icon

Aqua Vital Park Lúčky a Bešeňová

swwan
25. feb 2018

Ahoj,boli ste tam? Viete porovnať? Služby,ceny,okolie🙂. Ďakujem

hettinka
25. feb 2018

@swwan no neviem, či toto sa dá vôbec porovnávať. Lúčky sú kúpele, je to zariadené skôr pre dospelých, aj klientela je taká. Vonku je jeden bazén s čírou vodou, nejaké bublinky po okrajoch, vírivka, ale žiadne atrakcie pre deti. Potom je tam oddelený kúsok s horúcou liečovou vodou, vnútorný bazén je iba s liečivou teplou vodou, kľudový. A ešte je tam vcelku pekný saunový svet, ale púšťajú tuším až od 12 rokov, malé deti vôbec.
Bešeňová je komerčnejšia, okrem bazénov s liečovou vodou, ktoré sú len vonku je tam vovnútri viacero atrakcií pre deti, aj detský bazén, tobogány, vlnobitie, lezecká stena, bublinkové bazény pre dospelých, celé je to oveľa väčšie. V saunách som tam nebola, je to tam dosť drahé už aj bez sáun. Oplatí sa počkať na zľavomatovú akciu, práve teraz som videla niečo, ale je to platné až nejako od polky marca...

Ubytovaná som bola len v Lúčkach, raz v hoteli Choč, raz v depandansoch Maja, je to také štandardné ubytko, ale jedlo nám tam nechutilo ... no neviem, či sa to už zmenilo. Dedina je malá, okrem hotela sa dalo najesť v jednej pizzerii. Okolie jedine turistika, vyliezť na kopec ... niet tam čo robiť.
A v hoteli striktne dodržiavať nočný kľud, o 22:05 sme sa normálne ticho rozprávali na izbe, žiadne žurky, krik ... a sťažovali sa na nás na recepcii nejaké nervozne dôchodkyne. Chodí tam vela takýchto žien sa liečiť a oni chcú o 22:00 spinkať.

Za mňa, ak si chceš vyraziť len s mužom do wellnessu, tak možno Lúčky sú fajn, s deťmi by som tam nešla.

candies
25. feb 2018

Saunovy svet v Bešeňovej je super 🙂 teraz to tam prerobili 🙂 je to drahé ale raz za čas sa oplati

ibrunova
25. feb 2018

@candies Prosím ťa, už je otvorený ten nový saunový pavilón?

nikolkalu
25. feb 2018

Akurat sa tyzden rozhodujem kam v lete do kupelov. A vcera vecer som rozhodla, ze Lucky. Ale aj s 3,5 rocnou dcerou. Hops. Vdaka, ze som si precitala tuto diskusiu. My nechceme aby sa mala nudila alebo aby nas niekto obmedzoval. Uz nejedenkrat som sa pohadala so starsimi paniami, ktorym sa nepacilo aka je mala neposedna. Niektori ludia zabudli, ze boli detmi alebo mali deti... A vzdy ma zaraza, ze vacsinou su to zeny😠. A teraz kam? Viete nieco poradit?

ibrunova
25. feb 2018

@nikolkalu V lete je to iné podľa mňa, vtedy sa von kúpe veľa detí, teraz je možno viac kúpeľných pobytov pre starších..

ibrunova
25. feb 2018

@nikolkalu mrkni Gothal Liptovská Osada.

hettinka
25. feb 2018

@nikolkalu detské kúpele Číž možno, nemám overené, ale chodia tam s deťmi. Alebo kúpele Turčianske Teplice, pekný aquapark aj pre deti.

V lúčkach sme my boli v júni a bol to tam samý senior.

candies
25. feb 2018

@ibrunova áno🙂

nikolkalu
25. feb 2018

Boli sme v Turcianskych a v Bojniciach a tie su pre deti ok. A v Brusne a Rajeckych a to nie je nic pre deti. Ale chceli by sme ist este tam, kde sme este neboli.

hettinka
25. feb 2018

@nikolkalu Rajecké Teplice aj za mňa absolútne nie pre deti ... mam vcelku nervy na deti v Aphrodite, vstupné tam je veľmi drahé, a potom tam ziapu a špliechajú deti, ktoré sa tam nudia a (starí) rodičia zalezú do sáun a nechajú ich bez dozoru. Nejedenkrát som mala takúto skúsenosť, tak už teraz radšej chodíme len do saunovej časti, kde decká prístup nemajú. My tam chodíme bez detí, s deťmi chodíme do aquaparkov, nie do kúpeľov.
Mali by tam vstup detí do aspoň 16 rokov úplne zakázať, alebo povoliť len vo vyhradených hodinách. Ešte tam je v návštevnom poriadku, že sú zakázané plávacie pomôcky, kolesá a všetci to tam veselo používajú a obmedzujú tým ostatnch.

V lete sa v Rajeckých dá ísť s deťmi aj na letné kupko, alebo ešte wellness hotel Diplomat ma svoj bazén.

alami
25. feb 2018

@swwan tak ako ti.pisala
@hettinka , akurát, že ten bazén dnu na lúčkach je aj plavecký a kúsok oddelený je kľudovy. Bonnie voda studená, s deťmi by som nesla. Alebo zas horúca, kde ti nevydržia. Bešeňová je super, ale drahá. Ten už spomínaný Gothal si pozri, je to tu na Liptove pár km od RK a je to sluzbami taký stred medzi Besenovou a Lúčkami. Veľký plavecký bazén, malý detský a taký fajný kľudovy nie až taký horúci, veľa bubliniek, každému sa ujde😀Pizzeria za sklom, aj priamo pri bazéne sa dá, bouling, fitko... Celkom je tam fajn a za dobrú cenu. Ale tobogány tam nie sú.

hettinka
25. feb 2018

@alami dík za tip na ten Ghotal, nevedela som o tom 🙂

V Lúčkach ten vnútorný je celý dosť teplý, nie je to na nejaké veľké plávanie a už vôbec nie na čľapkanie sa s deťmi. A máš pravdu, je v ňom oddelená ešte taká úplne horúca časť.

ma12345
17. jún 2019

Baby, ten gothal vyzera super, ale da sa tam ist aj ked tam nie sme ubytovani?

alami
17. jún 2019

@ma12345 ano, da.

mmmonika
22. júl 2023

@alami Prosím ťa, ten Gothal je ďaleko od autobusovej zastávky?

alami
22. júl 2023

@mmmonika vieš čo, nebola som tam 100rokov a nikdy som tam nešla busom, ale myslím si, že bus stojí na hlavnej hneď pri odbočke na gothal a potom by to mal byť kúsok, ale neviem ti to povedať na isto, možno sa mýlim s tým kúskom, lebo autom je to predsa iné, nevnímaš tu vzdialenosť. Ale to vieš pozrieť aj na Google maps koľko je to od hlavnej. Pre dospelého isto v pohode pešo.
Ale radšej polož otázku na stene, tam ti hneď niekto odpovie.

mmmonika
22. júl 2023

@alami Ďakujem ti. Podľa mapy cca 1km. Gothal vie zabezpečiť dopravu k nim 😉. Boli veľmi ochotní.