icon

Boli ste už v Legolande? Kde ste sa ubytovali a stravovali?

evina313
1. aug 2010

Kedze tento rok na dovolenku nejdeme, rozmyslala som nad vikendom v Nemecku, v Legolande. Neboli ste niekto? hladam skusenosti s ubytovanim, stravou, zazitkami...nasla som si ich stranku, ale skor ma zaujima osobne odporucanie

katinka71
27. máj 2016

@gudulo ako sa volal vas hotel?fakt ste to vyuzili ,my sme v nemecku vela po parkoch pochodili boli ste aj v Ravensburger na Bodensee?

gudulo
27. máj 2016

@katinka71 chodievali sme tu, je to hned pri diaľnici, no a kedze nas je viac, tak kazde ušetrené € bolo dobre 😀
http://www.iq-hotels.de/iqhotel_langenau/zimmer...
Tam sme neboli, ozaj sme chodili len do Legolandu, tak keby si mi vedela dat nejake tipy, potešila by som sa...

katinka71
27. máj 2016

@gudulo neviem ci byvas v de my byvame v at na hraniciach bavorska boli sme Ruhpolding.Marquenstei,to smer na Salzburg a ten to je na Bodensee http://www.freizeitpark-welt.de/freizeitparks/s...

gudulo
Autor odpoveď zmazal
katinka71
27. máj 2016

@gudulo no presne casovo keby tak vychadzalo a poznas aj tento tiez na Bodensee http://www.connyland.ch/index.php/de/ my chcme raz ist pozriet Lucern do CH

gudulo
Autor odpoveď zmazal
katinka71
27. máj 2016

@gudulo a do talianska to mate daleko?urcite sa oplati sem http://www.gardaland.it/resort/index-de.php chodime aspon 1x rocne

onmaria
28. máj 2016

@katinka71 ahoj, si zlata, dakujem za rady. sama som zvedava, co a ako. hlavne mam mozno obavy z toho prveho vstupu a vybavovania karticky. prepac, nepochopila som..si pisala, ze si mame vziat vytlaceny mail od nich a aj tu vstupenku - na co mail?? ci si tym myslela len vstupenku? dakujem. lebo len to mam vytlacene a nachystane

onmaria
28. máj 2016

@gudulo uz som ti pisala 🙂 a inak, vraj ten gardeland je tiez pecka

katinka71
28. máj 2016

@onmaria my sme si nic nevytlacili ibav smartfone som mala email,ako naporazu sa nam pokazila tlaciaren,a nebol problem ani tak chceli email vytlaceny s tymi vstupenkami,ako som pisala hned sa zaradte na pokladnu 1-4 atam vydaju povizornu kartu ktprpo vojdete dnu a hned nalavo je kde sa vybauje tie karty,odfotia vas a daju karty hned

onmaria
28. máj 2016

@katinka71 takze uplne staci, ked vezmeme tu vytlacenu prilohu? ved tam je aj kod, aj meno, tak na co im je nieco ine 🙂 dokonca to mame este aj farebne uaaaaa 😀
prosim ta, je dobry napad brat velky fotak- myslim zrkadlovku? ci len maly digital radsej?

onmaria
2. jún 2016

@sarah_se ahoj, prosim ta, isli ste do toho legolandu nakoniec?

sarah_se
9. jún 2016

@onmaria ahoj, prepac, az teraz som si vsimla, ze si pisala, takze uz asi neskoro... ano boli sme v tom legolande.. aj ked som sa bala, lebo prave ukazovali , ze v tej casti Nemecka su zaplavy, bala som sa, ze bude stale prsat, ale bolo super.. v prvy den boli poobede prehanky, ale to vobec nevadilo, lebo ked zacalo prsat, isli sme do akvarka alebo do kina a ked sme vysli,t ak bolo po dazdi.. boli sme vo stvrtok a bolo uplne malo ludi, nemuseli sme vobec cakat v radach... isli sme este aj v piatok ,lebo vo stvrtok sme nestihli vsetko prejst, ale v piatok uz tam bolo omnoho viac ludi a uz trosku cakacky... a vy ako? uzili ste si?

onmaria
9. jún 2016

@sarah_se my sme boli v piatok a v sobotu. v piatok mi to praveze prislo uplne v pohode, cakali sme ale len chvilu, islo to dost rychlo a v sobotu boli cakacky vsade, bolo ovela viac ludi. takze tiez odporucam ist urcite radsej cez tyzden. a bolo super. v sobotu krasne slnecno, v piatok prehanky, sak vies. aj ja som sa bala tych zaplav, my sme uz vo stvrtok boli v nemecku tiez a ked som videla tie predpovede pocasia, ma islo porazit, nastastie vsetko dopadlo ok

sasanka369
13. jún 2016

@onmaria ahoj, ak by som sa mohla spytat pisala si niekde vyssie ze budete mat ubytovanie niekde blizko legolandu a ze je tam cesky hovoriaca pani. Nedala by si mi prosim kontakt. A tiez som sa chcela opytat ci vstupenky prismo na ich stranke ste rezervovali? Dakujem za odpoved. Zuzana

katarina.banska
4. júl 2016

@7955288440
@kikina84
@gudulo ahojte. Prosim boli ste v legolande? Oplati sa tam ist? Ideme k sestre do mnichova tak to tam mame na skok. No dost nas odradza ta cena vstupneho.... :( co je tam zahrnute vsetko prosim? A ked mala mala v juni tri roky uz asi zadara nema? Kontroluju tam vek deti? Ona nevyzera velmi velka 🙂 🙂. Chceme kupit vstupenky cez internet len sa bojim ze ak malej nekupim bude problem....ona mala len teraz tri med 2 tyzdnami.Dakujem za info.

