Zhoršené pečeňové testy po pôrode
Ahojte,uz rok po porode mam zle vysledky pecenovych testov,v maji som bola na odbere,po ktorom mi odporucili uzivat essentiale forte,o mesiac na odbere som mala dokonca raz tak zle vysledky,mala som aj vyssi cukor…uz mam za sebou sono brucha,vsetko v poriadku,aj gastro…chcela by som este vysetrenie u hepatologa,endokrinologa a testy na cukrovku….dostala som teraz tbl lagosa a ursosan…mate niekto skusenost,co robit alebo co by to mohlo byt?
@majamat jaj ze ci ats a alt pri alkoholizme byvava zvysene.
Ja mam zvysene vsetko,ale hlavne GMT a ALP
AST-1,06
ALT-3
GMT-5,72
ALP-4,56
pozri, povedia dalsie vysetrenia.
tehotenstvo a porod dokaze zmenit telo, mozno spustit dake ochorenie, hormonalne vykyvy, moze to byt hocico. lekarka ta verim poslala na vsetky dalsie vysetrenia. drzim palce.
kamoska mala zle pecenaky pocas teho, potom sa jej upravili.
Stve ma to asi preto,ze sme sa rozhodli vratit na kliniku,ist si po surodenca,caka ma hysteroskopia,bola som na kontrole na hematologii,idem na kontrolu na reprodukcnu imunologiu,kde cakam mesiac na termin a teraz toto… kedze zatial nemam odpovede,neviem ani ci mam ist do vkladu alebo nie…ak budem musiet mat nejaku liecbu,mozem potom absolvovat kontroly nanovo,takze je to pre mna frustrujuce
nemas to az tak hrozne hodnoty aj ked chapem ze pri vklade treba mat asi lepsie, no drzim palce, lekari ti isto odoporucia co dalej, pecen ma velmi dobru regeneracnu schopnost, ak teda nie je nenavratne poskodne.a drzim palce
Mne lekár hovoril, že to GMT je zvýšené hlavne, keď sú nejaké kamene v žlčníku alebo niečo ako piesok môže byť, hocičo. Ja mám GMT teraz lepšie ako na začiatku tehotenstva. Ja by som dala na tú radu, že ísť na magnetickú a pozrieť sa na pečeň a žlčník.
Stve ma to asi preto,ze sme sa rozhodli vratit na kliniku,ist si po surodenca,caka ma hysteroskopia,bola som na kontrole na hematologii,idem na kontrolu na reprodukcnu imunologiu,kde cakam mesiac na termin a teraz toto… kedze zatial nemam odpovede,neviem ani ci mam ist do vkladu alebo nie…ak budem musiet mat nejaku liecbu,mozem potom absolvovat kontroly nanovo,takze je to pre mna frustrujuce
@anonym_autor ahoj prosim ta ako ti dopadli pecenovky?
@anonym_autor ahoj prosim ta ako ti dopadli pecenovky?
@mirkabbb som tehotna a vysledky mam ako babo 🤣