icon

Problémy so sexom po pôrode

11. apr 2025

Ahojte, chcem sa spýtať na vaše skúsenosti. Som 9m po pôrode, roztrhlo ma, ale hrádza je už v poriadku, zahojené, na začiatku sexu je mierne citlivá, ale trvá to len chvíľku, potom je už okej. Čo ma však trápi, je samotné dnu-von, ktoré fakt že vôbec necítim. Na jeseň som bola u fyzioterapeutky, ktorá mi vyšetrila panvové dno a povedala, že je v poriadku, jedine že v stoji je slabšie trošku. Napriek tomu si sex neviem užiť vôbec, je to pre mňa len ako bozkávanie, ktoré si manžel užíva zjavne viac ako ja, keďže on cíti a ja nie.. stalo sa to aj niektorej z vás? Rieši toto nejaký lekár? Sú na to cviky alebo niečo? Ďakujem vám.

sara07
11. apr 2025

nájdi si cvičenie kegelove cviky, ktoré môžeš kedykolvek ked si na to spomnieš, potom su fajn venušine guličky , prípadne ale to nemám odskúšané je možné aj upravit spevnit pomocou laseru
tie cviky a guličky mám, ano pomohlo to , divím sa že fyzioterapeutka ti o nich nepovedala

michaela329
11. apr 2025

Guličky sú super, celkovo musíš asi teraz sama a prísť na to, čo treba robiť inak 🤷 A na panvové dno je dobré cvičiť jogu, pilates.

adeladulova
11. apr 2025

Poviem ti "tajnú radu". Skus popri cvikoch aj vibrátor a to nie ze zo srandy, ale naozaj, mne sa panvového dno vrátilo späť po mnohých orgazmoch.

kiki68
11. apr 2025

Mozno pridat inu stimulaciu? Tiez moze byt problem v hormonoch? Tie vedia strasne tlmit to prezivanie

sara07
11. apr 2025

@kiki68 toto nie je o hormonoch, tie svaly su uvolnene, vôbec ich nevieš ovladať , a je to fakt iné a nik ta na to nepripravy a všetci to beru ako že je to ok
teda okrem blbých "vtipoch" od mužov na tuto temu

kiki68
11. apr 2025

@sara07 No mne prave tie hormony pri kojeni vypinali akukolvek citlivost. Aj tej na bradavkach. Ja som nic necitila asi pol roka. Ako tlmene dole ano, ale realne to bolo divne oproti normalu. Po roku som zacala mat celkovo vacsiu citlivost a bola som to viac ja. Pre mna to bol sok trosku.

adeladulova
11. apr 2025

@sara07 veru sa o tom vôbec nehovorí. A potom si žena mysli ze zlyháva...

sara07
11. apr 2025

@kiki68 hromada knih, kurzy ako sa starat o dieta , pôrod ale kapitola o sebe nikde nič, ešte že máme net

autor
11. apr 2025

Ďakujem vám za odpovede. Úprimne, som rada, že nie som jediná. Máte pravdu, že sa o tom nehovorí, pričom je to naozaj asi pomerne bežná vec. Ďakujem ešte raz 🙂

sono2
11. apr 2025

Ináč, 9 mesiacov je hrozne malo ešte tak rok a pol minimálne. A to som bola žena plná hormónov ak rozumieš. Pôrody dokážu zamavat s hormónmy. Dlho som dojčila. Aj ms bola pri druhej skôr ale ta chuť bola fakt po dvoch rokoch a nikdy to už nebude ako predtým. Mne totiž sex večer nevyhovuje alebo teda malo. Ja ľúbim poobede. Víkendy boli s mužom naše, na dovolenke. Teraz to je ako ok, ale ak sa nám podarí poobede je to bomba. V každom prípade, 9 mesiacov je skoro.
Tiež som sa dvakrát roztrhla aj som ostala veľká, ale všetko sa to nejako vrátilo, tak na 80 percent