Prečo moje antúrie hnednú listy?
preliata, hniju jej korene. Anturia je epyfyt, potrebuje vzdusny a len mierne vlhky substrat, v tom obale na kvetinac nemas kontrolu nad tym aky vlhky ma substrat a ci zbytocne dlho nestoji vo vode. Skus ju presadit do orchideoveho substratu s kokosovym vlaknom a polievaj ju ako orchidey, ked substrat preschne namocit a potom nechat odkvapkat
@viestta Polievam sporadicky, raz za 10 dní :-/ Ďakujem krásne, skúsim teda tú zeminu vymeniť.
@viestta Polievam sporadicky, raz za 10 dní :-/ Ďakujem krásne, skúsim teda tú zeminu vymeniť.
@zuzulienocka78 polieva sa podla potreby, nie podla kalendara. Nehanbi sa strcip prst do zeminy a podla toho zistis ci tre
ba alebo netreba poliat
Skodcov si poriadne skontrolovala?
@bg92 Tak, presadila som ju :-/ Myslíš na listoch? Alebo na koreňoch?
Pozrela by som listy zo spodu (ak nevidis dobre tak lupou), ci tam nie su strapky (mini ciarocky, ktore sa pohybuju). Ak si presadila a preliata nie je a ma dost svetla tak asi nejaky skodca to bude najskor :/
@zuzulienocka78 pozri dôkladne spodok listov. Môžu to byť škodce - strapky. Sú to malinké striebristé ,,čiarky,,. Mne sa to stalo s kvetmi cca pred 2 mesiacmi. Likvidovala som, nech sa mi to nerozšíri.
Podla mňa má burinka klasický nedostatok horčíka. Posypala by som jej zem horkou soľou (normálne pre rastliny, nie tou z lekárne), zvykne to rýchlo pomôcť.
Podla mňa má burinka klasický nedostatok horčíka. Posypala by som jej zem horkou soľou (normálne pre rastliny, nie tou z lekárne), zvykne to rýchlo pomôcť.
@vroni Máme horkú soľ na stromy - môže byť taká? Strapky ani iných škodcov nevidím :-/
@vroni Máme horkú soľ na stromy - môže byť taká? Strapky ani iných škodcov nevidím :-/
@zuzulienocka78, áno, moze
@zuzulienocka78 len bacha na tu horku sol, do takeho kvetinaca je aj kavova lyzicka vela, tak aby si ju uplne neodrovnala
@zuzulienocka78 len bacha na tu horku sol, do takeho kvetinaca je aj kavova lyzicka vela, tak aby si ju uplne neodrovnala
@viestta, vidíš? Som myslela, že z "posypať zem" je jasné, že malé množstvo. Nenapadlo mi, že by to niekto šiel merať na lyžičky....

preliata, hniju jej korene. Anturia je epyfyt, potrebuje vzdusny a len mierne vlhky substrat, v tom obale na kvetinac nemas kontrolu nad tym aky vlhky ma substrat a ci zbytocne dlho nestoji vo vode. Skus ju presadit do orchideoveho substratu s kokosovym vlaknom a polievaj ju ako orchidey, ked substrat preschne namocit a potom nechat odkvapkat