Ako efektívne zvládnuť učenie nemeckého jazyka?
Zdravím, zaujímalo by ma ako dlho ste sa učili nemecky jazyk ? Potreboval by som ten nemecky jazyk pracovné keďže pracujem v Nemecku ale nejak sa namna ten jazyk nelepí a ovládam len anglický jazyk na úrovni B2. Zaplatil som si aj osobnú lektorku ale nejako tie pokroky nevidím, čakal som že do roka zvládnem aspoň B1 úroveň ale vyzerá to tak že nie 😞 myslíte že pozeranie seriálov alebo filmov v nemeckom dabingu a nemeckom jazyku je dobrý nápad ? Alebo ak by ste dali nejaké rady bol by som rád.
Vďaka za odpovede
@anonym_autor áno, pozeraniu televízie s titulkami sa naučíš rozumieť. Plynule rozprávať sa naučíš iba keď ju budeš denne používať v danom štáte. Ale teraz sú aj rôzne aplikácie. Skúsila by som aj to
Urcite Ano, pozerat filmy, serialy, kupit si OSD knihy a trenovat. Za rok by si mala urcite byt po a2 - b1
@anonym_autor áno, pozeraniu televízie s titulkami sa naučíš rozumieť. Plynule rozprávať sa naučíš iba keď ju budeš denne používať v danom štáte. Ale teraz sú aj rôzne aplikácie. Skúsila by som aj to
@anonym_6b3a10 používam duolingo ale úprimne po pár mesiacov stále sa tam opakujú len tie isté slová, príde mi to veľmi neefektívne
Môj vtedy 10r sa naučil len z tv plynule nemčinu, takže áno dá sa to. Treba skusit
@danielahamar začnem pozerať lebo duolingo mi príde veľmi neefektívne, možno aj nejaké seriály začnem pozerať v dabingu a tak
Urcite Ano, pozerat filmy, serialy, kupit si OSD knihy a trenovat. Za rok by si mala urcite byt po a2 - b1
@kiki68 skúsim to, lektorka tvrdila že tak do roka by som mal dať B1
@anonym_autor užite ta tv veľmi pomôže,zároveň keď si vyhľadaj dvojjazycne knihy a skúsiť citat, začať nejakými jednoduchými
@anonym_autor užite ta tv veľmi pomôže,zároveň keď si vyhľadaj dvojjazycne knihy a skúsiť citat, začať nejakými jednoduchými
@katulienocka999 to áno
@anonym_autor Goethe inštitút jednoznačne, majú aj online kurzy
@anonym_autor Ja som bola na nemeckom bilingváli, a teda som už žiadne kurzy navyše nepotrebovala, ale na VŠ nám odporúčali Goetheho inštitút.
Asi 10 rokov mi to trvalo sa naucit na C2 / dobru pracovnu uroven .... toto je presne jazyk, ktory sa nelepi, ale treba sa snazit, ked tam uz zijes
@anonym_autor Goethe inštitút jednoznačne, majú aj online kurzy
@anonym_51fa87 Na Goethe institute som uspesne presla vsetky kurzy do C1, ale ze by som po tom vedela hovorit tak, ako by som chcela, sa neda povedat. Z nejakeho dovodu kurz nestaci, treba sa jazykom obklopit, najst si kamaratov, s ktorymi sa inak neda rozpravat, citat knihy, proste vsetko v tom jazyku, ktory sa chces naucit, aby sa ti v nom aj snivalo :D
Asi 10 rokov mi to trvalo sa naucit na C2 / dobru pracovnu uroven .... toto je presne jazyk, ktory sa nelepi, ale treba sa snazit, ked tam uz zijes
@bluka2 no presne, anglický jazyk som sa naučil bez problémov ale tá nemčina ma ubíja. Ani tie slova mi nejdú do hlavy. Musím sa biflovať ...
@anonym_51fa87 Na Goethe institute som uspesne presla vsetky kurzy do C1, ale ze by som po tom vedela hovorit tak, ako by som chcela, sa neda povedat. Z nejakeho dovodu kurz nestaci, treba sa jazykom obklopit, najst si kamaratov, s ktorymi sa inak neda rozpravat, citat knihy, proste vsetko v tom jazyku, ktory sa chces naucit, aby sa ti v nom aj snivalo :D
@bluka2 je to asi jeden z najťažších jazykov lebo aj kamarátov čo mam a sa učia nemčinu tak tiež po rokoch ho poriadne nevedia
@bluka2 je to asi jeden z najťažších jazykov lebo aj kamarátov čo mam a sa učia nemčinu tak tiež po rokoch ho poriadne nevedia
@anonym_autor Napriek tomu sa treba zatat, nabiflovat, opakovat ako v skolke, lebo aj ked sa to neda porovnat s anglictinou, po vela rokoch v krajine nevediet ten jazyk slusne je stale hanba...
ako v nemecku pracujem len 3 mesiace, pracoval som v holandsku, anglicku...
Nemcina je jeden z najlogickejsich jazykov podla mna. A to hovorim ako clovek, ktory ju neznasal a bojkotoval roky rokuce. Ked som dosla do rakudka, tak som nevedela identifikovat jazyk, akym hovoria. Kedze som sa rozhodla tu zit, tak som sa jazyk zacala ucit. Ak chces rozumiet - pocuvaj, ak cjces rozpravat, tak musis rozpravat. Najhorsie je ostat v komunite slovakov...
