icon

Boli ste už v Legolande? Kde ste sa ubytovali a stravovali?

evina313
1. aug 2010

Kedze tento rok na dovolenku nejdeme, rozmyslala som nad vikendom v Nemecku, v Legolande. Neboli ste niekto? hladam skusenosti s ubytovanim, stravou, zazitkami...nasla som si ich stranku, ale skor ma zaujima osobne odporucanie

onmaria
25. máj 2016

@jahodka11 @evina313 baby nasla som to, ten obchod sa vraj vola Schnäppchenmarkt je vraj za tym 4D kinom a vraj sa tam da kupit lego ovela lacnejsie. no neviem, musim to tam posmejdit 🙂

jahodka11
25. máj 2016

@evina313
@onmaria no lebo presne, ze dame vela penazi za vstup a pomineme tam a nemienim minút este raz tolko na suveníry a lego....na druhej strane mi bude aj luto akoze nic si nepriniest,aj ked cela návšteva toho tam je vlastne super zážitok....no ved uvidime.... 🙂 len je taka doba divná....vsetci vsade nakupujú a ja si potom pripáda ako keby sme na to nemali alebo co....a pritom len nechcem kupovat vsetko vsade....chápete.... 😉

evina313
autor
25. máj 2016

@onmaria no, tam sme asi neboli 🙂 v každom prípade si to treba popísat, prip. pofotit a kupovat až na konci 😉

onmaria
25. máj 2016

@jahodka11 a ty si myslis, ze ja tam pridem a uaaaa ide sa vsetko kupovat? to urcite nie. ale tak urcite ratam aj s tym, ze babam budem musiet cosi kupit. doma mam kupene velke krabice lega pre baby, co dostanu k meninam a stalo to dost a preto nemienim kupovat tiez dalsie tam. ale tak aspon nejake mensie im urcite kupime, s tym sa rata. ale ak by som tam objavila ten obchod a fakt by sa tam oplatilo, tak dam potom vediet. kedy chcete ist?

onmaria
25. máj 2016

@evina313 dokonca som v tej recenzii citala, vraj pri prvej navsteve a preukazani sa rocnou vstupenkou dostali este 10% zlavu na uz zlavnene lego.. ale vraj na druhy den, ked tam boli, uz im nijaku zlavu naviac nedali. takze fakt neviem. uvidim, ci tam take cosi vobec je. potom budem mudrejsia

evina313
autor
25. máj 2016

@jahodka11 jasne že chapeme 😉 my sme predtým kupili len nejake jedno mensie lego, lebo starší syn už bol velký. teraz sme zainvestovali, lebo mladsi mal včera den narodeniny...ale je to fakt vela celkovo...cesta, ubytovanie, vstup a este aj jedlo, príp. zmrzlina...každa hovadina je tam spoplatnena,dokonca aj parkovisko, čo by podla mna mohlo byt zdarma, kedže v okoli nie je nikto a nič, kto by im tam mohol parkovat...ale presne, ono sa to nabaluje...

onmaria
25. máj 2016

@evina313 presne, aspon to parkovisko by mohlo byt zadarmo. my sme nasli ubytko vraj 400 m odtial, co je super a mozeme ist aj peso. som sama zvedava

evina313
autor
25. máj 2016

@onmaria no tak s tým nerataj pokial nie ste priamo v tom Ferienneviemčo...🙂
to je tak osamote od cesty...takže pochybujem že niečo je tak blízko..ale možno je, len my sme isli inou stranou, fakt neviem. je tam blizko zahajena nejaka výstavba domov, ale nie su este dokoncene, ale ine som tam nevidela

onmaria
25. máj 2016

@evina313 neviem, uvidime, vsade aj na google maps mi ukazuje, ze peso cca 15 minut, tak to sa da, uvidime

evina313
autor
25. máj 2016

@onmaria ved uvidite..ale chodit budete celý den 🙂 idete na viac dni?

