Pokles maternice po pôrode
Ahojte ženy ,som 5tyzdnov po pôrode a z pošvy mi začalo niečo tlačiť .
Pravdepodobne je to pokles maternice .
Mám aj bolesti s močením sem tam a je to tam také začervenanie .
Doktorka mi odporučila cvičiť panvové dno
Mali ste to niektorá ?
A prešlo to cvikmi ?
Mám strach ,že ak to bude v zlom štádiu ,budem musieť na operáciu a to mám ešte len 32 rokov .
Pomohlo mi cvicit panvove dno 🙂 podobne pocity som mala do 6m po porode, cvicit som ich zacala hned po kontrole po 6tonedeli. O chvilu bude mat mala rok a uz ziadne problemy nemam 🙂
@evcagabi ďakujem ,a boli ste aj pri fyzioterapeutovi ?
Alebo aké cviky ste cvičili
@evcagabi ďakujem ,a boli ste aj pri fyzioterapeutovi ?
Alebo aké cviky ste cvičili
@anicka2626 ja som cvicila podla letacika, co mi dala gynekologicka a stacilo. ale odporucila mi ist aj na fyzio gyn, ak by problemy pretrvavali
Nepanikarila by som 5 tyzdnov po porode, ten pokles je velmi casty a normalny, trva to dost dlho, kym sa vsetko poposuva do povodnej polohy...cvicit zacni pomaly, postupne, podla toho, ako sa budes citit. Ja som po kazdom porode cvicila podla youtube cviky na panvove dno asi pol roka... vsetko je ok aj po piatich detoch klop klop... a keby nie, tak to lekari vedia operativne napravit, takze zatial v hlave neries a postupne sa zotavuj. Gratulujem k babatku.
@anicka2626 nemusí to byť maternica, može to byť aj močová trubica. Mne nepomohlo ani fyzio, ani cvičenie. Takže počkaj pár mesiacov a potom sa porad s gynekologom.
@anicka2626 nemusí to byť maternica, može to byť aj močová trubica. Mne nepomohlo ani fyzio, ani cvičenie. Takže počkaj pár mesiacov a potom sa porad s gynekologom.
@anonym_26a9bc a aký bol potom postup
Nepanikarila by som 5 tyzdnov po porode, ten pokles je velmi casty a normalny, trva to dost dlho, kym sa vsetko poposuva do povodnej polohy...cvicit zacni pomaly, postupne, podla toho, ako sa budes citit. Ja som po kazdom porode cvicila podla youtube cviky na panvove dno asi pol roka... vsetko je ok aj po piatich detoch klop klop... a keby nie, tak to lekari vedia operativne napravit, takze zatial v hlave neries a postupne sa zotavuj. Gratulujem k babatku.
@anjelicek26 ďakujem pekne a malý ste tiež ten pokles maternice ???
Tak krásne vám musia robiť detičky radosť ☺️☺️☺️

Pomohlo mi cvicit panvove dno 🙂 podobne pocity som mala do 6m po porode, cvicit som ich zacala hned po kontrole po 6tonedeli. O chvilu bude mat mala rok a uz ziadne problemy nemam 🙂