icon

Riešenie zápchy po pôrode

simona23456
24. mar 2025

Dobrý deň, po porode ma začala trápiť silná zapcha ktorá trvá už 3 mesiace. V tehotenstve som problém tohto typu nemala žiaden. Väčšinou je to tak ze na záchod idem raz do týždňa a aj to za pomoci capika. Užívam pravidelne prírodné preháňadlá, sirupy s vlákninou, pijem veľa vody stravu som úplne prispôsobila môjmu problému a stále nič. Ani "odchadzanie plynov" nefunguje poriadne. Žalúdok ma pochopiteľne neustále bolí, nemám chuť do jedla. Mohla som si pri porode, tlačení niečo poškodiť? Neviem ako sa lepšie opýtať. Stretli ste sa s niečím takýmto a ak aj nie nenapadá vás čo by sa mohlo stať? Ďakujem pekne za rady
:(

13uzivatelka11
24. mar 2025

Možno už je problém aj tie prehanadla, ze si na ne telo zvyklo a príliš veľa vlákniny.. Probiotika si nasadila? U lekára bola? 3 mesiace bolesti žalúdka treba riešiť.

majamat
24. mar 2025

to by chcelo dokladenjsiu analyzu, ale teda vlaknina je rozna.
mna vcelku pohana cakankovy sirup a okrem toho ovsena kasa s nastruhanym jablkom. nepohne ma tak, ze vyslovene posobi ako prehanadlo, ale keby ju jem denne, tak uz nemam tuhu stolucu, ale riedsiu.
minule som bola taka zapchata, bolo mi zle z toho. vcera ovsena kasa a je mi fajn. dnes sa jej bojim, aby ma fakt neprehnalo.
zaujiamve je, ez namocene ovsene vlocky, pripadne ovsene kase instatne mi tento efekt vobec nerobia. musim mat vyslvee vlocky vyvarene v mlieku.

kiki68
24. mar 2025

Za mna urcite gastroenterolog, ked nejdu tie bezne opatrenia do mesiaca, tak je cas na lepsie vysetrenie. Ano, mohlo sa nieco poskodit, mohlo sa hormonalne nieco zmenit a to vyvolalo problem. Ja som mala opacny problem, 20x denne na velkej hned ako som porodila po tych 2 hod. Hned ako ma dali na izbu som bezala na velku, ale ja mam syndrome drazdiveho creva. Len ze to bude az take zle som neratala. Moje telo drzalo v tehu a po porode bum asi skrz hormony. Za mna teda odbornika a zistit, co sa deje

carduelis
24. mar 2025

Odporucam vysetrenie u gynekologickeho fyzioterapeuta. Pri narocnejsich porodoch sa moze poskodit vnutorne svalstvo aj nalomit/zlomit kostrc a ovplyvnuje to presne toto. Hovorili nam o tom v ramci predporodneho kurzu a v jednej nemocnici u nas sa to zacina vysetrovat po porode - ze nielen poskodenia maternice, ale svalov v oblasti panvy aby sa to dalo riesit, ak tam problem je.

carduelis
24. mar 2025

A pozeram, ze si z KE- v tom pripade odporucam Katiesclub, kde robia takuto diagnostiku alebo Pelvic fyzio. S oboma mam vybornu osobnu skusenost s podobnymi problemami.

liliblacky
24. mar 2025

@simona23456 mne mama poradila babsku radu - každý deň rano lyžicu olivového oleja.. mne to hodné pomohlo, skús

lucialucy43
5. apr 2025

Vlakniny viacej jesť ovocie zelenina niekomu aj mliečne vyrobky pomahaju