Tipy na učenie sa poľského jazyka
Ahojte nejaké základy poľštiny som mala na vysokej škole, tak by som si chcela tento jazyk osviežiť a zdokonaliť. Máte nejaké tipy na učenie sa? Mám ešte aj učebnicu z vš
poľské seriály. napr. glina
@biba_18 pozerám teraz na netflixe dosť filmov, no moc mi to nedáva
Nájdi si polsku kamosku kamoša, nalepí sa hneď
Aj filmy su fajn
Nájdi si polsku kamosku kamoša, nalepí sa hneď
Aj filmy su fajn
@anonym_01eda6 mám, no spolu komunikujeme po anglicky. Ja mic nerozumiem a nevedela by som odpovedať
@anonym_01eda6 mám, no spolu komunikujeme po anglicky. Ja mic nerozumiem a nevedela by som odpovedať
@anonym_autor super tak to je výhra
Tak keď je ochotný/a
Treba rozprávať veľa sním a využiť to, nič lepšie nieje🙂
Tiež som v podobnej situácii - len francúzština, nie poľština. To sú také o ničom rady, že nájdi si kamaráta. Tiež mi to nikdy nepomohlo, vždy to skĺzne do angličtiny a ľudia nemajú chuť robiť niekomu učiteľa, pravidelne sa stretávať a čakať minútu kým zosmolí vetu. Čo mi, naopak pomohlo sú tie jazykové platformy typu preply, italki... atď. Nájsť si tam niekoho na konverzácie - funguje to aj na iné jazyky, nielen tie najvežnejšie. Nie je to drahé, rozprávaš jeden na jedného a dáš si to časovo kedy chceš. Za mňa stokrát lepšie ako predražená a neefektívna jazykovka s 20 ľuďmi. A tým, že tomu človeku niečo platíš, tak tam máš zaručené, že ti pomôže, potiahne ťa, bude čakať, kým zosmolíš vetu... toto sa mi osvedčilo. Okrem toho články, správy v danom jazyku čo si nájdeš na nete a pravidelne čítať, napríklad každý deň jeden článok pred spaním. Filmy sa mi neosvedčili, hlavne v začiatkoch je to strašne demotivujúce.

poľské seriály. napr. glina