icon

Tipy na učenie sa poľského jazyka

Dnes o 12:30

Ahojte nejaké základy poľštiny som mala na vysokej škole, tak by som si chcela tento jazyk osviežiť a zdokonaliť. Máte nejaké tipy na učenie sa? Mám ešte aj učebnicu z vš

biba_18
Dnes o 12:36

poľské seriály. napr. glina

autor
Dnes o 12:39
@biba_18

poľské seriály. napr. glina

@biba_18 pozerám teraz na netflixe dosť filmov, no moc mi to nedáva

anonym_01eda6
Dnes o 13:00

Nájdi si polsku kamosku kamoša, nalepí sa hneď
Aj filmy su fajn

autor
Dnes o 13:24
@anonym_01eda6

Nájdi si polsku kamosku kamoša, nalepí sa hneď
Aj filmy su fajn

@anonym_01eda6 mám, no spolu komunikujeme po anglicky. Ja mic nerozumiem a nevedela by som odpovedať

anonym_01eda6
Dnes o 13:29
@anonym_autor

@anonym_01eda6 mám, no spolu komunikujeme po anglicky. Ja mic nerozumiem a nevedela by som odpovedať

@anonym_autor super tak to je výhra
Tak keď je ochotný/a
Treba rozprávať veľa sním a využiť to, nič lepšie nieje🙂

anonym_406263
Dnes o 13:45

Tiež som v podobnej situácii - len francúzština, nie poľština. To sú také o ničom rady, že nájdi si kamaráta. Tiež mi to nikdy nepomohlo, vždy to skĺzne do angličtiny a ľudia nemajú chuť robiť niekomu učiteľa, pravidelne sa stretávať a čakať minútu kým zosmolí vetu. Čo mi, naopak pomohlo sú tie jazykové platformy typu preply, italki... atď. Nájsť si tam niekoho na konverzácie - funguje to aj na iné jazyky, nielen tie najvežnejšie. Nie je to drahé, rozprávaš jeden na jedného a dáš si to časovo kedy chceš. Za mňa stokrát lepšie ako predražená a neefektívna jazykovka s 20 ľuďmi. A tým, že tomu človeku niečo platíš, tak tam máš zaručené, že ti pomôže, potiahne ťa, bude čakať, kým zosmolíš vetu... toto sa mi osvedčilo. Okrem toho články, správy v danom jazyku čo si nájdeš na nete a pravidelne čítať, napríklad každý deň jeden článok pred spaním. Filmy sa mi neosvedčili, hlavne v začiatkoch je to strašne demotivujúce.

ivka21
Dnes o 15:41
@anonym_autor

@biba_18 pozerám teraz na netflixe dosť filmov, no moc mi to nedáva

@anonym_autor ja som sa naucila na divokom anjeli 😃 siel po polsky