Boli ste niekto na výlet v priepasti Macocha na Morave?
2x, ale už dávnejšie
my sme boli..pred 2r tusim...
@dagmarka12345 ja som bola par rokov dozadu skus mozno si budem pamatat🙂
5 rokov dozadu, tak snad si budem pamatat
@loginexistuje mate rezervovany termin ?lebo niektore vstupy mavaju plne a nemuseli by ste sa tam dosta,tak ako planujete...rovnako miesta na clnoch su obmedzene...
Ano, sme tam pravidelne, aspon 2x do roka 🙂
@jarmila2010 ano mame min mesic zaciatkom som rezervovala
https://www.caves.cz/jeskyne/punkevni-jeskyne
V lete a pocas vikendov je tam dost plnka, takze ak viete vopred, ze sa chystate, minimalne tyzden (mozno aj viac) vopred si to zarezervujte.
Ano bola odvtedy ma nik do žiadnej jaskyne nedostal 😄 a ako píšu dievčatá je tam plnka treba sa objednať dopredu bo sa môže stat ze vas nezoberu...
@fiirsttiime a coze?! :D ja som z jaskyne a priepasti mala,tak silny zazitok z detstva,ze som roky nato myslela,ze tam musim aj deti zobrat...len som cakala,az trochu povyrastu..nam sa vsetkym pacilo...boli sme vacsia partia,tak sme si to uzili...horsi dojem som mala z jaskyne slobody v demanovskej...tie schody tam boli nepricetne miestami...
Ano to viem ze je plnka , chcem rezervovať vstup do jaskyne len neviem na ktorú hodinu. Chceme to prejsť peso ze kolko nam to bude cca travat , a ci je lepsie najskor tura peso a pák jaskyňa alebo naopak. Deti majú 8 a 11 r a su zvyknuté chodit...
my sme boli okolo doobeda kedysi..10 alebo 11h..peso z parkoviska isli ku jaskyni...tam sme isli najskor..potom nas,uz nic neobmedzovalo..netlacil ziadny termin...isli sme hore ku priepasti lanovkou a dolu peso...inak,parkovisko sa dalo platit,len v hotovosti...my sme nemali zaidne cz koruny a museli sme tam nahanat bankomat...
a my sme tam ziadnu extra plnku nepocitovali...ludi akurat
Super tak ak to dobre chápem tak sa pridem k jaskyni s parkoviska (kolko cca ten presun trva?) A odtiaľ mozem ist peso k priepasti....a to kolko cca trva? To sa urobi okruh? Vrátime sa spat na to iste miesto?
@diewcatqoo
@diewcatqoo ahoj . Tak to mi budeš vedieť poradiť. Chceme ísť do jaskyne a peso si prejsť k priepasti. Ak som to správne pochopila ide sa nejak s parkoviska k jaskyni tam si rezervujem vstup na cca 10 hod. Prehliadka bude trvať cca hodinu. Čiže budeme mat cas od 12 si to prejsť peso. Je to náročné na peso tam aj spat? Kolko nam to cca bude trvať, Deti majú 8 a 11 r a su celkom zvyknuté chodit 1😉
@dagmarka12345 ano,cestou prejdes ku jaskyni..uz neviem presne..do 15-20min?!ale da sa odtial ist aj vlacikom ...aspon vtedy chodil v nejakych pravidelnych intervaloch...a k od jaskyne sa da ist hore ku priepasti aj peso..cesty su pooznacovane... a aj hned pri parkovisku dolu,je informacna kancelaria..cela trasa je nenarocna...
https://medvedkudajlabku.sk/propast-macocha-a-p... tu je aj foto z tej trasy od priepasti...a popis cesty
@jarmila2010 no ja ked nas premiestnili do tých pltiek to bola pre mňa konečná 😁😁😁
@fiirsttiime neblazni😅😀
My sme boli cez Velku noc. Bookli sme si termin na 14.40. O 12.00 sme prisli, dali sme si obed hore v tej horskej chate. Dole do jaskyne sme isli o 13.00. Cesta cca 30 minut pesi, alebo do 10 minut lanovkou. Mali sme hodinu casu, tak sme tam este sedeli na kave. Do tej miestnosti, kde je vstup, treba ist cca 10 minut pred vstupom. Cela prehliadka aj s plavbou trva max. 70 minut. Po prehliadke sme pesi isli ku Katerinskej jaskyni, cca 30 minut alebo 10 minut vlacikom. Tam je Skalni mlyn hotel, restauracia, suveniry a dom prirody pre mensie deti. Naspat na parkovisko sme isli pesi, alebo pre unavenych vies ist zase vlacikom a od Macochy lanovkou. Za mna Macocha akosi stratila caro, bud som stara, alebo som tam uz bola velakrat. Pre mna najkrajsia jaskyna v Moravskom krase je Sloupsko - sosuvska. Urcite chodte na ten dlhsi okruh, trva do 2 hodin, pre starsie deti je zaujimavejsia.
@lenusiatko my sme pred pár rokmi pochodili v okolí asi všetky jaskyne, sú rôzne, klasika, prvky praveku a vojenské tajné z čias sociku.
Všetky majú vymakane zázemie - tzn.parkovisko, pokladne, suveníri, wc, občerstvenie a tocenu zmrzlinu🤩. Celý Moravský kras je krásny, okolie bohaté na zaujímavosti, katedrála, Buchlov, Buchlovice, Velehrad, archeoskanzen, prírodné Rybné tropikarium, múzeum hračiek s cukrárnou, Vranov nad Dyji,
Boli sme 4x Morava a super, od Rožňová po Znojmo a chystáme sa ešte na iné miesta
Ahojte, prosím kto ste tam boli, da sa dolu pred vstupom niekde prezliect? Tuším som bola len v jaksyniach,kde je blízko wc, tu ak dobre chapem,sa treba obliect a už ísť tak lanovkou??

pripnem sa my planujeme ist v juni