icon

Tipy na najlepší život v zahraničí

eva324
5. jan 2025

Dobrý večer prajem, chcela by som sa opýtať na život v zahraničí. Čo sa týka jazykov tak viem anglický,nemecký, slovenský aj český. Chcela by som sa odsťahovať s dcérou (14 r.) tento rok niekedy cez leto, dcéra tiež vie anglický,turecký,španielsky... Od vás by som chcela typy na krajnú kde je podľa vás najlepší život, najlepšie by bolo keby ma niekto aj skúsenosti. Mne sa pozdáva Írsko, Dánsko, Nemecko, ale nie som si istá.

negymama
5. jan 2025

a aku mas profesiu?

tundra
5. jan 2025

Pracoval som v Nemecku,Rakusku a teraz zijeme vo Švajciarsku.Za mna z nemecky hovoriacich Švajciarsko.V Dansku som bol len na dovolenke.
Vela stastia🍀

olimuc
6. jan 2025

Ake mas schopnosti, kde si sa uchadzala o pracu a dostala si ju? Kolko mas v zalohe € na zaciatok? Zivot budes mat taky, aky si zariadis… najskor ale musis mat pracu a byvanie. Ak sa chces v lete stahovat najlepsie mat zmluvu od 1.9 … ALE s dcerou, ktora nevie po nemecky by som do nemecky hovoriacej krajiny nesla … aspon DE nie. Ma 14 nie 6-7 aby ZS dotiahla, je stredoskolacka takze je to malo casu - zvaz jej buducnost a ake su jej moznosti … v DE by sa sice s tiurectinou uchytila ale nie tym smerom asi ako by si si priala … v AJ mas privatne skoly …Irsko .. Dansko neporadim

angelinja
6. jan 2025

Alenka v risi divov ked taketo vazne veci sa pytas na konikovi..ked sa pytas kam mas ist, nebola som v tych krajinach nezila som tam ale asi v kazdej krajine su ine podmienky, ine soc. veci, ekonomika atd ved Dansko bude uplnei ne ako Nemecko aspon podla mojho skromnenho nahzoru co sa tyka rodinnych veci a podobne neivem pytas sa ako to ci si mas dat na veceru jablko alebo rezen,

eva324
autor
6. jan 2025

@angelinja pýtam sa či má niekto skúsenosti s inou krajinou ako sk a ako sa im tam páči. Samozrejme že sa rozhodnem sama je to môj život.

eva324
autor
6. jan 2025

@olimuc moja dcéra vie tiež nemecký, v zálohe mám dosť peňazí celý život som si vlastné šetrila peniaze na dom, ale doteraz som tie peniaze nevyužila. Myslím aj na dcéry budúcnosť práve preto sa mi dosť pozdáva Dánsko lebo sú tam dobré školy.