icon

Ako zlepšiť angličtinu za mesiac?

1. jún 2026

Potrebovala by som za mesiac zlepšiť angličtinu nech som si istejšia v rozprávaní lepsiu slovnú zásobu gramatiku… nech keď sa ma niekto niečo spýta nech ani nerozmýšľame nad odpoveďou 🙂 teraz mam cca b1 ale rozprávaním to bude A2

sisa_s
1. jún 2026

Z A2 sa tazko dostanes za mesiac do stavu "nemusim rozmyslat nad tym, co hovorim"... skus konkretne, co bude o mesiac, mozno poradime... budes mat doma zahranicnu navstevu? Alebo ides na dovolenku? Odborny kongres z prace?

autor
1. jún 2026

Študijný pobyt v zahraničí, kde sa inak ako anglicky nedorozumiem

niki35
1. jún 2026
@anonym_autor

Študijný pobyt v zahraničí, kde sa inak ako anglicky nedorozumiem

@anonym_autor vyborne 🙂 tam sa ešte len naučíš. Není lepšia škola ako ísť do krajiny kde sa dorozumies len anglicky a budeš totálne donútená hovoriť. Mne pobyt v zahraničí najviac pomohol. Sa naučíš presne hovorovu reč a nie nejaké poučky z učebnice. Na začiatku som na Tom bola asi ako ty. Ale ideálne ak si popri tom nájdeš chvíľku čas počas dňa a budeš sa jazyku venovať aj sama. Učiť sa nejaké nové slovíčka, trochu aj gramatiku si pozrieť.

melanta
1. jún 2026

Neexistuje nič také, že mám B1 ale rozprávanie A2. Buď máš B1 komplexne alebo ho potom nemáš. Ak ideš na jazykový pobyt, tak predsa ideš z dôvodu, aby si sa ten jazyk naučila. Takže nikto tam od teba nebude očakávať vysokú znalosť. Inak by si ten pobyt nepotrebovala. Čiže kľud, nestresuj sa. A nerob si ťažkú hlavu z toho, že musíš premýšľať. Keď budeš na sebe pracovať, docieliš stav, že budeš v tom jazyku rozmýšľať. Ale teda ak predsa chceš zapracovať na úrovni ešte pred pobytom, daj si každý deň aspoň hodinu samoštúdia a 3-4 krát do týždňa aspoň hodinu aktívnej konverzácie, na to si nájdi online lektora, ideálne native speakra.

domiklik
1. jún 2026

@anonym_autor počúvať a rozprávať, každý deň.

autor
1. jún 2026

Počúvať citat a pozerať filmy to tiež pomôže či ?

anonym_3f81a8
1. jún 2026

Moze to pomoct, ale ked chceš lepsie rozpravat, musis proste rozpravat