icon

Aktivity pre deti s obmedzeným rozpočtom počas leta

13. apr 2024

Baby, máme momentálne s manželkom ťažšiu finančnú situáciu , nie sme tak zle ,aby na jedlo nebolo, ale deti sú zvyknuté každy rok na more, akvaparky, výlety do zahraničia..tento rok sa finančne nezadarilo , museli sme ťahať nájom ,lebo podnajomnik z bytu odišiel , a iných veľa výdavkov sme mali ..čo je najhoršie ,ani firma mi tento rok veľa nezarobila , tak dosť nám klesli zarobky a museli sme dosť čerpať aj z nasporených ..
Nakoľko ja vôbec neviem čo s deťmi robiť pri obmedzenom rozpočte , nakoľko sme to proste riešiť nemuseli ..a bojím sa že sa budú nudiť a v žiadnom prípade NECHCEM aby boli stále na telefóne, tablete..ani televízore..chcem s nimi veľa behať, korčule, bicykel atď..doma majú v podstate dosť toho , bazén , všetky možné odrážadla , elektrické motorky ale ...to všetko poznajú ...čo celé leto?bývame na dedine kde nič ,nič nie je ..

birika
13. apr 2024

tak neviem ci bolo platovo co zavidiet 🙂 a rieste to tak ako radia vyssie - pobytom v stane, kupanie v priehradach, stravovanie vo vlastnej rezii, nie restiky...zvazite s manzelom a urcite nieco vymyslite

autor
13. apr 2024

@birika áno ďakujem , on by prial aj niečo normalnejsie, on mal dectvo na dedine

subartic
13. apr 2024

auotorka , ty nemáš problémy , ty si ich vyrábaš , sama . Každý máme v živote down obdobia , kedy sa jednoducho prepadneme finančne nižšie . Aj ja som mala obdobie kde som si musela pritiahnuť opasok s deťmi , veľká časť mojich príjmov odtekala na právnikov a súdne spory. Štyri roky som takto žila a keď sa pozriem naspäť nebolo to vôbec zlé obdobie čo sa týka trávenia času s deťmi . Bicykle, záhrada, opekačky , výlety vlakom , kupaliská , zologické záhrady atď. Večer na terase sme sa rozprávali donemoty, čítali si knihy , malý behal okolo nás na motorke . Dnes som z toho takmer vonku , všetko sa stabilizovalo pomaly a upravilo .

autor
13. apr 2024

@subartic ďakujem áno môže byť, veľmi som sa upnula na to ,aby mali všetko , aby videli svet, to čo som nemala

nops
13. apr 2024

Problém je v tebe/vás rodičoch,že ste si to tak nastavili a decká plaču za morom.My tento rok nejdeme k moru,dorabame dom a decká čo?Neplačú.Su úplne v pohode.Su v podobnom veku ako tvoje.Chodime na ihriská,na dvore sme urobili tiež ihrisko,pieskovisko,ešte 10rocny sa zahrá.Kolobezka,bicykel,rôzne športy,je strašne veľa pekných miest,len treba snoriť.Psy sú tiež dosť nevyčerpateľny zdroj zábavy.Neviem,každý deň aj cez leto majú čo robiť a nezdá sa mi,že bez mora a drahých výletov sú o niečo ukrátené.Este taký tip,pozicajte si karavan.A môžeš ísť kamkoľvek, na sever Chorvatska aj u nás priehrady,kempy.

olimuc
13. apr 2024

Zazijete leto ako mozno 50% Ludi na Svk … boli ste zvyknuti na urcity standard a Teraz na rok klesol… 4 rocnemu je jedno ci je na bagrovisku s pieskom alebo pri mori a 7 rocnemu dietatu treba na rovinu vysvetlit … nie su peniaze nebude, buduci rok …7 rocna ma kamaratky/ tov mozno naokolo skuste sa dohodnut … par dni postrazis ty, par dni pojde Ku kamoske … nemusis byt animator

terry658
13. apr 2024

Moje deti pri mori nikdy neboli. Vlastne ani na nejakej dovolenke. Maximálne víkend na chate.
Existuje toľko spôsobov ako zabaviť deti. Cyklovýlety, pikniky, opekačky, kreatívne tvorenie....

dagas
13. apr 2024

Určite choďte stanovať niekam k vode, ak nie k vode tak na Slovenku sú farmy kde sa dá stanovať a deti sa tam vyhrajú celé dni tam sa podľa mňa zabavia obidve deti

