icon

Boli ste už v Legolande? Kde ste sa ubytovali a stravovali?

evina313
1. aug 2010

Kedze tento rok na dovolenku nejdeme, rozmyslala som nad vikendom v Nemecku, v Legolande. Neboli ste niekto? hladam skusenosti s ubytovanim, stravou, zazitkami...nasla som si ich stranku, ale skor ma zaujima osobne odporucanie

onmaria
5. júl 2016

@deny3 z kosic je to teda fakt dost daleko, ale da sa to zvladnut. raz som si s niekym pisala a ti isli tiez z vychodu a autovlakom do prahy a odtial do nemecka. nalodis sa do vlaku, pospis a potom uz ides autom dalej. skus to pokukat na nete. my sme isli od TN a zvladli sme to s dvoma malymi detmi s 1 prestavkou, takze uplna pohodicka a mali sme to cca 800km

deny3
5. júl 2016

@onmaria autovlak som už pozerala, cenovo sa to neoplatí, to radšej niekde po ceste prenocovať. Tak to ste super zvládli, my rátame tak každých 200-300 km pauza, z KE je to 1100 km, takže oveľa dlhšie ani nie. Za aký čas ste zvládli cestu?

onmaria
5. júl 2016

@deny3 6,5 hodiny aj s tou prestavkou. v nemecku je to super, tam mozes valit 🙂

deny3
5. júl 2016

@onmaria tak to teda nie je také hrozné, chceme ísť po dialnici smer Budapešť, to sú cca 2,5 hod., Rakúsko nemám šajnu za akú dobu prejdeme. No musím pokecať s mužom, či to predsa len nezvládneme na jednu šupu.

onmaria
5. júl 2016

@deny3 neviem, ako vam je najlepsie z kosic, ale potom cez rakusko to date a nemecko je pohoda, ako som pisala, tam valis po dialnici 200km/h. nie, nie sme nezodpovedni, ale tak fakt tam je to pohoda

slacik
24. aug 2016

Tip na úsporu peňazí pre všetkých ktorí chcú lacnejšie do Legolandu: Cestou po dialnici sa zastavte v obchode "Spiel und Freizeit" v mestečku Gersthofen (je to po ceste po dialnici). V tomto obchode si v časti, kde predávajú cukríky a pod. pohľadajte "Knabber Esspapier", sú to malé farebné oblátky s rôznymi príchuťami v obdĺžnikovom balení, a na každom balení je zozadu 1 kupón na vstup dieťaťa do Legolandu zadarmo. Kupón platí pri 1 platiacom dospelom. Cena jedného balenia oblátok je cca 1e. Vstup pre dieťa je 37e, takže úspora 36e na dieťa. Teraz v auguste odskúšané na vlastnej koži.

lenus3
24. aug 2016

@slacik Tak to je naozaj super zľava. ĎAKUJEM za úžasný tip. Chystáme sa už 2 rok, ale teraz začínam vážne uvažovať či ešte neskočíme teraz v septembri. Ešte ak sa smiem spýtať, nie je to časovo obmedzené? Alebo nebola to len nejaká akcia? 🙂

lenus3
24. aug 2016

@slacik Ešte ak môžem poprosiť, boli ste len jeden deň? Dá sa to stihnúť? A ubytovanie neviete poradiť? Ďakujem

slacik
24. aug 2016

kupón je časovo obmedzený do cca novembra - teda do času, kedy zatvárajú Legoland. Oblátky majú vždy vyznačený rok kedy je kupón platný. Tieto kupóny sú na oblátkach v Bavorsku každý rok, použili sme ich aj pri predošlej návšteve pred pár rokmi. Legoland je najlepšie navštíviť na 2 dni. Dá sa buď pri pokladni opýtať na druhý deň (potom je nejaké zvýhodnené vstupné, to sme však nevyskúšali) alebo kúpiť dvojnásobný počet oblátok a teda aj na druhý deň použiť kupóny z nich. Kupón na vstup zadarmo pre dieťa platí pre deti vo veku 3-11rokov a podmienkou je na každé takéto dieťa 1 platiaci dospelý. Rodina s 2 deťmi do 12rokov teda má vstup oboch detí zadarmo a rodičia platia (dospelý má vstup 42e). Plus 6e je parkovné. S ubytovaním žial neviem poradiť.

slacik
24. aug 2016

@lenus3 tebe ak zvážiš že chceš ísť do Legolandu v septembri môžem 1-2 kupóny poslať, myslím že ešte 1-2 nájdem. Stačí napísať že chceš a poslať adresu do správy.

sasanka369
24. aug 2016

@lenus3 ahoj mne poradila @onmaria ubytovanie 15 min chodze pesi od Legolandu penzion Wolf. Boli sme tam v juli, majitelka je ceska.

