icon

Aktivity pre deti s obmedzeným rozpočtom počas leta

13. apr 2024

Baby, máme momentálne s manželkom ťažšiu finančnú situáciu , nie sme tak zle ,aby na jedlo nebolo, ale deti sú zvyknuté každy rok na more, akvaparky, výlety do zahraničia..tento rok sa finančne nezadarilo , museli sme ťahať nájom ,lebo podnajomnik z bytu odišiel , a iných veľa výdavkov sme mali ..čo je najhoršie ,ani firma mi tento rok veľa nezarobila , tak dosť nám klesli zarobky a museli sme dosť čerpať aj z nasporených ..
Nakoľko ja vôbec neviem čo s deťmi robiť pri obmedzenom rozpočte , nakoľko sme to proste riešiť nemuseli ..a bojím sa že sa budú nudiť a v žiadnom prípade NECHCEM aby boli stále na telefóne, tablete..ani televízore..chcem s nimi veľa behať, korčule, bicykel atď..doma majú v podstate dosť toho , bazén , všetky možné odrážadla , elektrické motorky ale ...to všetko poznajú ...čo celé leto?bývame na dedine kde nič ,nič nie je ..

autor
13. apr 2024

@jimi1985 áno chodíme aj takto ako píšeš ,aj sme boli na makarskej minulý rok, ale momentálne je veľa pre mňa aj to

autor
13. apr 2024

@doriiis vidíš ja som mestské decko , mňa to stále ťahá inde ako na ten dvor..môžeš mi dať prosím ešte nejaké typy😅fakt pomôže ❤️

nafka0483
13. apr 2024

- vyuzit v najblizsich mestach zdarma vstup do muzei
- ist do planetaria
- prechadzky lesom, okolitymi lukami - do ruky "bingo" - najdi cerveny kvet, bieleho motyla, vcelu, stopu diviaka, hniezdo vtacikov...
- za tym opekacka
- stanovacka
- ist vlakom do mesta na kupalisko
- ist autobusom do ineho mesta na zmrzlinu
- park a v nom piknik
- navstivit 5-10 roznych ihrisk v okolitych mestach

autor
13. apr 2024

@nafka0483 ďakujem 😊

autor
13. apr 2024

Inak baby my sa s mužom aj hádame , že stále by som len preč chodila ,že on nám vybudoval domov a všetko pekne, že veľa ľudí by za to vraždilo a ja si to neviem vážiť ..

angeli121212
13. apr 2024

Ty sa len nechoď zabiť za tým čo tvoje deti chcú lebo im naozaj nedávaš dobrý príklad do života, to že teraz nemate na dovolenku k moru nie je žiadna tragédia a je čas to naučiť aj deti.

liz_lemon
13. apr 2024

takze to ty mas problem, a nie deti, ty si rozmaznana, ved napisat, ze 8a pozemok, ze nie je to vela?!!!

luccija
13. apr 2024

Všade po hradoch budú rytieri, sokoliari, kúpať sa do a či na kúpalisku, keď si západné Slovensko tak Rakúsko kúpaliska, keď nemáš ďaleko, rozhľadne, výlety do lesa opekacky, zavoláš kamarátov na dvor karty, hry, máš milión možnosti.Na jazero na vodný bicykel, paddle board, korčule, bicykel, môžete ísť na splav Zálesie a okolité dedinky, mini farmy v okolí.

doriiis
13. apr 2024

Autorka....ja už mám veľké deti,takže im animátora robiť nemusím.Ale keď boli menšie,tak sme chodili na dlhé prechádzky,ku koníkom,bicyklovali sme sa.My sme typy,čo dokážu celý deň sedieť pri bazéne a rozprávať sa.Badminton,kolky,minigolf ...mala mávala vonku svoju kuchynky,trampolína.Sadili sme kvety,chodili sme k starým rodičom,na výlety po okoli

13uzivatelka11
13. apr 2024

@chodec15 a prečo by museli ísť za každú cenu k moru?

Prepáč ale nemáš už deti tak trocha rozmaznane? Samozrejme aj ja sa snažím rešpektovať co moje dieťa chce, ale ty nastavujes hranice. Tento rok vydržia aj bez mora, neubudne z nich. Keď máte bazén to je super, to väčšina ľudí na Slovensku nemá ani bazén, nie to este chodiť každý rok k moru. Uč tvoje deti aj troska skromnosti. Ešte keď máte vlastnú chatu, myslím si že viete to pekne pre striedať.. Chvíľu na chate, chvíľu doma na záhrade pri bazéne, občas dáky výlet..

doriiis
13. apr 2024

@liz_lemon ...je to dosť.Ale priznám sa,že my máme 4 arovy pozemok a veru,začína nám byť malý.Taky 1 ár do plusu by sa zisiel

nafka0483
13. apr 2024

A ano, vyuzite naplno zahradu a aj chaty - aj tam sa da stanovat, opekat.
Este k tomu okolite zoo, botanicka zahrada, rozhladne, hrady, zamky, farmy, vedecke parky, centra volneho casu maju tiez aktivity...