sasanka369
4. júl 2016

@katarina.banska, ahoj, my sme este neboli, ale listky mam uz kupene, /ideme na konci jula/ ja som kupovala rocny, lebo bol lacnejsi ako vstupy na 2 konretne dni. Vsade pisu ze listky su od 3 rokov, tak asi by uz musela mat listok, neviem vsak ci to kontroluju. A inak teraz su zlavy 25% na tie rocne vstupenky. A co je v cene zahrnute, ja dufam ze vsetko co tam je.

katinka71
4. júl 2016

@katarina.banska my sme boli tiez mame celorocnu kartu ,atrakcie su uz v cene aspon vsetky tie na ktorych sme boli my,pri vstupe kontroluju zamestnanci vstupenky

onmaria
4. júl 2016

@katarina.banska my sme boli zaciatkom juna. mala mala koncom januara tri roky a kupovali sme tiez celorocnu vstupenku pre 4 osoby, teda i pre nu. radsej, nech tam nemame s kymsi opletacky. kup si listky cez internet. nemas potom problemy ani s cakanim tam priamo na mieste.
vstupne plati na vsetky aktrakcie, ale tak priprav sa, ze tam minies aj peniaze mimo vstupneho 🙂
co sa tyka samotneho legolandu, je to nieco uplne ine, ako bezne "kolotocarske" zalezitosti 🙂 mne sa velmi pacil miniland napriklad.
ale ak by som chcela ist priamo len na kolotoce, tak by som asi skor isla do toho polskeho zabavneho parku, ktory je len o kolotococh.
vstupenka stoji dost penazi, hej, to je fakt, ale ked uz tam idete, tak mozno by bolo celkom fajn zbehnut tam, aj kvoli deckam, aj kvoli vam, trosku vyvetrate hlavu a uvidite nieco ine, nieco nevidene. minies nejake peniaze, ale ber to tak, ze zijes len raz a uz sa tam nikdy nemusite teoreticky dostat. vsetko stoji peniaze (a to ja nie som nijaka milionarka, sme tiez len bezna rodina).
no a este nieco - my sme konkretne v legolande boli piatok-sobota a v piatok uplna pohodicka a v sobotu uz vacsi natresk (a to sme boli vlastne mimo prazdnin, ale je citit, ked tam ides v tyzdni, ako cez vikend)

katarina.banska
4. júl 2016

@onmaria
@katinka71
@sasanka369 dakujem vam baby za info. No nam sa asi neoplati ta celoricna ci ano? Ked tam ideme len na jeden den o tyzden v pondelok teda chceli by sme tam ist. Ak predycham to vstupne 🙂 hmmmm do kelu ale ci nejak kontroluju vstupenky aj s pasmi deti....jedna ma 6 a druha mala 3. Ak kupim cez net tak asi aj pre nu uz musim alebo to mam risknut a potom sa urobit hlupou :D ak by skontrolovali pasy? No neviem predsa usetrit cca 35 eur je dost. A na vsetky atrakcie mozme ist spolu s detmi? Su oznacene ktore su vhodne pre ake velke deti? Dakujem

kjistinka
4. júl 2016

Ak mate dostatok casu, penazi, chuti a energie, treba ist do legolandu na floride. Je to zatial asi najnovsi legoland, vsetko nove, neosuchane. Minuly rok mi tam maly chlap v duplovlaciku stravil dve hodiny vozenim sa dokola, az typek co strazil trat ho uz nevysadal z vlacika aby sa povozili aj ine deti... Legoland v usa nie je tak popularny ako napriklad disneyland. Parking relativne lacnejsi. Listky neporovnatelne lacnejsie, za cenu dvojdnoveho listka mas celorocny neprenosny. V kalifornii je legoland este prazdnejsi ako na floride, ale vsetko je tam poznacene zubom pocasia, lak z niektorych lego stavieb je zosuchany, ale zas nic hrozne. V kalifornii sme byvali asi tri minuty autom od drop off zony a hlavne pri veeelkych outletoch, cize kto nechcel legolandovat, mohol shopovat ;) no a florida... Mmm, moja srdcovka, ubytka mrte v okoli, idealne byvat v tampe alebo orlande, odkial je to cca hodinu ;) viem ze pisem trosku mimo temy, ale urcite niekomu pomoze toto info, aj keby o tri roky ;)

