icon

Tipy na učenie sa poľského jazyka

30. jan 2026

Ahojte nejaké základy poľštiny som mala na vysokej škole, tak by som si chcela tento jazyk osviežiť a zdokonaliť. Máte nejaké tipy na učenie sa? Mám ešte aj učebnicu z vš

biba_18
30. jan 2026

poľské seriály. napr. glina

autor
30. jan 2026
@biba_18

poľské seriály. napr. glina

@biba_18 pozerám teraz na netflixe dosť filmov, no moc mi to nedáva

anonym_01eda6
30. jan 2026

Nájdi si polsku kamosku kamoša, nalepí sa hneď
Aj filmy su fajn

autor
30. jan 2026
@anonym_01eda6

Nájdi si polsku kamosku kamoša, nalepí sa hneď
Aj filmy su fajn

@anonym_01eda6 mám, no spolu komunikujeme po anglicky. Ja mic nerozumiem a nevedela by som odpovedať

anonym_01eda6
30. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_01eda6 mám, no spolu komunikujeme po anglicky. Ja mic nerozumiem a nevedela by som odpovedať

@anonym_autor super tak to je výhra
Tak keď je ochotný/a
Treba rozprávať veľa sním a využiť to, nič lepšie nieje🙂

anonym_406263
30. jan 2026

Tiež som v podobnej situácii - len francúzština, nie poľština. To sú také o ničom rady, že nájdi si kamaráta. Tiež mi to nikdy nepomohlo, vždy to skĺzne do angličtiny a ľudia nemajú chuť robiť niekomu učiteľa, pravidelne sa stretávať a čakať minútu kým zosmolí vetu. Čo mi, naopak pomohlo sú tie jazykové platformy typu preply, italki... atď. Nájsť si tam niekoho na konverzácie - funguje to aj na iné jazyky, nielen tie najvežnejšie. Nie je to drahé, rozprávaš jeden na jedného a dáš si to časovo kedy chceš. Za mňa stokrát lepšie ako predražená a neefektívna jazykovka s 20 ľuďmi. A tým, že tomu človeku niečo platíš, tak tam máš zaručené, že ti pomôže, potiahne ťa, bude čakať, kým zosmolíš vetu... toto sa mi osvedčilo. Okrem toho články, správy v danom jazyku čo si nájdeš na nete a pravidelne čítať, napríklad každý deň jeden článok pred spaním. Filmy sa mi neosvedčili, hlavne v začiatkoch je to strašne demotivujúce.

ivka21
30. jan 2026
@anonym_autor

@biba_18 pozerám teraz na netflixe dosť filmov, no moc mi to nedáva

@anonym_autor ja som sa naucila na divokom anjeli 😃 siel po polsky

jaskolka
31. jan 2026

@anonym_autor jazyk sa najlepšie učí rozprávaním. Ja som sa po poľsky naučila veľmi rýchlo v Poľsku, proste som r počúvala a rozprávala,čítala knihy a časopisy. Neskôr mi povedali,že rozprávam veľmi dobre aj gramatikcky,čo je problém aj pre niektotych Poliakov,aj píšem po poľsky. Mne príde inak divné,že más poľských známych a rozprávate po anglicky,veď poľština je veľmi ľahká

autor
31. jan 2026
@jaskolka

@anonym_autor jazyk sa najlepšie učí rozprávaním. Ja som sa po poľsky naučila veľmi rýchlo v Poľsku, proste som r počúvala a rozprávala,čítala knihy a časopisy. Neskôr mi povedali,že rozprávam veľmi dobre aj gramatikcky,čo je problém aj pre niektotych Poliakov,aj píšem po poľsky. Mne príde inak divné,že más poľských známych a rozprávate po anglicky,veď poľština je veľmi ľahká

@jaskolka ľahká ako pre koho. Keby sa mám rozprávať po poľsky tak nepoviem ani jednu súvislú vetu.

jaskolka
31. jan 2026
@anonym_autor

@jaskolka ľahká ako pre koho. Keby sa mám rozprávať po poľsky tak nepoviem ani jednu súvislú vetu.

@anonym_autor ja wierze,že to nie jest bardzo latwe,no naprawde jest mozliwe szybko sie nauczic mowic po polsku🙂
To je písaná veta,znela by takto-ja wieže,že to nie jest barzo latwe,no naprawde jest možlive šybko šje naučžiť muwiť po polsku

autor
31. jan 2026
@jaskolka

@anonym_autor ja wierze,že to nie jest bardzo latwe,no naprawde jest mozliwe szybko sie nauczic mowic po polsku🙂
To je písaná veta,znela by takto-ja wieže,že to nie jest barzo latwe,no naprawde jest možlive šybko šje naučžiť muwiť po polsku

@jaskolka 🤷🏼‍♀️dobre tak si lepšia ako ja, gratulujem.

jaskolka
31. jan 2026
@anonym_autor

@jaskolka 🤷🏼‍♀️dobre tak si lepšia ako ja, gratulujem.

@anonym_autor to nie je o tom,kto je lepší 😃🙈. Skôr tým chcem povedať,že s tými poľskými kamarátmi sa treba rozprávať po poľsky čo najviac,aj keď z chybami (mali by ťa opraviť potom)a nie po anglicky....veď rozprávaním sa učí človek najlepšie

autor
2. feb 2026
@jaskolka

@anonym_autor to nie je o tom,kto je lepší 😃🙈. Skôr tým chcem povedať,že s tými poľskými kamarátmi sa treba rozprávať po poľsky čo najviac,aj keď z chybami (mali by ťa opraviť potom)a nie po anglicky....veď rozprávaním sa učí človek najlepšie

@jaskolka no to je to keby sa máme rozprávať po poľsky tak sa nikdy nedohovoríme. Oni nechcú lebo onglicky vieme perfektne všetci