Riešenie zarastania chlpkov po cisárskom reze
Ahojte žienky čo ste po sekcii..stalo sa vam ze vam po sekcii v mieste rezu rástli chlpky?? Ja som uz skoro 4 tyzdne po a som si vsimla ze mi tam rastu chlpky..síce tak menej ale rastu a bojim sa aby nezarastli do rany 🫣 môže sa to stať? Ja sa bojim teraz aj oholiť lebo celkovo sa s tou ranou akosi neviem stotožniť 🫣 este stale aj chodim ako by som sa zakrádala ..sa bojim vyrovnať či natiahnuť ze sa niečo stane 🙄 predsa len sa to stále hojí a ja to stale cítim...ako ste na tom boli vy? Ci uz s tym zarastanim chlpkov alebo celkovo ako ste to zvladali, ci ako dlho vam trvalo zotavenie..
S chlpkami neporadim, ale po mesiaci sa mozes kludne vystriet. Vsetko je zrastene 😉
Ja som isla po 2 dnoch domov. Behala som ako srna. Zarastst mi nic nezarastalo.
@janqa27 s chlpami neporadim, ale pracujem v nemocke na rehabilitacnom oddeleni a vyslovene ti hovorim, ze musis prestat chodit ako pokakana, lebo si zarobis na problemy. Normalne sa vystri, davno to je zrastene a zacni sa hybat, pokojne aj cvicit. Cviky na brusko este aspon mesiac vynechaj, ale hyb sa a rob nieco ine.
Však po mesiaci už funguj normálne, hýbaj
Och ked ja sa tak bojim čo i len kychnúť 🫣 no je pravda ze ja som to v nemocnici mala ťažké..nevedeli ma postavit po 24 hodinach ani po 36hod..stale som odpadavala a ked som sa konecne postavila, tak som mala vedlajsie ucinky spinalu, hrozne ma bolela hlava a trieskalo a hucali mi v nej..nemohla som poriadne fungovat, aj ma nechali kvoli tomu dlhsie v nemocnici..manzel tam bol cely cas so mnou takze sa musel o maleho starat on lebo ja som sa nevedela ani sama o seba postarať..mozno preto mi cele to hojenie trva tak dlho a tak sa bojím chodit a podobne 😌 dost zle som to znasala..aj teraz sa mi este celkom tazko vstava z postele 😏
Vobec neries chlpky v jazve teraz. Nechaj to vyhojit. Nemusis sa bat kychnut. Ja som si po 2.sekcii myslela tiez,ze kychnutie je to najhorsie. Kym ma nenakazila ina chora rodicka a s tyzdnovou ranou som dalsie 3 tyzdne kaslala. Neroztrhlo ma😁
Akože kašeľ je ina kapitola teda fakt 🫣 ja kedze som lezala dlhsie ako 24h, kedze ma nevedeli postaviť..tak sa mi zahalienilo hrdlo, ze vzdy ked som sadla alebo ľahla tak ma nutilo kašľať..na 3ti den som nejak silno zakaslala a tak to zabolelo, ze som myslela ze ma roztrhalo a ani som nevykaslala, lebo som sa tak zľakla, ze som to naspäť prehltla 🤣 od vtedy sa bojim zakašlat, kychnut a prve 2 týždne som nechcela vidiet nic smiešne, lebo som sa bala este aj poriadne zasmiať 🤣 som sa smiala typu ze ha-ha, ha-ha. A vyzerala pri tom ako by som mala tak napichane usta ze s nimi nemozem ani hýbať 🤣
No dnes sme konecne vyšli von a malym na kočík (lebo konecne sa aj vyčasilo trochu), no sme na kopci takze sa mi velmi zle chodilo, ma to pri chodzi tak ťahalo a trochu pobolievalo a akoby mi stvrdlo cele brusko 🫣
Neviem ci je to normlane, ci je to v pohode..no tak som sa opäť zlakla ze som chodila opatrne
Tie chĺpky sa vyhoja, viem že mne jeden dlho rástol v tej jazve cely pokruteny až raz vyrazil von vtedy som ho vytrhla a bolo. Časom v tej rane akoby prestanú rásť. Holenie teraz moc neries, veď si stále v sestonedeli. A odporúčam ti začať chodiť normálne, lebo toto už máš zlozvyk. Rana je po mesiaci zhojena, každú to tahalo keď sa vystrela, jasne že to nie je prijemne, ale snáď nechceš aby sa ti ta jazva nejako stiahla a budeš chodiť ako zakrádač. Začni fungovať normálne
Som ľakavá no 🫣 co narobím..vzdy som mala velky strach z tehotenstva celkovo a aj z porodu tak jasné ze ma to tak vzalo..vzdy som vravela ze nikdy nepôjdem pod nôž a zrazu taky zákrok..dosť ma to položilo..hold, nie každý je na to pripravený 🤷♀️
A snazim sa uz viac hybat a chodiť vystreto, ale tak ta bolest ma vzdy tak akoby stiahne do kŕčov..alebo sa sama tak zlaknem ze mi prichadza az zle 😏 ale to je moja chyba ze sa vzdy sama vopred tak vystresujem a vystraším 😌
@janqa27 vystriet ta mali uz v nemocnici.. nasa rehabilitacna hovorila, operovali sme brucho nie chrbat... vystri sa... s chlpkami neporadim, nakolko moja jazva bola tesne nad...
Po 4 tyzdnoch to ma uz uhojene dostatocne, nic sa neroztrhne, vystri sa aby sa ti neskracovali svaliy

3 dní po som behala po oddelení ako nič. Sestra sa z prvej dávala dokopy dlhšie ako ja a ja som z nás ta citlivejšie. Normálne som fungovala, chodili sme von keď sa dalo a všetko.