katinka71
4. júl 2016

@katarina.banska prinajhorsom dokupis malej listok ale pasy sme ani nemali u seba ale v aute sme nechali,na atrakcie idete spolu s detmi aj su oznacene ktore su vhodne,zober detom aj plavky je tam take ihrisko kde sa hraju s vodou nasho sme nemohli odtial dostat,a my sme nepochodili vsetko za 2 dni,boli sme uz 3x ako mame celorocnu kartu len keby tam tak casto neprsalo

gudulo
4. júl 2016

@katarina.banska my sme mali tiez rocne vstupenky. Ked ides ale iba na jeden den, tak to sa ti ozaj neoplati kupovat rocne, staci ti na jeden den. Ci mas risknúť a kupovat aj pre malú? Neviem... My by sme to aj v tvojim pripade kupovali, ale je to iba na tebe...
Mam pocit, ze podla pasu ani žiadneho dokladu to nekontrolujú, oni Nemci a aj "západný svet" mimoriadne spoliehaju na pravdovravnosť a veria človeku, ze skratka "neodzubava"... Takze je to iba na tebe... Pri ročnej vstupenke sa vypĺňa aj dátum narodenia, pri dennej sa (mam pocit) nepreveruje vek podla dokladov.... (ale nezarucujem za tuto info)
Co sa týka vstupov na atrakcie, tak tie su obmedzene podla výšky dieťaťa. Ak ma pamät neklame tak iba jedna detská atrakcia je taka, kde sa neda ist priamo s dieťaťom - a to taky člnok, do ktorého sa zmestí iba to dieta, ale rodič v tomto pripade moze ist okolo toho kanála s vodou popri dieťati... Inak možte s deťmi na atrakcie aj s takto malými, ale musis rátať s tym, ze sa ti nedostanú na vsetky atrakcie, na ktore budu este malé (nízke)...
Ist sa tam oplati (podla nas) a ked uz budete tak blízko, tak skoda aby ste to aspon nemrkli... 😉 mozno to vaše dievcata az tak nezaujme, mozno ani vas, a mozno budete nadšení a budete sa chciet este vrátiť... To asi záleží aj od toho, ako mate radi lego a zábavne parky....
V kazdom pripade ak sa rozhodnete ist, lepsie je v týždni, je tam menej ludi a prajem vam, aby ste si to užili 😉

katarina.banska
4. júl 2016

@katinka71 tam zvykne casto prsat? A je to v tieny ci su tie atrakcii na slnku?

katarina.banska
4. júl 2016

@gudulo chystame sa tam v pondelok. Vlani sme boli vo family parku pri neusiedlersee ak poznas a tam sa nam straaasne pacilo deti si to tam uzili. Tak myslim ze spokojni budeme 🙂 uz len aby pocko vyslo

katinka71
4. júl 2016

@katarina.banska monentalne v nemecku casto prsi ,atrakcie su pod holym nebom ,lavicky sa daju nas aj v chladku ,my ked sme boli tesili sme sa z tepla aspon sme sa ususili na slnku

onmaria
4. júl 2016

@katarina.banska na jeden den kup denne. riskovanie je na tebe, tiez si myslim, ze to nejak extra nekontroluju, ale je to na tebe. my sme kupovali tiez aj malej. pri rocnych pytali pasy a vyplnali udaje, neviem ako je to pri jednodnovych.
atrakcie su vyskovo obmedzene, preto na dost atrakciach mensia ani nebola, sme sa striedali s muzom a starsou dcerou. dokonca sme cakali pri jednej v rade a konecne ked sme sa dockali, tak nas otocil, ze mala nemoze a to jej chybalo fakt malicko.
@gugulo zrejme pise o lodkach, na ktorych sme aj my boli, da sa tam normalne ist s detmi, vsetci, co sme tam v tom case boli, sme sedeli dieta+rodic, takze pohoda a tam mohli aj male deti.
prajem krasnu zabavu ak teda pojdete

gudulo
4. júl 2016

@katarina.banska čisto teoreticky podla predpovede by vam malo počasie vyjsť fajn... My sme tam uz boli aj ked pršalo a to sme potom volili atrakcie, ktore boli vo vnútri... A ked sa vam zábavne parky páčia, tak si to isto užijete aj vy a aj deti...
@onmaria nepísala som o tych loďkách, kde nastupis aj s dieťaťom, ale o tom malom "kajaku" pre deti, ktory ide v takom kanály s vodou a okolo toho sa da kráčať...

onmaria
4. júl 2016

@gudulo jaaaaj, jasne, hej, tak tam idu len same 🙂

deny3
4. júl 2016

ahojte, veľmi ste ma tu navnadili s Legolandom, synátor je doslova maniak, tak v auguste sa tam chystáme aj my. Len sa obávam cesty, z Košíc je to neskutočná diaľka, išiel tu niekto z východu, akú trasu ste volili, dali ste si niekdy cestou aj nocľah ?