icon

Ako sa starať o muškáty?

mimka795
5. jún 2026

Prosim poradte co s tymi muskatmi. Su to 2 kvetinace, v 1 sa krasne rozrastli listy a v 2 to vyzera velmi biedne. Dakujem pekne

anonym_48ff2f
5. jún 2026

@mimka795 o chvíľu ti @viestta staršia určite poradí🙂

anonym_b1ba61
5. jún 2026
@anonym_48ff2f

@mimka795 o chvíľu ti @viestta staršia určite poradí🙂

@anonym_48ff2f tak sa rovno opytam aj ja, ked uz bude odpovedat 🙂... co robit so zltymi okrajmi listov muskatov?

viestta
5. jún 2026

Muskaty uz dlho nepestujem, liezli mi na city opadane lupienky kvetov, ale v principe, vela slnka, menej vody, medzi zalievkami musia preschnut a pravidelne prihnojovat tekutym hnojivom na muskatya balkonove kvety, najlepsie kazdy tyzden polovicnym riedenim ako je napisane na etikete

0silvia0
5. jún 2026

@mimka795 ja pestujem muškáty, moje ani nemajú veľa slnka, mám ich na východnej strane, zabúdam ich polievať, občas im strčím do kvetináča tie tyčinkové hnojivá, mňa to nebaví riešiť. A mám ich pekné, kvitnú, nič im nechýba. Olamujem odkvitajúce kvety.

anonym_88a9c7
5. jún 2026

Hnojim pravidelne a tiez necham preschnut (v skutocnosti zabudnem poliat). Tento rok, co pozeram po okoli, maju dost biedne kvety v oknach a to skoro vsetky druhy. Aj v kvetinarstve hovorili, ze dlho bola zima a hned skok do velkeho tepla. A takto sa to strieda.

anonym_85044e
5. jún 2026

Tazko povedat, to su rovnake muskaty? Este sa to podla mna rozbehne

mimka795
autor
5. jún 2026
@anonym_85044e

Tazko povedat, to su rovnake muskaty? Este sa to podla mna rozbehne

@anonym_85044e ano jedno balenie bolo 10 ks tych malych muskatov, mam ich asi 3-4 tyzdne

cibinka18
5. jún 2026

ked maju hnede prstence na listoch, je im zima, oni sa rozrastu, polievat menej, nechat radsej preschnut, ak moknu, tak ani nepolievat, hnojit kazdy tyzden, davam aj vyluh z bananovych supiek, aby kvitli, to mozes stale dookola