila si ich mrazeným ovocím. Tiež je po cisárskom.
Po každom pôrode som mala týždeň nohy strašne spuchnuté a to som v tehotenstve nemala žiadne opuchy a ani navyše kilá. Po týždni odpuchli, doktor to nazval "presun tekutín" a je to normál. Pri trombóze by Ťa to miesto bolelo a nie že obe nohy opuchnuté naraz.
Inak včera som videla storku od Simony First a nohy mala ako slon opuchnuté a chladila si ich mrazeným ovocím. Tiež je po cisárskom.
@mdse ja som pribrala 25 kg.Mala som aj v tehu no a teraz viac.Citam si priznaky trombozy a nesplnam ani jeden bod.Ziadna bolest-citim len,ze koža je napnuta.A tu pisu baby v starych diskusiach ze im to odznelo po cisarskom az o tri tyzdne.Mna prepustili vcera.Vraj mam jest vela bielkovin.Priznam sa inak,ze pocas tehu som jedla vsetky mozne vitaminy no na magnezium som sa vybodla,barz mi ho aj gynekolog pripomenul.Dufam ze je to ozaj stav pominutelny aj ked tie bandaze,preco mi nedali-fakt ze nechapem.Ci sa to zrusilo-ci zabudli...to som ztoho vylakana,ze som tie bandaze nemala pri reze...
Pri oboch cisárskym som mala kompresne pančuchy aj pri sterilizácii naposledy tak isto aj pri plastike.
. Dáva sa to stále. Pamätám si ze pri 2 cisárskom mi dali až na sále vraj zabudli a primár zdrbal personal veľmi. Ja som už ale spala no keď som sa zobudila mala som ich. Viem ze ma veľmi boleli nohy kým som bola v nemocnici ale opuch nebol. Sledovali ma a kým to neprešlo nepustili ma domov. Ja by som na tvojom mieste išla. Nieje to sranda.
@mdse ja som pribrala 25 kg.Mala som aj v tehu no a teraz viac.Citam si priznaky trombozy a nesplnam ani jeden bod.Ziadna bolest-citim len,ze koža je napnuta.A tu pisu baby v starych diskusiach ze im to odznelo po cisarskom az o tri tyzdne.Mna prepustili vcera.Vraj mam jest vela bielkovin.Priznam sa inak,ze pocas tehu som jedla vsetky mozne vitaminy no na magnezium som sa vybodla,barz mi ho aj gynekolog pripomenul.Dufam ze je to ozaj stav pominutelny aj ked tie bandaze,preco mi nedali-fakt ze nechapem.Ci sa to zrusilo-ci zabudli...to som ztoho vylakana,ze som tie bandaze nemala pri reze...
@pipimonterova áno, veľa bielkovín pomáha.

@pipimonterova ja by som isla normal na pohotovost a nech spravia zilove sono. Lebo takto spuchnute nohy by si nemala mat po nicom. Hlavne nie ked uz sa dlhsie mozes pohybovat. Ako do 3 dni by to malo ist prec po tom cs a tiez na tyzden by si mala dostat fraxiparine. Mojej spolubyvajucej pichali fraxi cely cas, mala nohy este opuchnute,ale tak normalne ako po tehu. Nie nejako zle. Stale jej merali tlak atd