Svrbenie konečníka po pôrode
Ahojte, chcem len vedieť, či niekto riešil / rieši niečo podobné, lebo som už zúfalá. 2 mesiace po druhom pôrode ma začal svrbieť konečník a už to trvá 4 mesiace. Prešla som proktológa, gynekológa, kožnú, všeobecného. Nikto mi nepomohol, nič nezistili. Robili mi testy na parazity, všetky baktérie, intolerancie… nič. diagnóza : svrbenie neznámého pôvodu. Natierala som tam už kadečo. Po užívaní zodacu 7dní sa to mierne zlepšilo ale po vysadení sa to hneď vrátilo. Teraz som si ho znovu po mesiaci nasadila lebo neviem už čo robiť. Riešili ste niekto niečo podobné? Čítala som, že to môže mať súvis s podaním epidurálu a proste môžu byť narušené nervové zakončenia, ale to keď som povedala lekárom pozerali na mňa, že o tom nikto nikdy nepočul. No ja už neviem kde hľadať súvis a ako si pomôcť, je to extrémne neprijemné. Spočiatku to bolo najmä v noci, no teraz aj cez deň. Nosím voľné oblečenie, periem v jemnom pracom prostriedku, po stolici sa umývam. Niekto nejaké rady ? :(
Toto mal môj tato, tiež si myslel, že dostal mrle a boli to mikrotrhlinky, ktoré keď sa hojili, jednoducho svrbeli. Jemu pomahalo kremovat-aby sa to hojilo a viac netrhalo, tuším faktu mal, aj preoarationH, ale len aby okolie nebolo suché. A samozrejme musel zmakcit stolicu. Ja som po epidurale nemala žiadne problémy 🤷
Ja som mala niečo podobné, svrbelo ma to asi pol roka, nič nepomáhalo len po stolici osprchovať. Potom to prešlo samé...tiež som chodila po doktoroch ale nič co mi predpísali alebo odporučili mi nepomohlo. S odstupom času si myslím ze to bola asi nejaká bakteria alebo kvasinka, vtedy som mala oslabenú imunitu a stresy. Brala som ATB a pod. Poradiť viem le že skus nejesť cukor (umely,nie v ovoci).
To nebude epiduralom ten som mala pred 10r. A tento problem teraz . Mne dr predpisala taky silnejsi krem a fungovalo to hnet . ( anodan -HC. Zinc sulfate )
hemeroidy nemas?
inac ked mozno vela kakas, nejake mikrotrhlinky zvylnu svrbiet.
alebo ked sa vela utieras zachodakom

Tiez som raz mala taky problem, ale neviem z coho to bolo kedze som nebola na ziadnom vysetreni, prv som si to potierala s Fine 6 a potom som si na to vyskusala davat belogent a pomohlo to, nastastie odvtedy som to uz nemala a tiez som sa dost dlho tym trapila. :D