autor
13. apr 2024

@angeli121212 ja som ako dieťa pri mori v živote nebola , až ako dospelá ..mali sme na to ,ale otec bol vorkoholik a mama žena ,ktorá bez neho nevedela krok spraviť .asi to mám v sebe, že chcem aby moje deti mali, zažili ..ja veľa spomienok nemám 🤷 naozaj niečo áno.ale vyslovene voľačo pri čom by som sa nejak pousmiala že jeeej bolo to super tak nie

autor
13. apr 2024

@liz_lemon a je?

liz_lemon
13. apr 2024

@doriiis 4 su malo, ale ona ma 8 a mali sa jej

saxana000
13. apr 2024

Zbalit ruksat prehnat poriadne po lese na turu opekacka v prirode..

doriiis
13. apr 2024

@liz_lemon ....doteraz boli pre nás 4 are úplne postačujúce.Ale prišiel bazén,voliera pre psy a moja záľuba v zahradkarceni.Ale krotim sa🤣

autor
13. apr 2024

@liz_lemon tak nie je to až tak veľa , máme na ňom dom, 2 garáže, veľku volieru pre psov ,dva altánky..

13uzivatelka11
13. apr 2024

A potom sme tu my chudáci, čo máme ledva 1ar dvora 🤣 a cele leto sme na ňom prežili, menší bazén, pieskovisko preliezka. Naša záhrada bolo jediné miesto v celej "dedine" kde bol väčšinu dňa príjemný tieň a v lete sa tam syn vedel hrať od poobedia až dokým nešiel spať

liz_lemon
13. apr 2024

8a rozhodne nie je malo, aby si sa musela stazovat, zacni trochu rozmyslat sama nad sebou, lebo mozno tieto suchoty nebudete mat len tento rok
az mam pocit, ze chces len provokovat, lebo tvoje problemy su ozaj smiesne, ze odisiel najomnik a byt treba platit
a to ta nuti mat 2 altanky, volieru, ked sa tam potom nezmestite?

doriiis
13. apr 2024

Autorka ...bez urážky,ale ideš nato zle.Ja som bola pri mori raz,moje deti zatiaľ ani raz.A zážitkov a pekných spomienok máme na tri životy dopredu.

jaaty
13. apr 2024

Chápem, že ťa to trápi, myslím si však, že viac teba ako deti samotné. Tvoje deti sú malé a za morom plačú možno preto, že iné si nevedia predstaviť. Je mi jasné, že im je skoro - vzhľadom na vek- vysvetľovať vašu aktualnu finančnú situáciu, preto ich treba navnadiť na niečo nové. Ja by som radila nájsť nejaké ubytovanie na Slovensku ( chata, súkromie) v blízkosti lesa, jazera či kúpaliska a podnikať denne niečo iné ( turistika, kúpanie, každý večer opekanie, salaš, návšteva bane, bicykel….)

autor
13. apr 2024

@doriiis dobre ako mám ísť na to , veď ja uznávam že na chybe som ja..aj môj muž to hovorí..ja nemám problém priznávam

pribinak
13. apr 2024

Tvoje deťom nie je ľúto za morom, ALE TEBE. Decka v ich veku sa skvele zabavia aj na obyčajnom jazere či kúpalisku

doriiis
13. apr 2024

Autorka....dostala si tu už milión rad

birika
13. apr 2024

mali sme 3 deti, ziadna chata, ziaden byt na prenajimanie, platy pedagogov...nebyvalo more, ale deti poznaju skoro cele Slovensko - hrady, zamky, vodopady, priehrady, kopce...doteraz nam za tie vylety dakuju 🙂 okrem toho sa ucili plavat na jazerach, priehradach, bicyklovali sme, opekali - vzdy to bolo krasne leto spolu - nemal mi ich kto na leto brat

autor
13. apr 2024

@liz_lemon beriem , ale áno každý má svoje problémy a neprovokujem vôbec , čo pre teba je banalita ,pre mňa je problém..tak isto mám kamarátky zm,pre ktoré je ich problém pre mňa ,úplne nepochopiteľná vec ale rešpektujem že ich to trápi..každý má svoje

yanni
13. apr 2024

moje nervy. A ja ze hovoris o 15rocnych pubertakoch. A to su este mini deti. Ako sorry, 4 rocny do skolky a 7 rocna do denneho tabora. Vybavene. Ona bude mat na tyzden zabavy postarane. A nie, ze nechce ist. Pojde a basta, vyskusat. Ze vraj zvy knute. To nie deti, nie v tom veku, to vy/TY chces ist, si "zvyknuta".

autor
13. apr 2024

@birika ani mne nemá..sme s nimi iba my..ten plat pedagóga by som to závidela momentálne, som v peknom mínuse 🙈 ale nesťažujem sa na život ,jesť je čo ,zaplatené všetko, len toto je pre mňa nočná mora

autor
13. apr 2024

@yanni nechce ísť ,nedam ju ...nebudem ju nútiť do tábora kde bude plakať a nechciet tam byť ,každý rok som ako decko bola v dvoch za leto , plakala som v každom jednom ..lebo na mňa naši nemali čas ,tak ma tam dali ..ona nechce ísť, tak nepôjde ,nemusí