Riešenie problémov s ekzémom po pôrode
Ahojte. Roky ma trápi ekzém ale nasla som si svoj produkt ktorý mi neskutočne fungoval stačilo 3-4x natrieť a mala som pokoj aj na mesiac. Teda na čas dokázal úplne vyliečiť ekzém bo po pôrode sa mi to zhoršilo a tento krém co mi roky fungoval už nefunguje 😪 ekzém mam na prstoch, prosím co vám pomáha? Aký produkt ?
No v prvom rade by som to neriesila sama na vlastnu past, ale riesila to s koznym lekarom...
@sandokanka36 kozny lekar mi dáva kortikoidy ktoré mi nepomahaju úplne a hlavne majú vedľajšie účinky. Ak som si bola schopná sama nájsť voľno predajný krem ktorý mi roky fungoval prečo by to nešlo aj teraz len si pýtam rady co komu pomohlo a uvidím, vyskúšam
Ono záleží od druhu ekzému.
žial ekzém je taky čo ti pekne zaberá tak pride čas že už nie
koritkoidy lahka cesta ale stenčuju kožu , tažšie sa regeneruje ,tiež sa im vyhybam čo sa da
neviem čo si všetko skušala ?
kupel dubova kôra, morska sol stači z dm čo maju ich , čiery čaj kvalitny
sudocrem , holtov krem , zinkova mast, ichtiol, so sirou maste mne v lete zaberaju skôr takéto vysušováky a hlavne bacha na spotenie, stači trocha a až to červenie
žial ekzém je taky čo ti pekne zaberá tak pride čas že už nie
koritkoidy lahka cesta ale stenčuju kožu , tažšie sa regeneruje ,tiež sa im vyhybam čo sa da
neviem čo si všetko skušala ?
kupel dubova kôra, morska sol stači z dm čo maju ich , čiery čaj kvalitny
sudocrem , holtov krem , zinkova mast, ichtiol, so sirou maste mne v lete zaberaju skôr takéto vysušováky a hlavne bacha na spotenie, stači trocha a až to červenie
@sara07 holtov krem mi zaberá ale veľmi pomaličky pri nom stačí ze na mňa v noci príde neznesitelne svrbenie a som tam kde som začala 🥲 ostatné z vymenovaných vôbec 🫠 mne pomáhal Skin Cap, drahý krem na malé množstvo ale fakt ten jediný mi roky rokúce pomáhal a vysušovaky sudokrem ci tie s ichtiolom vôbec to sa neviem doškriabať
@sara07 holtov krem mi zaberá ale veľmi pomaličky pri nom stačí ze na mňa v noci príde neznesitelne svrbenie a som tam kde som začala 🥲 ostatné z vymenovaných vôbec 🫠 mne pomáhal Skin Cap, drahý krem na malé množstvo ale fakt ten jediný mi roky rokúce pomáhal a vysušovaky sudokrem ci tie s ichtiolom vôbec to sa neviem doškriabať
@anonym_autor a nebude tam skôr že sa spotiš ako krém, ked ta to začne svrbiet tak najlepšie zachladit studenoou vodou, na balkon ist .. no najhoršie su tie noci to ano
pripadne ešte nejaké homopatické maste dostat v lekarni , tie mi tiež dobre zaberali
Ja mám predpísané také peny. Po kúpeli si to nastriekam a potom ma nesvrbí koža. Ale ja mám psoriázu. A olej do kúpeľa
A nie sú to kortikoidy. Tie odmietam už strašne dlho
@anonym_autor Mne celkom pomaha Laroche Posay Lipikar Baume AP+M. Ale teda po porode nastalo u mna velmi velke zhorsenie a vyklula sa z toho nakoniec histaminova intolerancia. Zabrala dieta. Isla by som na tvojom mieste sa dat vysetrit, ci nieco take u teba nepribudlo.
Aha a este som zabudla, pri umyvani zadku dietata som si zacala davat rukavicu.
@anonym_autor Mne celkom pomaha Laroche Posay Lipikar Baume AP+M. Ale teda po porode nastalo u mna velmi velke zhorsenie a vyklula sa z toho nakoniec histaminova intolerancia. Zabrala dieta. Isla by som na tvojom mieste sa dat vysetrit, ci nieco take u teba nepribudlo.
Aha a este som zabudla, pri umyvani zadku dietata som si zacala davat rukavicu.
@marianarem presne ten používam lebo ja som celkovo taka sucha a pomáha ale teda nie na ekzém a presne aj mne po pôrode došlo k zhoršeniu, okrem toho ze nereagujem na krem ktorý mi roky pomáhal tak sa mi ložiská aj zväčšili a veru na histamin mi testy nerobili ale opäť po pôrode 😅 som zrazu mala laktozovu intoleranciu a stále som na bezlaktozovej diéte a toto môj ekzematicky stav nezlepšilo tak skúsim ísť ešte na rozšírené testy
@anonym_autor Skusala si lipobase krem? Mne ten teraz pomaha,ale musim ho davat pravidelne aj 3x denne.

No v prvom rade by som to neriesila sama na vlastnu past, ale riesila to s koznym lekarom...