Aký ďalší jazyk sa oplatí naučiť?
Aký jazyk sa okrem anglického a nemeckého oplatí naučiť? Chcela by som sa pustiť do učenia, ale nedokážem sa rozhodnúť, ktorý jazyk by bol najlepšia voľba.
Budem rada za odpovede.
@anonym_autor chceš sa pohybovať s tým jazykom na európskom trhu alebo niekde inde? Ak v Európe, tak francúzština a taliančina alebo severské jazyky.
Anglicky ✅️, Spanish, mandarin čínština a arabčina.
spanielsky, cinsky
Podla mna cinstina
portugalčina, ruština, čínština.
Strasne zavisi, naco sa ho ides ucit. Kvoli praci, moznosti zitia v danej krajine, len tak?
Ja osobne by som sla do spanielciny - jednak je to moj oblubeny jazyk, mam rada ich kulturu a Spanielsko samotne, ale zit tam neplanujem ist. V praci mi bohato staci anglictina, pre pripadne prestahovanie sa za lepsim zivotom mam nemcinu, viac mi netreba.
Musis sa podla seba rozhodovat, ci a co by ti priniesol ten cas, ktory by si investovala do studia…
rusky, čínsky, arabsky
taliančina, francúzština a španielčina
Japonsky
@anonym_autor prakticke dva uz asi vies, tak teraz si urob radost takym, ktory sa ti bude pacit, tesit ta. Taliancina, Francuzstina, Spanielcina?
Španielčina
Cinstina
spanielcina.
k čomu sa má oplatiť?
Ja sa učím po maďarsky a rusky. To využívam aj na Slovensku 🙂
@anonym_autor Oplati v ramci coho?
Francuzsky sa dohovoris aj v castiach Kanady, Svajciarska, niektorych africkycch krajinach.
Spanielcinou resp. portugalcinou pokryjes tiez cast Afriky a centralnj / juznu Ameriku.
To ak chces sirsi zaber. Ak planujes pracovne prerazit na blizkom vychode, tak arabsky... cize ide o tvoj ciel.
Keď nepracujes v oblasti, kde by si jazyky využívala a ani nechodis do takých krajín tak tie jazyky nepotrebuješ. Neviem načo tretí chces.
Keď nepracujes v oblasti, kde by si jazyky využívala a ani nechodis do takých krajín tak tie jazyky nepotrebuješ. Neviem načo tretí chces.
@anonym_087a52 a prečo nie akože? Keď sa o to ta osoba zaujíma, tak nevidím dôvod niekoho takto demotivovať. Je malo ľudí, ktorí vedia jazyk.
Keďze ovládam anglicky, španielsky (vyučval som oba jazyky an škola) a doučil som sa francúzsky (mam magistersky titul z francúzskej univerzity) a neskôr aj nemecky (Zertifikat C1 z Goethe Instutut-u) a ešte k tomu viem po maďarsky (aktívne učím dcéru, ktorá už čo to rozumie), tak som rozmýšľal aj ja nad tým, aký jazyk sa učiť ďalej. Mne z toho vyšlo, že by som sa skôr orientoval na románske jazyky - taliančinu a portugalčinu.
Keďze ovládam anglicky, španielsky (vyučval som oba jazyky an škola) a doučil som sa francúzsky (mam magistersky titul z francúzskej univerzity) a neskôr aj nemecky (Zertifikat C1 z Goethe Instutut-u) a ešte k tomu viem po maďarsky (aktívne učím dcéru, ktorá už čo to rozumie), tak som rozmýšľal aj ja nad tým, aký jazyk sa učiť ďalej. Mne z toho vyšlo, že by som sa skôr orientoval na románske jazyky - taliančinu a portugalčinu.
@pr85 mozno taliancina, to mozes lahko vyuzit
@anonym_autor español. Ja chodim uz 3.rok a odporucam

@anonym_autor za mna spanielcina alebo francuzstina