icon

Zotavovanie po sekcii

janqa27
6. mar 2025

Ahojte baby,
24.2. Som mala planovanu sekciu, ktora bola pre mna ale horor, lebo som citila cely priebeh ako maleho vybrali von a plakala na stole nech ma uspia lebo vsetko citim..na jiske som sa potom 2 hodiny klepala od bolesti a po 6hod ma previezli na izbu kde ma uz cakal manžel, ktorý bol chvalabohu po celu dobu so mnou na izbe co bolo pre mna vykupenim lebo ked ma sli po 24h postavit, tak som zacala omdlievat, uplne take tlaky, stracala som zrak aj sluch a prichadzalo mi nevolno tak ma znova dali lahnut a skusili to potom znovu, ale opäť to isté tak mi museli nechat kateter na moč ďalšiu noc, no v noci sa mi podarilo samej nejak sadnut a vstat a ráno o 5tej prisli, vytiahli cievky a uz som chodit musela. Ale prisli ine problemy a to neskutocna bolest hlavy a nic nezaberalo, len ked som si vodorovne ľahla a trvalo to 4dni..takze manzel sa po celu dobu staral o maleho, lebo ja som sa nevedela ani o seba...dnes je to uz 11ty den od sekcie a ja mam stále problem vstat z postele. Snazim sa tak zboku ale pri zapierani ma boli brucho a tak to mi trva dlhsie. Ked chodim, neviem sa uplne vystrieť a tak zaberaju krize a ked si sadnem tak mi sem tam brnia chodidla.
Chcem sa vas spýtať, co ste boli po sekcii..ako dlho vam trvala rekonvalescencia? Je to normalne ze sa mi este tak tazko vstava? A navyse mam bolesti pri močení, moze to byt kvoli tomu cievkovaniu? Ze som ho mala zavedene dlhsie nez by trebalo? Nechcem kvoli tomu vyvolavat doktorom ked je to mozno len bezny proces hojenia. Ako ste to mali vy? Je to vsetko normálne? Alebo to moze byt aj tym ze mam zjavne nizsi prah bolesti? A hned si nahovoram ze uz dačo je zle 🫣

tinkavvv
6. mar 2025

Tie mdloby su celkom bezne, najma ak mas nizsie zelezo, kedze pri sekcii je nejaka strata krvi. Bolest hlavy mohla byt zo spinalu - tam sa niekedy zvykne robit aj krvna zatka, ale to uz je teraz jedno. A ano, rana boli, ale najviac treba chodit a hybat sa, prejde to. Mam za sebou dve.

kitycat
6. mar 2025

Ahoj, stava sa to.

Co som citala hlavne po celkovej, aj dokonca, ze obcas to umrtvenie nejde, mozes sa citit trochu vynimocne 🙈 boli velmi hlava, pri lokalnej to byva, ale menej.

Vstavaj o ten bok, mas rozrezanych 7 vrstiev, boli to.
Mne zacalo byt lepsie asi po tych 2 tyzdnoch, kocik som odtlacila asi po mesiaci bez citelnych tazkosti.

Cikanie bolelo aj mna, on sa myslim aj posuva ci vybera aj mechur, tak si to tam musi vsetko sadnut na svoje miesto, aj bol ved donedavna utlacany dietatom ❤️

nikushka8
6. mar 2025

Na to mocenie po cievkovani by sa mal pozriet dr, je mozne,ze sa jedna o infekciu, najma po tolkych dnoch. A ako radia, vstavat cez bok, nie cez brucho (sekciu som sice nemala ale 2 operácie brucha ano).

lucia147852
6. mar 2025

Čo sa taká mocenia, môžeš mať zápal. Pri vstávani si pritlac ruku alebo vankúš na jazvu, menej to potom boli. A hlavne sa psychicky nepoddavat. Čo najviac chodiť. Ja som 14 dni po už behala po meste so staršou nakupovať školské potreby. Ale zas naopak po prirodzenom som sa nevedela dať do kopy veľmi dlho. Na brnenie skús nasadiť magnezium, ale nejaké kvalitne. Nie tie sumiace hovadinky

janqa27
autor
6. mar 2025

@tinkavvv ano bol anesteziolog a daval mi moznost krvnej zatky ale ked mi vravel ze mi to zase budu pichat do chrbta alebo vydrzim na liekoch, ze by to malo prestat do 7 dni, tak som povedala ze vydržím a dobre tak lebo do dalsich dvoch dni to prešlo.

