Boli ste už v Legolande? Kde ste sa ubytovali a stravovali?
Kedze tento rok na dovolenku nejdeme, rozmyslala som nad vikendom v Nemecku, v Legolande. Neboli ste niekto? hladam skusenosti s ubytovanim, stravou, zazitkami...nasla som si ich stranku, ale skor ma zaujima osobne odporucanie
Tip na úsporu peňazí pre všetkých ktorí chcú lacnejšie do Legolandu: Cestou po dialnici sa zastavte v obchode "Spiel und Freizeit" v mestečku Gersthofen (je to po ceste po dialnici). V tomto obchode si v časti, kde predávajú cukríky a pod. pohľadajte "Knabber Esspapier", sú to malé farebné oblátky s rôznymi príchuťami v obdĺžnikovom balení, a na každom balení je zozadu 1 kupón na vstup dieťaťa do Legolandu zadarmo. Kupón platí pri 1 platiacom dospelom. Cena jedného balenia oblátok je cca 1e. Vstup pre dieťa je 37e, takže úspora 36e na dieťa. Teraz v auguste odskúšané na vlastnej koži.
kupón je časovo obmedzený do cca novembra - teda do času, kedy zatvárajú Legoland. Oblátky majú vždy vyznačený rok kedy je kupón platný. Tieto kupóny sú na oblátkach v Bavorsku každý rok, použili sme ich aj pri predošlej návšteve pred pár rokmi. Legoland je najlepšie navštíviť na 2 dni. Dá sa buď pri pokladni opýtať na druhý deň (potom je nejaké zvýhodnené vstupné, to sme však nevyskúšali) alebo kúpiť dvojnásobný počet oblátok a teda aj na druhý deň použiť kupóny z nich. Kupón na vstup zadarmo pre dieťa platí pre deti vo veku 3-11rokov a podmienkou je na každé takéto dieťa 1 platiaci dospelý. Rodina s 2 deťmi do 12rokov teda má vstup oboch detí zadarmo a rodičia platia (dospelý má vstup 42e). Plus 6e je parkovné. S ubytovaním žial neviem poradiť.
@sasanka369 ahojky, som rada, ze som poradila dobre, nam sa tam pacilo, velikanska vyhoda, ze je to fakt blizko, da sa to zvladnut pesibusom aj s malymi detmi, takze parada.
@lenus3 vyskusaj 🙂
@sasanka369 inak, co pisala @slacik o tych vstupenkach na tych papierikoch na zuvanie, ci oblatkach, ci co to je, tak to je pecka teda, to keby sme vedeli skor, ze? 🙂
@sasanka369 Ďakujem, skúsim to pozrieť. A ceny ubytovania boli aké prosím Ťa.
my sme boli tento pondelok a utorok v Legolande,odkedy mame celorocnu kartu vyuzili sme uz 6x co je teraz nove ze po vstupe je bezpecnostna sluzba kde kontroluju rupsaky,kabelky ,napriek tomu ze je este prazdninovy den az tak vela ludi nebolo ako inokedy
Ahojte kočky. My máme blog, v ktorom sme hodnotili zábavné parky, v ktorých sme už boli. V nemeckom Legolande, o ktorom píšete, sme ešte neboli (plánujeme budúci mesiac), navštívili sme však legoland v Billunde.
http://cestujsdetmi.sk/hodnotime-zabavne-parky/ 😉 😉 😉
celorocnu katru som kupovala v akcii za 155e cez net 2+1 plus parkovanie za 12e na cely rok u nas od aprila do aprila,pri informaciach v legolande som ukazala email oni nas odfotili a vystavili karty,nam sa osvedcil hotel 15 min cesty po dialnici v Langenau pacia sa nam izby aj ranajky iba tam sa ubytujeme asi 89 e na noc ked vychytime cez booking Weisses Rössl
@lenus3 preklep som urobila http://www.hrs.de/hotelData.do?activity=photo&l...
@katinka71 Ďakujem, idem pozrieť. Takúto kartu sme mali v parku Italia Miniatura. Ale my máme 2 deti a do Legolandu sa už asi v priebehu roka viackrát nevyberieme z dôvodu dosť veľkej vzdialenosti. Skúsim využiť zľavu od slacik, len neviem koľko by sme doplácali za 2 deň. Ale to asi zistím len pri pokladni.
@lenus3 tu je vstupne na den http://www.legoland.de/ticket/tageskarten/tages... teraz pre 4osoby stoji rocna karta 220 e tak si to prepocitaj co sa vam najlepsie oplati
v nemeckych Lego-katalogoch pre deti je vzdy jeden zlavovy kupon vlozeny.. .syn ma doma par katalogov, mozem pozriet ci su este platne.. ak mate zaujem, napiste PN...
@lenus3 cena bola na noc 110 eur a ak chces tak + ranajky ak chces, ale nemusis, ixba bola velmi pekna
@onmaria no veru, ja som kupila rocne vstupenky, tak musim vyuxit tie, este rax dakujem za vsetky info
@sasanka369 aj my sme veru tak urobili a doteraz sme boli uz 6 vstupov a urcite este pojdeme kym sa bude dat pocitam ze este 4x dame
@gala79 Ďakujem, budem rada aj by ste ešte našli. Chceme ísť určite na 2 dni, len stále neviem čo je výhodnejšie. Keby deti išli obidva dni zadarmo tak ja s manželom by sme zaplatili 42x2x2, to je 168 EUR. Asi je to najlacnejšia varianta. Ako som písala, ja už asi ročnú nevyužijem, aj keď je to super, ale tá vzdialenosť + ubytovanie, to už by bolo dosť.
Aby som na niektorú z Vás nezabudla, všetkým ďakujem za radu 🙂
@sasanka369 vobec nemas za co, aj my mame rocne, mozno este pojdeme kuknut ale ked tak az buduci rok. teraz ma strasne laka aj to polsko, mame ist uplne na sever oravy na vikend, takze rozmyslam, ze mozno by bolo fajn zbehnut cez hranice

@deny3 z kosic je to teda fakt dost daleko, ale da sa to zvladnut. raz som si s niekym pisala a ti isli tiez z vychodu a autovlakom do prahy a odtial do nemecka. nalodis sa do vlaku, pospis a potom uz ides autom dalej. skus to pokukat na nete. my sme isli od TN a zvladli sme to s dvoma malymi detmi s 1 prestavkou, takze uplna pohodicka a mali sme to cca 800km