icon

Zachránenie rastliny: Je možné ju oživiť?

zuzulienocka78
Dnes o 09:32

Ahojte, zdedila som ju, popravde som ju už vyhodila 🙂
Len tam teraz začali rásť také mini rastlinky - dá sa ešte nejako zachrániť? Asi stále žije.
Ďakujem veľmi pekne 🙂

Zachránenie rastliny: Je možné ju oživiť?
anonym_53bb54
Dnes o 09:38

Ak je to bromelia, teda myslim si, ze j to bromelia, tak materska rastlina zahynie, ale dcerske porastu dalej. Len im treba dat cas aby vytvorili dostatok korenov a listov aby sa dali oddelit. Bromelie sa rozmnozuju dcerskymi rastlinami, materska rastlina po odkvitnuti uhynie

zuzulienocka78
autor
Dnes o 09:45
@anonym_53bb54

Ak je to bromelia, teda myslim si, ze j to bromelia, tak materska rastlina zahynie, ale dcerske porastu dalej. Len im treba dat cas aby vytvorili dostatok korenov a listov aby sa dali oddelit. Bromelie sa rozmnozuju dcerskymi rastlinami, materska rastlina po odkvitnuti uhynie

@anonym_53bb54 Podľa mňa to bromélia nie je :-/

scila
Dnes o 09:45

@zuzulienocka78 podľa toho pílkovitého okraja to vyzerá na Pandanus weitchii. Ak hej tak to je nezničiteľná rastlina. Výhonky čo vyrastajú sú bledé takže rastlina má málo živín. Ak ju chceš zachrániť tak ju presaď do nového substrátu a pri výsadbe do neho primiešaj nejaké granulované organické hnojivo.

zuzulienocka78
autor
Dnes o 09:48
@scila

@zuzulienocka78 podľa toho pílkovitého okraja to vyzerá na Pandanus weitchii. Ak hej tak to je nezničiteľná rastlina. Výhonky čo vyrastajú sú bledé takže rastlina má málo živín. Ak ju chceš zachrániť tak ju presaď do nového substrátu a pri výsadbe do neho primiešaj nejaké granulované organické hnojivo.

@scila Áno, okraj je taký pílkovitý - bude to asi ona. Ja som ju vyhodila, nepolievala .... vyzerala mŕtvo. Chcela som ju hodiť na kompost. Celú mám teda presadiť? A nejako ostrihať? Lebo tie lístky sú suché niektoré.

anonym_53bb54
Dnes o 09:50
@zuzulienocka78

@anonym_53bb54 Podľa mňa to bromélia nie je :-/

@zuzulienocka78 je to nieco bromeliove, bromeliovitych je mnozstvo druhov. Od pandanu az po ananas kadeco