Zbytočné používanie odborných slov v bežnej komunikácii
Aj vás irituje zbytočné používanie anglicizmov a odborných slov? Mám v okolí zopár takých ľudí a pripadajú mi byť úplne smiešni. Absolvovali tri ľudové, ale radi používajú výrazy ako jazykovedec, často dokonca skomolené a nie celkom vhodné k téme. Takisto anglicizmy, nemyslím ale bežne používané ako meeting. Čo tým sledujú? Myslia si, že budú pôsobiť inteligentnejšie?
Neirituje, ale zabáva ...😁
Napíšem: ďakujem za spätnú väzbu a v odpovedi čítam: posielam feedback
Keď niekto taký začne exhibovať terminologickú hyperinfláciu, vzniká jav, ktorý by sa dal odborne nazvať pseudo‑erudovaná lexikálna kompenzácia. Často ide o snahu vytvoriť si kognitívnu ilúziu kompetencie – taký malý domáci rebranding osobnosti.
Hovoria aj namiesto „idem domov“ - „musím urgentne relokovať svoju entitu do rezidenčného priestoru“?
Hehe, bez takýchto ľudí by bola každodenná komunikácia oveľa menej zábavná. Niekto predsa musí zabezpečiť, aby sme mali pravidelnú dávku neúmyselného humoru v prirodzenej konverzačnej biodiverzite 🙂🙂🙂
mňa to prekvapí, niekedy sa ozvem, niekedy nie, ale takých aby to komolili takých v svojom okolí nemám.
Pracujem s tými výrazmi, tak ich normálne používam
My chodíme na meetingy a mame cally a updaty a obcas aj follow up cally. Na kandidatov a ich CVčka si pytame feedbacky. Robíme assesment centrá a niekedy považujeme hiring manažéra za veľmi demanding. Sledujeme KPIs a robíme každý deň searche.
@anonym_871fa5 som sa stratila v polke 😂
Počuj, čo sa mi včera prihodilo. Len tak si poobede chillujem v parku a prisadol si ku mne random typek. Z ničoho nič začal hovoriť o svojej priateľke, že počúva Taylor Swift stále dookola a začal speváčku hejtovať. Akože, ja ju tiež nepočúvam. Podľa môjho názoru je dosť overrated, ale sťažovať sa random ľuďom na ulici je insane.
Keď niekto taký začne exhibovať terminologickú hyperinfláciu, vzniká jav, ktorý by sa dal odborne nazvať pseudo‑erudovaná lexikálna kompenzácia. Často ide o snahu vytvoriť si kognitívnu ilúziu kompetencie – taký malý domáci rebranding osobnosti.
Hovoria aj namiesto „idem domov“ - „musím urgentne relokovať svoju entitu do rezidenčného priestoru“?
Hehe, bez takýchto ľudí by bola každodenná komunikácia oveľa menej zábavná. Niekto predsa musí zabezpečiť, aby sme mali pravidelnú dávku neúmyselného humoru v prirodzenej konverzačnej biodiverzite 🙂🙂🙂
@bystrozraky padla som pod stôl

Počuj, čo sa mi včera prihodilo. Len tak si poobede chillujem v parku a prisadol si ku mne random typek. Z ničoho nič začal hovoriť o svojej priateľke, že počúva Taylor Swift stále dookola a začal speváčku hejtovať. Akože, ja ju tiež nepočúvam. Podľa môjho názoru je dosť overrated, ale sťažovať sa random ľuďom na ulici je insane.
@anonym_977f7f dík,naučila som sa 2 nové slová😂
možno ich do zajtra nezabudnem
No raz darmo, používať cudzie termity je veľké rizoto, že to skončí fiatom
@bystrozraky
😂 podobny komentar som ocakavala uz pri citani temy 😁
kolegyňa doniesla syfilis, tak poďte aby sa vám ušlo. (doniesla physalis)
Ja toto z duse neznasam. Vsede kde sa pohnem ma to prenasleduje. Plus ked zacnu deti doma na mna rozpravat,ze vies dnes som sa bavil s typkom,alebo sme mohli na telesnej čilovat vtedy mam uz tik v oku. A s mojou susedou sa bavit 🥴🤦🏼♀️ to je sama gud idea,random,btw,mali sme meeting,pockaj mam call
Ani ja to nemam rada. Pracovny jazyk mam anglictinu, takze mi to ide cez usi denne. No v beznej reci ich nepouzivam. Nevidim dovod. Slovencina je dost pesty jazyk aby som sa dostatocne vedela vyjadrit.
My chodíme na meetingy a mame cally a updaty a obcas aj follow up cally. Na kandidatov a ich CVčka si pytame feedbacky. Robíme assesment centrá a niekedy považujeme hiring manažéra za veľmi demanding. Sledujeme KPIs a robíme každý deň searche.
@anonym_871fa5 To asi používate celá firma ako pracovný jazyk, nie so susedou alebo kamoskou
Keď sa pohybujem v prostredí, kde je to denný chlebík, tak sa mi doma potom ťažko prepína hlava a používam, čo prvé príde na jazyk. No a kedže komunikujem viacerými jazykmi a sledujem aj sociálne siete, tak sa mi stane, že to spravne slovo nájdem len annglicky/ česky/ hovorovo a jednoducho ho neviem v tej chvíli nahradiť slovenským, mozog je mimo. Napriek tomu, že sa snažím nebyť impertinentná, občas inak interagovať neviem😁

Neviem, ak ich používajú skomolene tak chápem že ťa to nervuje, v opačnom prípade je to super, dnes majú ľudia problém sa vyjadriť, nie to ešte používať odborné slová, ja ich mám rada a nevadí mi keď sa používajú