icon

Popôrodné blues: Ako zvládnuť výkyvy nálad a depresie?

20. máj 2026

Ahojte mamicky, neviem ci tu je podobna tema, ale opisem v skratke, som 8 dni po porode, pri kt. som stratila vela krvi, musela som byt den na JIS a dostala som aj transfuziu krvi, v porodnici som stravila 4 dni, citila som sa deprimovane a malatne aj tam, ale dnes 4. den po prichode domov, sa stale citim malatne, velmi depresivne, moja nalada sa pocas dna asi 30x zmeni, raz som rada ze som s babatkom, v zapati dostanem myslienky ze to nezvladam, ze sa o babatko nedokazem postarat, a stale dookola, kvoli neustalym myslienkam nedokazem ani oddychovat ked babatko
spi….ked idem von, to som bola len raz kvoli kontrole u pediatra, tak sa citim ako nadrogovana, vycerpana uz po par krokoch, partner mi pomaha psychicky, mamina mi zase maleho popestuje ked treba, ale ja som v niekt. chvilach tak strasne na dne, ze sa zacinam bat…. citala som ze sa tento stav moze nazyvat aj poporodne blues kt. odoznie do 14 dni od porodu, neviem ci to je ono, ale ja aj ked sa snazim mysliet pozitivne proste mi to nejde… ako pisem, 5 minut dobre potom zase depresia… ako na hojdacke, mate s tym niektora skusenost/ rady-tipy ako to zvladnut? som prvorodicka mimochodom, a babatko som si velmi priala, myslim si ze u mna tieto extremne vykyvy nalad sposobila aj ta vacsia strata krvi… tak ma zaujima ci niekto ma podobny zazitok

anonym_c06105
20. máj 2026

@anonym_autor ja som prve dni preplakala na otazku preco som stale hovorila ze som unavena.nechcela som na seba vziat tu zodpovednost. ty mas stratu krvi takze telo sa musi dat dokopy. Urcite to nebude na stalo.avsak babatko je narocne, prvy rok je najtazsi

anonym_819454
20. máj 2026

Ja takéto stavy mávam keď som prepracovaná, príliš unavená, ubolená alebo keď je toho na mňa priveľa.. keď sa to spojí tak vždy do toho ešte aj ochoriem z toho. Onedlho mám termín a obávam sa, že ma to chytí tiež.
Podľa mňa je toho teraz na teba priveľa. Zodpovednosť, neistota, strach a do toho tvoj zdravotný stav. Hádam ti to čím skôr odznie, držím palce. Skus myslieť na pekne veci a na to, čo vás čaká napr o pár týždňov. Už budete s bábätkom zžití a všetko pôjde dobre 🙂

anonym_46591e
20. máj 2026

Ja som toto mala hlavne pri prvom dietati, len ja som bola ok (az na vysoky tlak z toho stresu), rodila som rychlo a nestihlimi podat ATB, maly mal potom.bradykardie a bolo podozrenie na sepsu, tak bol asi 3 dni na JIS, potom uz mi ho dali na izbu, bol dehydrovany, alaby, az modral, nevedel sa prisat a ten tlak na mna, bolave prsniky, odsavanie, nespala som vobec 3 dni po porode ani minutu a len som plakala. Chodila mi pomahat mamina a 1 sestricka bola velmi zlata. Po 11 dnoch nas prepustili a do 4.mesiaca maleho som mala taketo stavy ako Ty. Aj som sla k psychiatricke a predpisala mi lieky, lenze som nechcela uzivat. Tak som zmanazovala zase maminu, muza a hlavne bolo, VYSPAT sa. Vzdy, ked malo spim, aj teraz po xy rokoch a 4 detoch, viem, ze to bolo najma mojim fyzickym vycerapnim a nedostatkom spanku. Hned som placliva, uzkostliva atd.,...
Takze bud k sebe laskava, si este kratko po porode, to, co prezivas, je normalne a najma ta strata krvi, z toho si proste unavena zakonite. Vyskusala by som aj hubu reishi, mne to radila jedna terapeutka cinskej mediciny, ze to posilnuje celkovo telo, podporuje regeneraciu. A teda ten spanok. Drzim palce.

anonym_7a23c0
20. máj 2026

@anonym_autor mala som, trvalo to tri mesiace, zhoršovalo sa to až som skončila v nemocnici. Teraz už je dobre. Je to veľká zmena, hormóny sú úplne mimo. Ak ti to neprejde do pár týždňov, bež k lekárovi. Držím palce!

anonym_1432e9
20. máj 2026

Riesila by som to s lekárom jednoznačne

ariannazara
20. máj 2026

Urcite to treba riesit, mam za sebou 2 porody ani po jednom som nic take nemala. Navstiv lekara

autor
Včera o 06:48
@anonym_7a23c0

@anonym_autor mala som, trvalo to tri mesiace, zhoršovalo sa to až som skončila v nemocnici. Teraz už je dobre. Je to veľká zmena, hormóny sú úplne mimo. Ak ti to neprejde do pár týždňov, bež k lekárovi. Držím palce!

@anonym_7a23c0 a na akom oddeleni ste bola v nemocnici, ako vam s tym pomohli?

zuzanka.zuzu
Včera o 10:41

nikdy predtým som o popôrodnom babyblues nepočula kým som ho nezažila 🙈 nie je to depresia, len nekonečná únava.... prešlo to 🙂 tuším po pol roku. tie hormóny sú zahul, bezdôvodný plač bol najhorší 🤷 a kopec iných vecí. smutila som za svojím slobodným ja, ale zrodila sa nová osoba - mama 🥰 držím palce. u žiadneho lekára som nebola, nikdy by som bábätku ani sebe neublížila, tieto myšlienky som nemala, ja som bola proste len unavená a chcela som utiecť a vyspať sa 😀 pôrod som mala bezproblémový takže krvnou stratou to u mňa nebolo, proste hormóny