Práca so zákazníkmi verzus len s kolegami - porovnanie

30. máj 2022

Ahojte....prosím Vás rozmýšľam o zmene práce. Pracujem v hoteli na recepcii ale tí ľudia zo mňa strašne cecaju energiu.
Chodím odtiaľ vystresovaná, vynerovana. Aj skrz to,že robím u súkromníka, nemám všetko na páske atď atď.
Chcem sa spýtať, je tu proste niekto, kto robil aj takto v službách a aj niekde vo fabrike,alebo nejakej práci, kde mal čisto kontakt iba s kolegami,že to vie porovnať a povedať mi nejaké + a -
Lebo čo sa týka mojej rodiny či kamarátov, tak buď iba v službách robili alebo len teda vo fabrike a nemá mi to kto porovnať.
Ďakujem za odpovede

ninkaam
30. máj 2022

Ahoj, ja som si vyskúšala prácu v obchode takže priamy kontakt so zákazníkmi. Na službe som väčšinou robila sama, sem tam s kolegyňou.
No a mala som prácu aj v kancelarii s 5 kolegami. Žiadny priamy kontakt s inými ľuďmi.
A pre mňa bola práca so zákazníkom omnoho lepšia, než keď si celý deň 8hod zatvorená v kancelárii s ludmi, s ktorými si nerozumieš a vysávajú z teba energiu stále.
Zákazník ako pride, tak odíde. Ak sa vieš odosobniť, tak ta nemá čo vycuciavat. Treba filtrovať.
Ale keď natrafis na správnych ľudí v kolektíve, tak je každá robota super. Záleží od šťastia proste.. 🙂

petronellla87
30. máj 2022

Ahoj ja som robila asi 3 mesiace v hoteli na recepcii a teda mna ta praca celkom bavila akurat s vedenim hotela to bolo tazke tiez ako pises nie vsetko na paske, a casto som nemala na starosti len recepciu ale aj restauraciu a wellness...a bolo to o hubu a mala som po sichte fakt dost...Jedina vyhoda bola asi to ze sme robili dlhy a kratky tyzden to bolo fajn...Teraz pracujem vo firme na uplne samostatnej pozicii ked nechcem ano s kolegami sa nemusim rozpravat ked nechcem...len si dam sluchadla do usi a kreslim😁benefity - vyssi plat, odrobim 7.5 hodiny a idem domov, flexibilny prac.cas, skoro ziadny stres,a volne vikendy😊

janai1
30. máj 2022

Neviem v akom hoteli robíš (nie vo veľkom predpokladám keď píšeš ze súkromník) ale na recepcii si reálne v kontakte s hosťami tak 1-2 hodiny max za celý deň keď to scitas..
A keď ta toto ničí, vydržíš byť s niekym 8 hodín vkuse?

stanulienkat
30. máj 2022

Mňa zarazila veta, že skrz toho, že robím u súkromníka nemám všetko na páske. To, že robíš u súkromníka vôbec neznamená, že to nemáš mať na páske. Treba sa ísť sťažovať na prislusny urad.

domireb
30. máj 2022

Ja mam aj obchod (brigády počas školy), aj fabriku (cez letné prázdniny) aj kancelársku robotu. Najradšej mám svoju pc prácu v kancli, excel ani kopírka si na mne nevylievajú nervy ani frustráciu, neintrigujú, netvrdia náš zákazník náš pán... Kvôli tomu, aby som nerobila za pásom, som si urobila školu, kurzy, jazyk (nedehonestujem pracovníkov fabriky, ale ja to robiť nechcem). ALE zákazník ti príde raz dvakrát trikrát alebo pravidelne - a odíde, kolegovia sú každý deň celú pracovnú dobu a keď raz chytíš toxické prostredie, ani najlepšia robota to nezachráni.

luccija
30. máj 2022

Všade nájdeš niekoho a niečo čo Ti bude vadiť.Ja som robila sama 12 h v kancelárii a zákazníci prichádzali za mnou a bolo mi najlepšie.Co Ti vadí na recepcii okrem toho, že plat nemáš celý na páske?všade budeš mať nadriadeného, spĺňať štandardy, možno si introvert a potrebuješ monotónnu a kľudnu prácu malo kolegov, nie ruch.

111jozefina111
30. máj 2022

Ahoj, ja som robila aj aj. 5 rokov v sluzbe a 3 roky v administrative, potom som isla na matersku. Ako ja mam rada ludi, som komunikativna, ale v sluzbe nikdy, ale ze nikdy viac. Ani za 5000e. Najlepsie rozhodnutie bola robota v administrative. Ti isti ludia. Ta ista robota. Dovidenia. Ziadne plany, ziadne buzerovanie. Urobila som robotu a isla som domov.

savanna
30. máj 2022

Ano, ja som robila v cestovnom ruchu aj v obchode a teraz uz dlhe roky v kancelarii. Poznam to, aj zo mna ludia vysavali energiu. Inak povedane, vacsina ludi bola uplne v pohode, ale potom prisiel vzdy nejaky blbec a nalada pokazena na cely den. Ja ani nie som velmi na small talky ani v beznom zivote, jednoducho, nenasla som sa v takejto praci s ludmi.
Viac mi vyhovuje byt v ustalenom kolektive, ale samozrejme, tu clovek musi aj mat stastie na kolegov. Ale vo vseobecnosti az na par vynimiek som vacsinou natrafila na milych ludi, kazdodenny zivot v kancelarii prinasa aj vela srandy, kaviciek, interneho humoru, to so zakaznikmi nezazijes.