onmaria
25. máj 2016

@evina313 osobne si neviem predstavit, ze byvame 15-20km odtial, sak tie presuny su od veci, neviem. potom napisem. no a navyse tam v tom penzione, co mame zajednane ubytko je super pani cesky hovoriaca, takze zatial mam z toho dobry pocit, proste ked cosi vazne potrebujes (s detmi nikdy nevies), tak sa super dohovoris, nemas problem. takze dufam, ze aj poradi co, kde a ako.

onmaria
25. máj 2016

@evina313 my ideme na jednu noc do takeho vodneho sveta po ceste v nemecku a potom na dve noci do toho ulmu

evina313
autor
25. máj 2016

my sme bývali v Gunzburgu, pekne mestečko, hlavne ta stara čast, len tam "skapal pes " 😀 dokonca ani potraviny sme tam nevideli, hoci určite tam boli 🙂 ale zato sme videli na 150 metroch asi 6 kadernictiev 🙂 a hlavne nezabudnite krem na opalovanie, a lieky vseho druhu. tie gumacky určite tiež, lebo ked pojdete na piratsku lod, tam sa protivnici striekaju vodou 🙂

onmaria
25. máj 2016

@evina313 akoze bez urazky, ale su to "teplosi" co? kadernictva a tak.. presne ako sa hovori 😀 😀 😀
lieky vezmeme, gumaky nie, na piratsku lod nepojdeme, uz teraz mi je to jasne, hentie dve moje dory by tam len hucali kvoli tej davke vody.

evina313
autor
25. máj 2016

no to neviem, my sme nikoho na ulici o 19.00 nestretli 🙂 len v reštike par ludi. aj to je tam bud pizzeria alebo kebab...

onmaria
25. máj 2016

@evina313 uvidime. dakujem za pokec, rady

evina313
autor
25. máj 2016

@onmaria zamaličko, peknu dovolenku prajem 🙂

onmaria
27. máj 2016

@gudulo
@evina313 baby prosim vas, este taka otazka, neviem, ci sa to tu pisalo, ci nie - ak mame kupenu rocnu vstupenku cez internet, tak ked tam prideme, mozeme ist rovno do arealu? teda, ak by tam bola cakacka na vstupenky, ci sa mozeme obehnut? a..po vstupe nam na pockanie vystavia karticku? (mame samozrejme len vytlaceny kod z netu, potvrdenie o zaplateni). dakujem pekne

gudulo
27. máj 2016

@onmaria v rade na vstup musíte cakat, tam čaká kazdy kto ma vstupenku, ale to ide celkom rychlo. Potom možte ist normálne do parku a pocas dna ked bude na Informáciach menej ludi tak choďte tam a vybavte si ročnú kartu...
Ten obchod s akciovým legom a aj vecami a rôznymi "somarinkami" je vedľa kina ako sa vychadza trosku vzadu. Je to vlastne velky stan. Hned vedľa je aj stánok so zmrzlinou (inak vynikajúca) a nejaky gril podnik (tam sme my ani raz neboli) a pred nim su take vodné atrakcie aj pre maličké deti... Okolo takych nástrojov skáču a hra hudba a strieka to vodu 😀

onmaria
27. máj 2016

@gudulo dakujem moc za infosky. prosim ta a su tam aj zvlast spoplatnene atrakcie?

gudulo
27. máj 2016

@onmaria iba jedna - kde si robia vacsie deti "vodičský preukaz" na elektroautickach.... Dostanú potom plastovú kartičku - vodičský preukaz. Neviem kolko to stoji teraz, pred 3 rokmi sme to dávali chalanom a stalo to 5€ a je tam predtym taky pokec o značkách a pravidlách premávky, ale tam su deti same a je to po nemecky (neviem ci len alebo aj po ang??)
Inak si vsetky atrakcie zdarma....
Mozem ta poprosiť, pošleš mi adresu kde budete ubytovaný?

