icon

Čičnany a okolie - medveď

daniela2202
15. júl 2023

Dnes sme mali výlet Čičmany a okolie, priateľ chcel vidieť medveďa naživo..... nestretol 😂..... prosím poznáte lokalitu , kde ho určite stretne ??? 😂😁😂😁.... chodí po horách už 10 r. a zatiaľ nič

Strana
z2
zuzulka558
1. mar 2024

@btus vôbec, Liptov to isté, Poloniny tiež nie,, a to chodíme keď nespia

btus
1. mar 2024

@zuzulka558 my pravidelne, našťastie len stopy. Medveďa som stretla 2x ( jeden má brloh pri vodopáde Bystrô) a duhého u nás nad domom v hore. Ďakujem, nemusím stretávať. Kvôli ním sa bojím chodiť aj behať do hory. Máme ich tu dosť. ☹

zuzulka558
1. mar 2024

@btus Bystrô sme boli viackrát a nepostrehla som ani brloh, možno preto ze to neriešim a som v prírode u nich doma,, berieme to bud alebo no za 16 rokov turistik sme nestretli ani stopu nevideli

btus
2. mar 2024

@zuzulka558 treba ísť cca 100 m do prava zo spodu, tam je pod smrekom. Objavili sme ho náhodou ( aj s medveďom), keď sme obchádzali vodopád, lebo naše psíky rebríky nevyšli. Nie je to nič príjemné, keď zrazu z toho brlohu výjde. Teraz sú namiesto rebríkov schody, tak už netreba obchádzať. My sme chodíme na Poľanu odjakživa, žijeme pod ňou, A medvede sú už aj u nás pri domoch. Do lesa nad nami sme sa chodili pechádzať so psami a na Kaľamárku, aj na hríby, ako som ho tam stretla, už do lesa nechodím. A aj v hore pod cestou, v hore, ktorou som chodila pešo do práce ( 7km) . Ešte pred 4 rokmi tam neboli, teraz sú tam asi 3. Nevravím, že ich stretávam, ale ich stopy skoro vždy. A nie je to nič príjemné. Mali ste šťastie, že ste ich nestretli. Ja som tiež rada keď nevidím ani medveďa a ani jeho stopy.

ankare
2. mar 2024

@daniela2202 nech ide na Polanu

zuzulka558
2. mar 2024

@btus tak ja nemám záujem ho ísť pozrieť 🤷‍♀️🥴 nech si tam žije nepôjdem ho ocumovat to už je cez trocha písať kde ma brloh,,, ale aj lesy sú katastrofálne zničené,, taka Jasná a Demänovská dolina tam sme prestali chodiť to je veľkomesto, kedysi tam bolo nádherné, proste na plač ničíme zvieratam ich miesta a to nemyslím teraz len medveda

btus
2. mar 2024

@zuzulka558 my sme boli v Jasnej teraz pop 3 rokoch. Hrôza. Myslím, že tak skoro tam nepôjdem. Vraj " v lone prírody". Doma som viac obkolesená prírodou ako v tej Jasnej. Vrbické pleso - katastrofa, ten "úžasný " hotel Damian.... no proste : celá Jasná je jedno veľké sídlisko. Hlavne že idú chytať turistov, že sú 5 m od chodníka. Dokonca je tam zakázané aj lezenie, že ničíme prírodu. No neviem, kto ju viac ničí, či lezci s turistami alebo nenásytní developéri.

Strana
z2