icon

Zbytočné používanie odborných slov v bežnej komunikácii

Dnes o 16:13

Aj vás irituje zbytočné používanie anglicizmov a odborných slov? Mám v okolí zopár takých ľudí a pripadajú mi byť úplne smiešni. Absolvovali tri ľudové, ale radi používajú výrazy ako jazykovedec, často dokonca skomolené a nie celkom vhodné k téme. Takisto anglicizmy, nemyslím ale bežne používané ako meeting. Čo tým sledujú? Myslia si, že budú pôsobiť inteligentnejšie?

anonym_662c0b
Dnes o 16:17

Neviem, ak ich používajú skomolene tak chápem že ťa to nervuje, v opačnom prípade je to super, dnes majú ľudia problém sa vyjadriť, nie to ešte používať odborné slová, ja ich mám rada a nevadí mi keď sa používajú

anonym_9609a2
Dnes o 16:23

Neirituje, ale zabáva ...😁

anonym_65fc08
Dnes o 16:23

Napíšem: ďakujem za spätnú väzbu a v odpovedi čítam: posielam feedback

bystrozraky
Dnes o 16:42

Keď niekto taký začne exhibovať terminologickú hyperinfláciu, vzniká jav, ktorý by sa dal odborne nazvať pseudo‑erudovaná lexikálna kompenzácia. Často ide o snahu vytvoriť si kognitívnu ilúziu kompetencie – taký malý domáci rebranding osobnosti.
Hovoria aj namiesto „idem domov“ - „musím urgentne relokovať svoju entitu do rezidenčného priestoru“?
Hehe, bez takýchto ľudí by bola každodenná komunikácia oveľa menej zábavná. Niekto predsa musí zabezpečiť, aby sme mali pravidelnú dávku neúmyselného humoru v prirodzenej konverzačnej biodiverzite 🙂🙂🙂

biba_18
Dnes o 17:02

mňa to prekvapí, niekedy sa ozvem, niekedy nie, ale takých aby to komolili takých v svojom okolí nemám.

doriiis
Dnes o 17:15

Pracujem s tými výrazmi, tak ich normálne používam

anonym_871fa5
Dnes o 17:26

My chodíme na meetingy a mame cally a updaty a obcas aj follow up cally. Na kandidatov a ich CVčka si pytame feedbacky. Robíme assesment centrá a niekedy považujeme hiring manažéra za veľmi demanding. Sledujeme KPIs a robíme každý deň searche.

biba_18
Dnes o 17:36

@anonym_871fa5 som sa stratila v polke 😂

anonym_977f7f
Dnes o 17:46

Počuj, čo sa mi včera prihodilo. Len tak si poobede chillujem v parku a prisadol si ku mne random typek. Z ničoho nič začal hovoriť o svojej priateľke, že počúva Taylor Swift stále dookola a začal speváčku hejtovať. Akože, ja ju tiež nepočúvam. Podľa môjho názoru je dosť overrated, ale sťažovať sa random ľuďom na ulici je insane.

rozculena
Dnes o 18:24
@bystrozraky

Keď niekto taký začne exhibovať terminologickú hyperinfláciu, vzniká jav, ktorý by sa dal odborne nazvať pseudo‑erudovaná lexikálna kompenzácia. Často ide o snahu vytvoriť si kognitívnu ilúziu kompetencie – taký malý domáci rebranding osobnosti.
Hovoria aj namiesto „idem domov“ - „musím urgentne relokovať svoju entitu do rezidenčného priestoru“?
Hehe, bez takýchto ľudí by bola každodenná komunikácia oveľa menej zábavná. Niekto predsa musí zabezpečiť, aby sme mali pravidelnú dávku neúmyselného humoru v prirodzenej konverzačnej biodiverzite 🙂🙂🙂

@bystrozraky padla som pod stôl

sticker
rozculena
Dnes o 18:26
@anonym_977f7f

Počuj, čo sa mi včera prihodilo. Len tak si poobede chillujem v parku a prisadol si ku mne random typek. Z ničoho nič začal hovoriť o svojej priateľke, že počúva Taylor Swift stále dookola a začal speváčku hejtovať. Akože, ja ju tiež nepočúvam. Podľa môjho názoru je dosť overrated, ale sťažovať sa random ľuďom na ulici je insane.

@anonym_977f7f dík,naučila som sa 2 nové slová😂
možno ich do zajtra nezabudnem

anonym_5d0a5d
Dnes o 18:59

No raz darmo, používať cudzie termity je veľké rizoto, že to skončí fiatom

svetlonos
Dnes o 19:35
@bystrozraky

@bystrozraky
😂 podobny komentar som ocakavala uz pri citani temy 😁

anonym_65fc08
Dnes o 19:47

kolegyňa doniesla syfilis, tak poďte aby sa vám ušlo. (doniesla physalis)

anonym_355843
Dnes o 19:48

Ja toto z duse neznasam. Vsede kde sa pohnem ma to prenasleduje. Plus ked zacnu deti doma na mna rozpravat,ze vies dnes som sa bavil s typkom,alebo sme mohli na telesnej čilovat vtedy mam uz tik v oku. A s mojou susedou sa bavit 🥴🤦🏼‍♀️ to je sama gud idea,random,btw,mali sme meeting,pockaj mam call

beata_k
Dnes o 19:59

Ani ja to nemam rada. Pracovny jazyk mam anglictinu, takze mi to ide cez usi denne. No v beznej reci ich nepouzivam. Nevidim dovod. Slovencina je dost pesty jazyk aby som sa dostatocne vedela vyjadrit.

autor
Dnes o 20:31
@anonym_871fa5

My chodíme na meetingy a mame cally a updaty a obcas aj follow up cally. Na kandidatov a ich CVčka si pytame feedbacky. Robíme assesment centrá a niekedy považujeme hiring manažéra za veľmi demanding. Sledujeme KPIs a robíme každý deň searche.

@anonym_871fa5 To asi používate celá firma ako pracovný jazyk, nie so susedou alebo kamoskou

anonym_688190
Dnes o 21:29

Keď sa pohybujem v prostredí, kde je to denný chlebík, tak sa mi doma potom ťažko prepína hlava a používam, čo prvé príde na jazyk. No a kedže komunikujem viacerými jazykmi a sledujem aj sociálne siete, tak sa mi stane, že to spravne slovo nájdem len annglicky/ česky/ hovorovo a jednoducho ho neviem v tej chvíli nahradiť slovenským, mozog je mimo. Napriek tomu, že sa snažím nebyť impertinentná, občas inak interagovať neviem😁