icon

Ako zlepšiť angličtinu za mesiac?

1. jún 2026

Potrebovala by som za mesiac zlepšiť angličtinu nech som si istejšia v rozprávaní lepsiu slovnú zásobu gramatiku… nech keď sa ma niekto niečo spýta nech ani nerozmýšľame nad odpoveďou 🙂 teraz mam cca b1 ale rozprávaním to bude A2

sisa_s
•
1. jún 2026

Z A2 sa tazko dostanes za mesiac do stavu "nemusim rozmyslat nad tym, co hovorim"... skus konkretne, co bude o mesiac, mozno poradime... budes mat doma zahranicnu navstevu? Alebo ides na dovolenku? Odborny kongres z prace?

autor
•
1. jún 2026

Študijný pobyt v zahraničí, kde sa inak ako anglicky nedorozumiem

niki35
•
1. jún 2026
@anonym_autor

Študijný pobyt v zahraničí, kde sa inak ako anglicky nedorozumiem

@anonym_autor vyborne 🙂 tam sa ešte len naučíš. Není lepšia škola ako ísť do krajiny kde sa dorozumies len anglicky a budeš totálne donútená hovoriť. Mne pobyt v zahraničí najviac pomohol. Sa naučíš presne hovorovu reč a nie nejaké poučky z učebnice. Na začiatku som na Tom bola asi ako ty. Ale ideálne ak si popri tom nájdeš chvíľku čas počas dňa a budeš sa jazyku venovať aj sama. Učiť sa nejaké nové slovíčka, trochu aj gramatiku si pozrieť.

melanta
•
1. jún 2026

Neexistuje nič také, že mám B1 ale rozprávanie A2. Buď máš B1 komplexne alebo ho potom nemáš. Ak ideš na jazykový pobyt, tak predsa ideš z dôvodu, aby si sa ten jazyk naučila. Takže nikto tam od teba nebude očakávať vysokú znalosť. Inak by si ten pobyt nepotrebovala. Čiže kľud, nestresuj sa. A nerob si ťažkú hlavu z toho, že musíš premýšľať. Keď budeš na sebe pracovať, docieliš stav, že budeš v tom jazyku rozmýšľať. Ale teda ak predsa chceš zapracovať na úrovni ešte pred pobytom, daj si každý deň aspoň hodinu samoštúdia a 3-4 krát do týždňa aspoň hodinu aktívnej konverzácie, na to si nájdi online lektora, ideálne native speakra.

domiklik
•
1. jún 2026

@anonym_autor počúvať a rozprávať, každý deň.

autor
•
1. jún 2026

Počúvať citat a pozerať filmy to tiež pomôže či ?

anonym_3f81a8
•
1. jún 2026

Moze to pomoct, ale ked chceš lepsie rozpravat, musis proste rozpravat