Na duolingo zabudni, to je appka na hranie sa a nie na ucenie. Pozri si stranku jazykovy mentoring, oni maju vela dobrych rad.
@bluka2 no presne, anglický jazyk som sa naučil bez problémov ale tá nemčina ma ubíja. Ani tie slova mi nejdú do hlavy. Musím sa biflovať ...
@anonym_autor no žiaľ, nemčina sa neuci tak, že sa niečo na teba nalepi, nemčina je aj o biflovani slovíčok s členom a velmi vela casu treba venovať gramatike. Bez gramatiky to nepojde. Nemčina sa učí roky, nie mesiace.
Nemcina je jeden z najlogickejsich jazykov podla mna. A to hovorim ako clovek, ktory ju neznasal a bojkotoval roky rokuce. Ked som dosla do rakudka, tak som nevedela identifikovat jazyk, akym hovoria. Kedze som sa rozhodla tu zit, tak som sa jazyk zacala ucit. Ak chces rozumiet - pocuvaj, ak cjces rozpravat, tak musis rozpravat. Najhorsie je ostat v komunite slovakov...
Na duolingo zabudni, to je appka na hranie sa a nie na ucenie. Pozri si stranku jazykovy mentoring, oni maju vela dobrych rad.
@guiseppinka Vďaka. Tak s tým duolingom sa budem musieť rozlúčiť lebo mám tu apku pár mesiacov a aj tak nič z toho. Namiesto toho duolinga som sa mohol biflovať slová a tak.
@anonym_autor no žiaľ, nemčina sa neuci tak, že sa niečo na teba nalepi, nemčina je aj o biflovani slovíčok s členom a velmi vela casu treba venovať gramatike. Bez gramatiky to nepojde. Nemčina sa učí roky, nie mesiace.
@anonym_05159c nekecaj. Zase az taka strasna ta nemcina nie je... gramatiku obcas nieco kuknut ok. Ale ak to bude mat napocuvane, tak to bude ovela lahsie... tiez mevies v slovencine vysvetlit kazdy jeden gramaticky jav, ale vies, ze to tak je...
@anonym_05159c ano to rozumiem, lektorka to tiež tvrdila že bez biflovania to nepôjde. Začnem pozerať aj videá a nejaké filmy lebo z duolinga vôbec nemám posluch, rozhovor a tak.
Prv som sa učil 7-10 slov denne a dosť dobre to bolo. Prišlo mi to aj efektívne keď som pozeral tiktoky v nemčine a si všetko prekladal. 🙂
@anonym_05159c nekecaj. Zase az taka strasna ta nemcina nie je... gramatiku obcas nieco kuknut ok. Ale ak to bude mat napocuvane, tak to bude ovela lahsie... tiez mevies v slovencine vysvetlit kazdy jeden gramaticky jav, ale vies, ze to tak je...
@guiseppinka ano presne. Máš pravdu. Nemčina neni hrozný jazyk, prv sa mi strašne hnusil ten jazyk ale teraz po pár mesiacov sa mi ten jazyk aj dosť zapačil len sa mu musím viac venovať 🙂
@guiseppinka nekecám, nemčinu učím aj tlmočím prekladám profesionálne, takže viem , čo hovorím. Ja som typ, ktorý je dôsledný a nestačí mi len tak halabala rozumieť a rozprávať s chybami.
@anonym_autor fakt? 4 pady maju, my mame 7, keby sa ides ucit slovencinu, tak nepoviem 😀
@kiki68 áno, slovenčina je ťažšia na učenie. Ale nemčina je ťažšia a učí sa dlhšie ako napríklad angličtina, španielčina, taliančina atď., myslím takú konverzačnú úroveň.
@kiki68 áno, slovenčina je ťažšia na učenie. Ale nemčina je ťažšia a učí sa dlhšie ako napríklad angličtina, španielčina, taliančina atď., myslím takú konverzačnú úroveň.
@anonym_05159c neviem, spanielcina je zakerna ( svokra sa ju uci uz roky), taliancina je lahka po mozno b1-1 a nemcina je tazka po b1 a potom uz ked clovek vie aj nieco, tak to staci poskladat ako lego. Ma to velmi fixnu strukturu tej gramatiky a tiez skladby vety. Jednoducho tam tie pady nepustia a hotovo. Mozno dialekt vie byt vacsia sranda. Ale Hochdeutsch je pre mna taky jednoznacny system jazyka. Anglictina ma lahsiu gramatiku, coz taka svedstina je gramaticky este lahsia ako ta anglictina.
@guiseppinka nekecám, nemčinu učím aj tlmočím prekladám profesionálne, takže viem , čo hovorím. Ja som typ, ktorý je dôsledný a nestačí mi len tak halabala rozumieť a rozprávať s chybami.
@anonym_05159c vyučuješ taktiež ?
@anonym_autor fakt? 4 pady maju, my mame 7, keby sa ides ucit slovencinu, tak nepoviem 😀
@kiki68 ako hej, veď ja sa to učím pár mesiacov preto mi to príde ťažké, chápeme sa 😀
@anonym_05159c vyučuješ taktiež ?
@anonym_autor veď píšem, že aj vyučujem
@anonym_autor veď píšem, že aj vyučujem
@anonym_05159c áno, akurát čítam správu, ja blbý som neprečítal celý vyšší komentár 🤦♂️

Môj vtedy 10r sa naučil len z tv plynule nemčinu, takže áno dá sa to. Treba skusit