icon

Riešenie zápchy po pôrode

petronela11111
15. apr 2025

Pekný deň prajem, viem že písať niečo také sa nebude čítať nejak príjemné.Ale bojím sa ako keby aj ísť a tým za lekárom. Viem že budem musieť len sa ako keby aj bojím. Nikdy som nemala nejaké problémy ísť na veľkú potrebu..no všetko to začalo ked som otehotnela.. počas tehotenstva a po pôrode mám stále aj po roku veľký problém práve s tym..je to maximálne 1 krát za týždeň aj to veľmi ale veľmi bolestivo musím sa veľmi snažiť.. veľmi to bolí , už tlačím ako pri pôrode..tak ze mi hlavou prejde teplo a trpnu mi nohy..tak je to ťažké. Veľmi bolestivé a nepríjemné. O tom aka som nafúknutá ani nehovorím. Vypijem vodu a cítim sa akási plná.Ďalsia vec to isté mám aj s malou potrebou na ktorú chodím pravidelne ale stále cítim že potrebujem a ako keby sa neviem úplne vyprázdniť ani na malej potrebe. Cítim ze až ma tlačí ale prosté nejde to.Všetko to začalo keď som otehotnela dcére má v máji rok a ja sa stále trápim s týmto.Má nejaká žena podobnú skúsenosť? A ako to dopadlo u vás prosím? Ďakujem. Ak to bolo niekomu nepríjemné čítať. Ospravedlňujem sa. Prešla som si veľa doktormi už a aj veľa operáciami asi preto mám aj také obavy že čo vlastné bude..pijem iba čistú vodu a jednu kávu denne. Jem dosť zeleniny. Sladkostí takmer vôbec.

martul
15. apr 2025

@petronela11111 nemusíš sa ospravedlňovať, nemáš pre čo. Len si nenapísala, čo robíš pre to, aby si zápchu nemala. Tekutiny, vláknina, ovocné šťavy, duphalac,....skúšala si všetko?

petronela11111
autor
15. apr 2025

@martul Ďakujem. Áno. Všetko aj šťavy aj ten duphalac a pijem aj 3 litre denne. A práveže ked si dam duphalac pošle ma na veľkú potrebu presné tak bolestivo ako som písala. No samo od seba .. nejde takmer už vôbec. Vždy si musím nejak poradiť, pomôcť prehanadlom , sirupom, ináč by som na veľkej potrebe nebola ani raz do týždňa. Aspoň takto na chvíľu pomôže.Ale je to fakt že bolestivé.

lenka1900
15. apr 2025

Dať preč prehanadlá a radšej dať tie zelene tabletky - jačmeň, spirulina atd, alebo slivky namocit do vody a ráno zjesť. Pripadne aj obyč čierny čaj s medom na lačno. Nápada mi aj caj z LR, tiež dobre travi z neho. Veľa možnosti ale prehanadla sú peklo, viac uškodia ako pomôžu. A veľa piť. Pripadne aj nejesť lepok, viac takú kasovitejsiu stravu.

martul
15. apr 2025

@petronela11111 tak potom jednoznačne doktorovi. Nemáš sa čoho obávať alebo hanbiť. Veď zo začiatku len krv, vzorka stolice a uvidíš čo ďalej

denkabemommy
15. apr 2025

@petronela11111 asi by som na tvojom mieste šla už k Dr, ale teda preháňadlo by som si dala kľudne aj každý deň, aby stolica bola mäkká, po týždni je už proste vysušená a extrémne to bolí. Ja som mala po pôrode problém asi mesiac ale každý alebo každý druhý deň som si dávala glycerinové čípky a šla som, postupne aj psychika poľavila a ja som mohla upustiť od čípkov 🙂

hopsas
15. apr 2025

@petronela11111 mala som podobný problém mne nepomohli prehanadla ale pomohli probiotiká na črevá...niečo sa skrátka v organizme stalo a potrebovalo telo čas aby sa dalo do poriadku...odporúčam ti ale čo najskôr navštíviť lekára nie je dôvod trapiť sa tak veľmi ako sa trápiš ty..

petronela11111
autor
15. apr 2025

@hopsas ďakujem veľmi pekne. Zajtra idem k lekárovi a uvidíme čo povie.Vdaka za vašu skúsenosť.

majlo1234
15. apr 2025

@petronela11111 moze byt, ze sa ti dam volaco porobilo, nejaky vnutrinynhemoroid, pripadne prolaps. Objednaj sa urcite 🙂

21021996
15. apr 2025

@petronela11111 a nemoze to byt psychicke blok v hlave? Ja som to mala na VS na internate. Chodila som 1,2x za tyzden. Sice ma to nebolelo, az na tvrdu stolicu. Po 1 porode tiez. V porodnici mi davali sirupy, cipky na zmakcenie atd a aj tak som sla 1x az asi po 7-8 dnoch od porodu doma, bola som sita a bala som sa ako cert🙈 uz je to ok. Ale napr na navsteve alebo v nakupnom by som nesla aj keby som tam bola 5 dni