13uzivatelka11
13. apr 2024

Keď už si si priznala ze problém je v tebe a chceš zmeniť svoje nastavenie mysle, tak začni každý deň úprimne ďakovať za všetko čo máš.. Aj za každú maličkosť.. Aj za to ze máš deti zdravé aj za to, že môžete ísť spolu na zmrzlinu, za to ze mate pekný dom a na záhrade veľa vecí čo vám robia radosť.. Aj za to ze môžeš ísť na nákup a nemusíš kupovať tie najlacnejšie nekvalitné veci v akcii napríklad..

sasa1310
13. apr 2024

To vážne 4 a 7 ročné deti plačú už v apríli za morom? veď tá menšia si to možno ani poriadne nepamätá nejaké more. Keď nemáš na dovolenku a plačeš, tak predaj nejakú nehnuteľnosť a nemusíš plakať, že tvoje deti budú tento rok o bazéne a o bicykloch.
A to, že teraz ťaháte aj nájom, lebo nemáte nájomníka, s tým bolo treba rátať už dávno. Na to treba mať na účte rezervu, aby to nenarušilo rozpočet domácnosti

babulkomale
13. apr 2024

@luccija vylety po Slovensku vyjdu viac ako dovolenka pri mori. Vstupne na festival s rytiermi pre 4 ludi, ceny jedla na takych podujatiach, deti stale chcu nieco kupit z blbosti co tam predavaju...masaker. Ano, mozu si vziat lepenaky alebo rezne z domu, to je jasne.
Ale Slovensko je fakt draha destinacia.

mandzula
13. apr 2024

@autor zle je, ked sa snazime deti za kazdu cenu usetrit sklamania, potom tu mame mladez, ktora sa pri kazdom neuspechu ruca. Takze detom vysvetli, ze tento rok to proste nepojde, vlastne im tym pomahas lepsie sa pripravit na zivot.
My sme minule leto po dlhom case neboli pri mori, nebudem klamat, aj som si poplakala a tu som.

hederamonstera
13. apr 2024

Velmi to prezivas a stavias na materialnych veciach. Nemusis robit detom animatora, ani kazdy den ich vlacit po vyletoch. Hrozna doba pre toho, kto nevie najst stastie v jednoduchosti a pritomnosti.
Ak ma clovek/deti vsetko, zarucene viete, ze uz nebude/nebudu stastne

oslo1
13. apr 2024

Syn Mal 3,5 roka ked zomrel manzel.
Mal 4 roky, ked som mu vysvetlila, ze nemame peniaze ma rozhadzovanie a ja musim chodit do roboty, aby som Nas uzivila. Preto on musi ist k opatrovatelke. Vtedy som mu aj vysvetlila, ze nemame ocka a tak ked nieco pokazi, tak to Bude pokazene, lebo to nema kto opravit. A nove nekupime.
Mal 5 rokov, ked zacal chodit do denneho tabora, vysvetlila som, ze jednoducho musim ist do roboty.
Teraz ma 5,5, nemame problem ist do obchodu a nekupit mu nic.
Vcera som bookovala denny tabora na Leto , pojde do ineho, lebo tam Kam vzdy chodi, je uz plny. Zobral to uplne ok.
Takze odporucam detom primerane veku vysvetlit, ze nemate peniaze, preto sa Bude striedmo zit.
Motorky a vsetko z dvora schovat a po tyzdni vytahovat a obmienat, Bude vzacne.
A neprezivaj to take, mate zdravie a jeden druheho.

angeli121212
13. apr 2024

Ja som tiež ako dieťa nebola pri.mori a celý život som počúvala že nemáme peniaze tiež mam dieťa a tiež ma občas chytá potreba všetko mu dať nakúpiť ale musím sa vedome krotiť lebo to jednoducho nie je správne dieťa sa učí od nás a od nás sa naučí si užívať aj malé veci v živote

lakebabe
13. apr 2024

Neviem v akých finančných moznostiach budete, ale moji susedia chodia každý rok v júni do campu autom na sever Talianska kvôli malým deťom a peniaze na lepšiu dovolenku nemajú. Ale decka si to chvália je to zážitok a nevyjde ich to veľa. V campe si varia majú prenajatý karavan ale už spali aj v stane. Raz tak boli aj v chorvátsku a nevyjde ich to veľa.