janqa27
autor
6. mar 2025

@kitycat to ze vstavanie cez bok mi nejde velmi 🫣 som doteraz vstaval tak zr som sa vytlacala z lahu do sedu 🫣 takze sa nemusim trapit tym ze este niesom fit ze? 🥺 lebo skoro kazda známa bola taky cas uz použiteľná a ja sa citim neschopne ze sa musim este stale spoliehat na manžela 😌

janqa27
autor
6. mar 2025

@lucia147852 tiez som na to myslela ze ci to nebude zapal, popijam uz urologicky caj ale asi si zbehnem aj po nieco do lekarne co mozem aj pri kojeni. To ze ja som na 7my den, ako som vstala tak som bola na nohach skoro do vecera, ako pomalicky som chodila a medzi tym sadla, ale vecer ked som vylozila nohy tak som citila take pnutie a akoby trpnutie brucha a hned som sa zlakla vi som to neprehnala a tak som teraz taka pribrzdena kvoli tomu 😌
A mozem magnezium pocas kojenia? Lebo mam magne b6 ale to slabšie

kitycat
6. mar 2025

@janqa27 vstavaj cez bok, alebo sa skotulaj nohami dole akoby po bruchu, ja som mala kolmo postielku a o nu som sla. Musis setrit brusne svaly inak si sposobis akurat tak diastazu

janqa27
autor
6. mar 2025

@kitycat ja ani neviem ci zapajam brucho 🤷‍♀️ len ked vstavam cez bok tak citim velmi tu ranu no...ale roztrhnut by sa nemalo nic nie??🥺 bo ja uz na vsetko mozne myslim a viem ze by som sa nemala tak sama vystresovat ale neviem to ani ovplyvniť 😌

majlo1234
6. mar 2025

Neroztrhne sa to uz, neboj. Jw to tazke, kazda sme ina, ale je to velka brusna operacia. Drz sa, kazdym dnom to bude lepsie a lepsie, uvidis. Ja som po prvej sekcii myslela, ze zomriem🤣 a uz mam za sebou aj druhu a stale zijem

siska53
6. mar 2025

@janqa27 prva sekcia - spinal, bola tazsia, mala som aj zimnicu a celkovo som dost dlhlo ledva liezla, asi tak do mesiaca som uz fungovala uplne normalne. Doma samozrejme skor, normalne som sa o maleho starala, len po vonku sa mi zle chodilo, ale skusala som, kym sa to nepoddalo.
Druha sekcia - epidural - na druhy den som uplne v pohode fungovala, akoby som ani sekciu nemala. Tam som bola hned fit.

janqa27
autor
6. mar 2025

@majlo1234 no akoze najhorsie je ze od nemocnice som zahlienena a neviem to vykaslat, lebo sa bojim..este v nemocnici som ai chcela pomaly odkaslat, ked zrazu sa to nahromadilo, zakaslala som tak silno ze som videla hviedzy ako to zabolelo a hned zvonila doktorke nech pride bo som sa zlakla a ani som nic nevykaslala bo som to hned v tom soku prehltla 🫣 a tak ma to trapi este stale bo sa bojim poriadne zakaslat..a ked uvidím nieco smiesne, tak sa smejem jakeby som botox mala a nevedela ovladat ziadne svaly v ustach a z toho mi prichadza este viac smiesno 😁
Len čakám kedy to bude take aby som si mohla normlane bezbolesti a strachu odkaslat 😌

janqa27
autor
6. mar 2025

@siska53 epidural pocas sekcie? Ten sa dava len pri normlanom nie? Pri sekcii je spinal alebo celkova narkoza ak dobre vien 🫣
A toto se ja by som uz aj chcela s malym na kocik, ale sama chodim stylom ze najprv špička potom päta a este sa hrbim..akoby som sa zakradala 🫣 a nie to este zist dole schodmi a dole kopcom kedze byvame na kopci 🫣 och tak ma to serie ze som tak obmedzena kedze som zvyknuta na pohyb vekmi a zrazu ma to obmedzuje 😌

siska53
6. mar 2025

@janqa27 epidural sa dava aj pri sekcii. Pri sponale rychlo nohy hore a slo sa na to. Pri epidurale cakali, nez to zaberie, az potom ma rezali. Rozdiel to bol.