gudulo
27. máj 2016

@onmaria inak na tejto stránke si vies urobit virtuálnu prehliadku parku 🙂
http://www.legoland.de/entdecken/360-tour/

gudulo
27. máj 2016

@jahodka11 tam sa oplati kupovat iba lego stavebnice co su v akcii... Inak je to take iste drahe ako u nas alebo aj drahšie... Ale zvyknú mat niektoré stavebnice v akcii, alebo potom do toho vypredajoveho stanu, ale tam to nie je nic extra.... Alebo maju napriklad 2 alebo 3 stavebnice a tie su ako set spolu za prijateľnejšiu cenu ako osobitne... Alebo potom pri ročnej karte dostanes zlavové kupóny a tam je zľava myslim 30% na nakup....

katinka71
27. máj 2016

@onmaria ahoj my sme sa vcera vratili z Legolandu tiez sme si zakupili rocnu kartu plus rocne parkovanie doma si vytlaceny email s tym kuponom pri Legolande sa zaradte ku pokladniam 1az 4 tam vam vydaju taku karicku aby ste vosli do arealu a dnu si vybavite na lavej strabe vchodu rocnu kartu ,vsrtkych vas po jednom odfotia a vystavia kartu,potom uz sa presuvate po areli na atrakci,my sme tam boli 2 dni,prvy den sa mi zdalo vela ludi na atrakcie sa cakalo 30 min,ale co bolo ten druhy den (statny sviatok)to som este taku masovku nevidela stalo sa v rade najmenej 2 h,my sme uz boli dnu o 10 h s rocnou kartou isiel vstup rycho ,este ze ten prvy den sme vyuzili atrakcie a druhy den sme si pozreli mesta a chodili sme ihriskach tie nasho zaujimali velmi,boli sme v 4D kine,nabude urcite pojdem cez pracovny tyzden ked nebudu prazdniny

katinka71
27. máj 2016

@gudulo my sme boli ubytovany asi 20 minut cesty od Legolandu po diadnici v Langenau v malom mestecku super hotely s detskym kutikom aj so super stavou na noc 99 e

gudulo
27. máj 2016

@katinka71 do toho sme chodili aj my 🙂 a McDonald za hotelom 😀 a chodievali sme tam radi 🙂
Ale @onmaria pisala, ze budu bývať v nejakom penzióne 15 minut peši od Legolandu, tak ma to zaujalo 🙂

katinka71
27. máj 2016

@gudulo tiez so hladala v blizkosti ale zdalo sa mi vsetko predrazene a este sme tak ze poobede sme rozhodli ze ideme na druhy den do legolandu,nam nevadili po dialnici sa presunut 20 minut tak boli obchody otvorene do 22 h ,veceru sme mali all you can eat zjez kolko chces a malemu nepocitali nic,ranajkove menu bolo naozaj vyborne a velky vyber http://www.booking.com/hotel/de/lobinger-weisse...

gudulo
27. máj 2016

@katinka71 tak my sme chodili do iného hotela... Trosku lacnejší.... Ale ono je to v podstate jedno uz vramci Langenau 🙂 Ta cesta po diaľnici do Legolandu sa v pohode dala zvládať 🙂

katinka71
27. máj 2016

@gudulo my sa sem urcite vriatme po prazdninach rocnu kartu mame platnu do 25 maja 2017 tak ked budeme mat aspon s mm 3 dni v kuse volno sa bude dat od nas to mame 250 km

gudulo
27. máj 2016

@katinka71 to nie je az tak daleko... My to mame okolo 400km a začiatkom maja nam končili rocne karty, ktore sme ale mali 3 roky... Takze my sme sa tam nachodili 🙂 v lete sme boli stanovat na tyzden dva roky po sebe... Takze za mna super 🙂 a za tie 3 roky sme chodili stale do toho istého hotela... 🙂