icon

Nemčina alebo španielčina: Ktorý jazyk sa naučiť?

Dnes o 15:30

Ahojte,

chcem sa spytat, co by ste ako najschodnejsie videli vy?

Chcela by som zacat navstevovat jazykovy kurz, len tak, lebo sa chcem naucit nejaky jazyk. Maturovala som pred 7 rokmi z nemciny na B2, odvtedy som ju ale neuvyuzivala, takze by som si ju musela riadne oprasit. Laka ma aj spanielcina, ktoru som sa kedysi ucila ako samouk. Oba jazyky sa mi pacia rovnako. Do zahranicia ist zit neplanujem, bolo by to naozaj len ako hobby.

Ktory z tychto jazykov by ste si vybrali na ucenie? Nemcinu/spanielcinu? Ci radsej zdokonalovat anglictinu (uroven mam cca B1-B2, ale nie casto komunikujem..)?

tenerifka
Dnes o 15:45

@anonym_autor ja som studovala nemcinu na gymnaziu, naozaj som sa vela naucila a vyuzivam ju denne-zhodou nahody v Spanielsku, a vdaka kazdodennej konverzacii sa stale zdokonalujem.
Spanielsky som sa ako samouk ucila rok pred odchodom do Spanielska, a realne som sa za ten rok naucila tolko alebo skor menej ako prvy mesiac v Spanielsku.
Ak to mam zhrnut-nemcinu sa dobre naucis z knihy, na kurze..... Je to taky logicky jazyk, kde platia pravidla. Spanielcina je velmi lahka, ale lepsie sa ju naucis v terene za pochodu....

pr85
Dnes o 17:39

@anonym_autor Ovládam oba (španielčinu som aj vyučoval) a samozrejme sa mi španielčina páči viac. Ale nemčina je v našom regióne pouzitelnejsia.