Ktoré slová alebo frázy vás iritujú?
Veľmi často sa na MK používajú slová - najkrajší, najlepší, každý chce len naj... naj ..naj....😁😄😁
Len na pobavenie, ktoré slovo nemusíte?
Za mňa je to slovo " prosťe " , používajú väčšinou mladí ľudia, minule vo vlaku ho mladá dáma v priebehu 30 minút použila asi 60 krát.....
@ivicatolic ..chceme si kúpiť/postaviť domček
..sme spolu "už" pol roka ..
..keď niekto nazýva svoju dcéru "princeznička" alebo "slečna" ...🙄🙄
Všetky ťuťu muťu zdrobneliny 🙄
@7miriam77 mne vadia, lebo to sú vačšinou bežné slová, ktoré sa úplne v pohode dajú povedať po slovensky lebo v slovenčine máme na to krásny a výstižný ekvivalent. Ale to by už neboli nasilu takí zaujímaví, že? 😅🙈 Iné by bolo ak by išlo o slová, ktoré sa do slovenčiny preložiť nedajú, lebo nemáme také slovíčko v zásobe. Ako napr. cream cheese.
A ešte ako bonus im potom nerozumejú ľudia čo nevedia po anglicky. Hlavne že oni sa predvedú, že vedia po amglicky 🙉 Ale bohate by stačili už len tie skomoleniny, to sú čistá slyáda 🤣
@larinka552 slyáda??
"lebo v slovenčine máme na to krásny a výstižný ekvivalent."
A nemáme ekvivalent?
Este mi vadi, ked si ludia nevedia vypnut automaticke opravy slov. To je stale dokola: ,,Toto kúpim na tému za 3 €." Miesto Temu.🤦♀️
@maranta_leuconeura presne toto 😄 Namiesto ok je ôk, namiesto ma počkaj má, nechaj má 😃 ja nemám rada že postav to pri okno, budem pri Teco, choď pri stôl 🙉😃
Lezie mi na nervy teraz moderne "zalezi" a dalej nic.
Mňa hrozne vytáča fráza "nebíčko v papuľke" a potom tie klasiky: stretneme sa pri Tesco, krástny, postav sa do rady, vidíme sa...
Lezie mi na nervy teraz moderne "zalezi" a dalej nic.
@mandzula to je tiež angličtiny prebratý výraz it depends.
@mandzula to je tiež angličtiny prebratý výraz it depends.
@larinka552 Ja viem, rozculuje ma, ze ludia nerozmyslaju nad tym, co pisu, hovoria.
SME tehotnÝ,idú NÁM zúbky,žienky,mliečko,MÁME 38 mesiacov,dcérka,tehuľka
vlásky-jedná sa o dospelú osobu
boli sme VONKA-vraždila by som
určite je toho viac,ale evidenciu si nerobím
@larinka552 slyáda??
"lebo v slovenčine máme na to krásny a výstižný ekvivalent."
A nemáme ekvivalent?
@anonym_cab9b4 slayáda nie slyáda 😅 Presne som čakala, že niekto ma chytí za slovíčko 🤣 Ja viem, že týmto som si protirečila v komente. Ale ja mám jednoducho taký vkus niečo mi uši trhá, niečo mi nevadí a niečo nemyslím vážne ale použijem len tak zo srandy 😁 Tak si za to dosaď slovenský výraz a je 😃
@anonym_cab9b4 slayáda nie slyáda 😅 Presne som čakala, že niekto ma chytí za slovíčko 🤣 Ja viem, že týmto som si protirečila v komente. Ale ja mám jednoducho taký vkus niečo mi uši trhá, niečo mi nevadí a niečo nemyslím vážne ale použijem len tak zo srandy 😁 Tak si za to dosaď slovenský výraz a je 😃
@larinka552 jaaj až teraz kukam, že to ja som napísala zle prvaa, pardon 😄
@larinka552 veď sa ťa pýtam,aký je slovenský výraz
@larinka552 veď sa ťa pýtam,aký je slovenský výraz
@anonym_cab9b4 ja som myslela, že to bola rečnícka otázka 😄 Tak bomba alebo paráda 😁 Alebo pecka ale to by niekto mohol namietať, že to je čechizmus ale používa sa to dlho aj u nás 🙂
@ivicatolic ..chceme si kúpiť/postaviť domček
..sme spolu "už" pol roka ..
..keď niekto nazýva svoju dcéru "princeznička" alebo "slečna" ...🙄🙄
Všetky ťuťu muťu zdrobneliny 🙄
@jesenzima to by mi až tak nevadilo...🙂🙂🙂, to mi príde milé, ale záleží aj aká osoba to podá
Ahoj, niečo už bolo napísané vyššie, ale napadlo mi ešte DAKAM ( niekam). Mňa ide trafiť, keď to počujem.

Este mi vadi, ked si ludia nevedia vypnut automaticke opravy slov. To je stale dokola: ,,Toto kúpim na tému za 3 €." Miesto Temu.🤦♀️