Ruptúra maternice po cisárskom reze
Mali ste niektora rupturu maternice ? Bojim sa dalsieho tehu po sekcii ze to moze nastat
kolko si od sekcie? ja som teraz tri roky a zvolila som si znova sekciu..par dni dozadu mi lekarka pozerala jazvu a hovorila mi, ze zhodnotit stav jazvy ma zmysel az pri samotnom porode (ak sa rozhodnes prirodzene ist), pretoze sa stensuje prave pri kontrakciach a vtedy moze dojst k rupture, ale je to vsetko sledovane..mas aj vela nemocnic, kde hned volia automaticky sekciu, do prirodzeneho porodu ta nemoze po sekcii nikto nutit
@veronika_sk000 no tak to by ste sa čudovali, mne bolo povedané, že prvá sekcia nie je indikáciou na druhú. Každý jeden lekár ma nútil rodiť prirodzene, ani sa na mňa nepozrel, až kým som si to nevybavila po známosti. Takže to nie je celkom pravda
@30majka71 nemalo by sa to diat, su nemocnice, kde na to ohlad neberu, ale myslim, ze ich je coraz menej
@30majka71
@veronika_sk000 sekcia je operacia - a nemala by byt indikovana automaticky a uz vobec nie len za to, ze prvy porod bol sekciou.
@kaktusik007 ja netvrdim, ze to ma byt indikacia k druhej, ja tvrdim, ze nikto ta nemoze nutit do prirodzeneho porodu za kazdu cenu
Ano môže, ja som mala.
Mala som po sekcii dalsie dve tehotenstva a oba prirodzene porody, sleduju hrubku jazvy. Stat sa to moze aj bez sekcie, nemysli na taketo.
Pripnem sa riešim podobne len s tým ze mne moj dr odporučil sekciu kedze moze nastať ruptura maternice a zatiaľ nikto nič neoznámil ze co so mnou termín mame 13.3
@lilly934 a prvy si mala sekciu?
Ja som mala akútnu sekciu prvý ,,pôrod,,
@lilly934 tak to by mala byt automaticka sekcia nie ? Ja by som prirozdene nesla rodit po sekcii…a na kontroloch v nemocnci sa uz vyjadrili ?
Neviem , netuším absolútne a zatiaľ nikto sa nič nevyjadril
@senta_sofia ahoj, prosím ťa akú si mala hrúbku jazvy keď ti schválili VBAC ak sa môžem spýtať?
@b3s to uz si bohuzial nepamatam, 10 rokov dozadu

moze to nastat. Ale lekari robia vsetko pre to, aby to nenastalo. Kedze je to zivot ohrozujuci stav.
prvy syn bol akutnou sekciou, druheho som rodila planovanou o 360 dni. Ku koncu som bola pod dozorom, mladsieho vytahovali presne na den ukoncenia 38tt. Po sekcii som sa dozvedela, ze stenu maternice som mala velmi tenku - boli hlasy lekarov, ze odlozme sekciu - syn sa im videl na ultrazvuku maly... som rada ze som sa nedala nahovorit na prirodzeny porod a pocuvala som svojho gynekologa.
mas nejake konkretne dovody, pre ktore sa ruptury bojis? Lebo pocas tehu sa moze stat cokolvek, nema zmysel sa vsetkeho co by mohlo nastat bat