onmaria
24. aug 2016

@sasanka369 ahojky, som rada, ze som poradila dobre, nam sa tam pacilo, velikanska vyhoda, ze je to fakt blizko, da sa to zvladnut pesibusom aj s malymi detmi, takze parada.
@lenus3 vyskusaj 🙂

onmaria
24. aug 2016

@sasanka369 inak, co pisala @slacik o tych vstupenkach na tych papierikoch na zuvanie, ci oblatkach, ci co to je, tak to je pecka teda, to keby sme vedeli skor, ze? 🙂

lenus3
25. aug 2016

@sasanka369 Ďakujem, skúsim to pozrieť. A ceny ubytovania boli aké prosím Ťa.

lenus3
25. aug 2016

@onmaria Ďakujem.

katinka71
25. aug 2016

my sme boli tento pondelok a utorok v Legolande,odkedy mame celorocnu kartu vyuzili sme uz 6x co je teraz nove ze po vstupe je bezpecnostna sluzba kde kontroluju rupsaky,kabelky ,napriek tomu ze je este prazdninovy den az tak vela ludi nebolo ako inokedy

finka19
25. aug 2016

Ahojte kočky. My máme blog, v ktorom sme hodnotili zábavné parky, v ktorých sme už boli. V nemeckom Legolande, o ktorom píšete, sme ešte neboli (plánujeme budúci mesiac), navštívili sme však legoland v Billunde.
http://cestujsdetmi.sk/hodnotime-zabavne-parky/ 😉 😉 😉

lenus3
25. aug 2016

@katinka71 Ahoj, prosím Ťa, kde ste boli ubytovaní? Celoročnú kartu máš zakúpenú pre viac osôb, alebo je potrebné kúpiť na osobu? Ďakujem

lenus3
25. aug 2016

@finka19 Úžasný blog, prajem veľa šťastia na cestách 🙂

katinka71
25. aug 2016

celorocnu katru som kupovala v akcii za 155e cez net 2+1 plus parkovanie za 12e na cely rok u nas od aprila do aprila,pri informaciach v legolande som ukazala email oni nas odfotili a vystavili karty,nam sa osvedcil hotel 15 min cesty po dialnici v Langenau pacia sa nam izby aj ranajky iba tam sa ubytujeme asi 89 e na noc ked vychytime cez booking Weisses Rössl

lenus3
25. aug 2016

@katinka71 Ďakujem, idem pozrieť. Takúto kartu sme mali v parku Italia Miniatura. Ale my máme 2 deti a do Legolandu sa už asi v priebehu roka viackrát nevyberieme z dôvodu dosť veľkej vzdialenosti. Skúsim využiť zľavu od slacik, len neviem koľko by sme doplácali za 2 deň. Ale to asi zistím len pri pokladni.

katinka71
25. aug 2016

@lenus3 tu je vstupne na den http://www.legoland.de/ticket/tageskarten/tages... teraz pre 4osoby stoji rocna karta 220 e tak si to prepocitaj co sa vam najlepsie oplati

gala79
25. aug 2016

v nemeckych Lego-katalogoch pre deti je vzdy jeden zlavovy kupon vlozeny.. .syn ma doma par katalogov, mozem pozriet ci su este platne.. ak mate zaujem, napiste PN...

sasanka369
25. aug 2016

@lenus3 cena bola na noc 110 eur a ak chces tak + ranajky ak chces, ale nemusis, ixba bola velmi pekna

sasanka369
25. aug 2016

@onmaria no veru, ja som kupila rocne vstupenky, tak musim vyuxit tie, este rax dakujem za vsetky info

katinka71
25. aug 2016

@sasanka369 aj my sme veru tak urobili a doteraz sme boli uz 6 vstupov a urcite este pojdeme kym sa bude dat pocitam ze este 4x dame

lenus3
25. aug 2016

@gala79 Ďakujem, budem rada aj by ste ešte našli. Chceme ísť určite na 2 dni, len stále neviem čo je výhodnejšie. Keby deti išli obidva dni zadarmo tak ja s manželom by sme zaplatili 42x2x2, to je 168 EUR. Asi je to najlacnejšia varianta. Ako som písala, ja už asi ročnú nevyužijem, aj keď je to super, ale tá vzdialenosť + ubytovanie, to už by bolo dosť.

lenus3
25. aug 2016

Aby som na niektorú z Vás nezabudla, všetkým ďakujem za radu 🙂

onmaria
25. aug 2016

@sasanka369 vobec nemas za co, aj my mame rocne, mozno este pojdeme kuknut ale ked tak az buduci rok. teraz ma strasne laka aj to polsko, mame ist uplne na sever oravy na vikend, takze rozmyslam, ze mozno by bolo fajn zbehnut cez hranice