autor
13. apr 2024

@oslo1 je mi to veľmi ľúto a verím že to muselo byť veľmi ťažké, a máš veľmi múdreho chlapčeka..ja mám problém ,im vysvetliť že im nekúpim žiadnu hračku lebo nie sú peniaze, a naozaj nepotrebujú

autor
13. apr 2024

@lakebabe vieš čo momentálne v žiadnych ,ale možno budúci rok , by som brala aj takú dovolenku,zas na Maledivy si nepotrpia😅..možno by to bol pekný zážitok aj v campe

autor
13. apr 2024

@angeli121212 ja sa neviem krotiť a teraz ma to dobehlo a mám s problém

autor
13. apr 2024

@angeli121212 a peniaze sme mali, naši nemali čas a nechceli

angeli121212
13. apr 2024

No tak je čas na sebe popracovať a poriešiť si traumu z minulosti lebo ako vidíš ovplyvňuje ťa to

januska12323
13. apr 2024

Preháňaš, 4 ročný si žiadne more nepamätá a 7 ročný má dosť rozumu aby pochopil, že tento rok more nebude. Čo také pri mori robia a nemôžu doma? Plávať? Majú bazén. Hrať sa v piesku? Máte dvor. Cez týždeň sa zabavia doma a cez víkend pôjdete na výlet. 1 týždeň denný tábor, ďalší u babky, potom u druhej ani si nevšimnú a bude po prázdninách.

kukuk29
13. apr 2024

Tak mate dom so zahradou, bazenom , vlastnu chatu a ty nevies co s detmi ? Uber zo svojich narokov.Manzel ma vlastne pravdu ...naco vam je to ked chces stale nieco mimo domu a chaty ? 🤔🤔🤔 By vam aj ten byt stacil...zvysok predat a mate na more niekolko krat do roka...zbytocne je vam je to co mate...ked to nevyuzivate :(

autor
13. apr 2024

@januska12323 babky ich na prázdniny neberu ani jedna a moja dcéra denný tábor odmieta...áno milujú more a áno plakali že nejdeme , nemám tu prečo klamať, načo by mi to bolo..? Plakali, milujú more a skôr ako o vodu im sa ľúbi atmosféra ,lode, reštaurácie, na každom kroku zmrzlina ..oni napríklad milujú Makarsku , minule leto povedali že tam chcú ísť bývať ..my si robíme výlety na lodiach , na iný ostrov , chodíme na večere ,každý deň do inej reštaurácie,prípadne do inej časti ,mesta ,ostrov ..atď..milujú to

chodec15
Odpoveď bola odstránená
klementinka58
13. apr 2024

nas vyjde dovolenka na slovensku takmer tolko co Tunisko, nakolko prenajom chaty na tyzden tiez vyjde celkom slusne, vstupy na kupaliska, tabor pre deti 400e / tyzden, denne vyjdu trosku lacnejsie. Hrady, zamky, tiez stoja celkom dost...Takze pre mna je to porovnatelne s nejakymi lacnejsimi arabskymi krajinami s all inclusive a morom

autor
13. apr 2024

@chodec15 vieš my keď ideme tak naplno , ale zas mne stačí skromné ubytko, úplne mi postaci posteľ ,sprcha , a bez švábov atď..ale úplne skromné ,nič nepotrebujem ,lebo tam chodím len spat..ale toto áno , užívame si naplno dovolenku a to zas aj muž , keď tam máme rozmýšľať nad každým eurom tak načo tam ísť

autor
13. apr 2024

@klementinka58 Áno viem veď ideš do zoo tak pomaly 100 e s jedlom ..my sme boli v Tom zveroparku neviem si spomenut na názov🙈 150 e a to bol jedno dňový výlet ...🤷

lakebabe
13. apr 2024

Vôbec nestresuj, mate doma bazén, ihrisko , my sme cez leto väčšinu času na bazéne doma , lebo všade je milión ludi a cestujeme, dovolenkujemu,
welnesy vacsiniu cez zimu. Vymyslite si nejaké výlety do okolia, rozložte im stan na záhrade choďte kdesi na túru deťom to stačí

veverickav
13. apr 2024

Ale jedno autorka kvitujem, ze si vies priznat, ze ty s tym mas problem a ze zivotny styl a tvoje postoje ta dobehli a ukazali sa. Nastavili ti zrkadlo. To si nie je kazdy ochotny pripustit. Uz ti len teda zelam najst vela sil na mozno vnutornu premenu ci zmenu zivotneho postoja. Ako sa vravi... kazdy chvilku, taha pilku. Drzim palce, aj do pracovnych uspechov 😉