Ktoré slová alebo frázy vás iritujú?
Veľmi často sa na MK používajú slová - najkrajší, najlepší, každý chce len naj... naj ..naj....😁😄😁
Len na pobavenie, ktoré slovo nemusíte?
Za mňa je to slovo " prosťe " , používajú väčšinou mladí ľudia, minule vo vlaku ho mladá dáma v priebehu 30 minút použila asi 60 krát.....
@ivicatolic ..chceme si kúpiť/postaviť domček
..sme spolu "už" pol roka ..
..keď niekto nazýva svoju dcéru "princeznička" alebo "slečna" ...🙄🙄
Všetky ťuťu muťu zdrobneliny 🙄
@7miriam77 mne vadia, lebo to sú vačšinou bežné slová, ktoré sa úplne v pohode dajú povedať po slovensky lebo v slovenčine máme na to krásny a výstižný ekvivalent. Ale to by už neboli nasilu takí zaujímaví, že? 😅🙈 Iné by bolo ak by išlo o slová, ktoré sa do slovenčiny preložiť nedajú, lebo nemáme také slovíčko v zásobe. Ako napr. cream cheese.
A ešte ako bonus im potom nerozumejú ľudia čo nevedia po anglicky. Hlavne že oni sa predvedú, že vedia po amglicky 🙉 Ale bohate by stačili už len tie skomoleniny, to sú čistá slyáda 🤣
@larinka552 slyáda??
"lebo v slovenčine máme na to krásny a výstižný ekvivalent."
A nemáme ekvivalent?
Este mi vadi, ked si ludia nevedia vypnut automaticke opravy slov. To je stale dokola: ,,Toto kúpim na tému za 3 €." Miesto Temu.🤦♀️
@maranta_leuconeura presne toto 😄 Namiesto ok je ôk, namiesto ma počkaj má, nechaj má 😃 ja nemám rada že postav to pri okno, budem pri Teco, choď pri stôl 🙉😃
Lezie mi na nervy teraz moderne "zalezi" a dalej nic.
Mňa hrozne vytáča fráza "nebíčko v papuľke" a potom tie klasiky: stretneme sa pri Tesco, krástny, postav sa do rady, vidíme sa...
Lezie mi na nervy teraz moderne "zalezi" a dalej nic.
@mandzula to je tiež angličtiny prebratý výraz it depends.
@mandzula to je tiež angličtiny prebratý výraz it depends.
@larinka552 Ja viem, rozculuje ma, ze ludia nerozmyslaju nad tym, co pisu, hovoria.
SME tehotnÝ,idú NÁM zúbky,žienky,mliečko,MÁME 38 mesiacov,dcérka,tehuľka
vlásky-jedná sa o dospelú osobu
boli sme VONKA-vraždila by som
určite je toho viac,ale evidenciu si nerobím
@larinka552 slyáda??
"lebo v slovenčine máme na to krásny a výstižný ekvivalent."
A nemáme ekvivalent?
@anonym_cab9b4 slayáda nie slyáda 😅 Presne som čakala, že niekto ma chytí za slovíčko 🤣 Ja viem, že týmto som si protirečila v komente. Ale ja mám jednoducho taký vkus niečo mi uši trhá, niečo mi nevadí a niečo nemyslím vážne ale použijem len tak zo srandy 😁 Tak si za to dosaď slovenský výraz a je 😃
@anonym_cab9b4 slayáda nie slyáda 😅 Presne som čakala, že niekto ma chytí za slovíčko 🤣 Ja viem, že týmto som si protirečila v komente. Ale ja mám jednoducho taký vkus niečo mi uši trhá, niečo mi nevadí a niečo nemyslím vážne ale použijem len tak zo srandy 😁 Tak si za to dosaď slovenský výraz a je 😃
@larinka552 jaaj až teraz kukam, že to ja som napísala zle prvaa, pardon 😄
@larinka552 veď sa ťa pýtam,aký je slovenský výraz
@larinka552 veď sa ťa pýtam,aký je slovenský výraz
@anonym_cab9b4 ja som myslela, že to bola rečnícka otázka 😄 Tak bomba alebo paráda 😁 Alebo pecka ale to by niekto mohol namietať, že to je čechizmus ale používa sa to dlho aj u nás 🙂
@jesenzima to by mi až tak nevadilo...🙂🙂🙂, to mi príde milé, ale záleží aj aká osoba to podá
Ahoj, niečo už bolo napísané vyššie, ale napadlo mi ešte DAKAM ( niekam). Mňa ide trafiť, keď to počujem.
Nenávidím slovné spojenie typu keby som, keby mám, keby idem... má to byť keby som bola, keby som mala, keby som išla. Taktiež výraz pól hodiny ma vytáča. A také klasické koníkovské MM, tehu, smer lekár je tiež dobré 😂 vyjadrovanie veku dieťaťa pomaly v dňoch, materinský plurál 😂
"toxicky" a tiez "proste"...zial, obe pouzivam aj ja a vzdy si mam chut dat zo 4 facky :D
Mňa vytacaju anglické výrazy v slovenčine
Mne sa tiež vela fráz nepáči
Ale ma udivuje čo všetko vie ženy tak štartovať
ŽIENKY sú klbko nervov
Nožík otvára,chut na 4 facky atď
Málokto na to dbá nieže ako hovorí ale ČO
frázy:
že ho hanba nefacká
ustrelilo mi dekel
Zo slova mlsať ma striasa
"Na konci dňa" ... keď toto počujem tak 🤦🤦🤦🤦 Ďalšia vec "niečo MA napadlo a nie MI napadlo. Toto keď vidím 🤦🤦🤦
@jesenzima ja som poznala jednu čo volala dieťa (ešte v bruchu) mrkvička, alebo broskvička...😳😳🤯
Zo slova mlsať ma striasa
@anonym_03002b a čo chrumkať, alebo zobkať? Z tejto témy budem mať zaručene nočné mory 😂
@anonym_03002b a čo chrumkať, alebo zobkať? Z tejto témy budem mať zaručene nočné mory 😂
@dominikamacakova keď už tak maškrtiť, ale ja to nijak nepomenuvam…ale slovo mlsat, ešte keď to vysloví tvrdo napr zahorak mi spôsobuje husiu kožu
Ešte som zabudla na slovo narcis 💛💚💛💚 , ten krásny žltý kvietok

Este mi vadi, ked si ludia nevedia vypnut automaticke opravy slov. To je stale dokola: ,,Toto kúpim na tému za 3 €." Miesto Temu.🤦♀️