Dobrá dovolenka pri mori s trojročným dieťaťom
Ahojte,poradte prosim nejaku dobru dovolenkou destinaciu, kde by sa dalo ist s malym 3rocnym dietatom,najlepsie nieco dostupne do 7-8hodin. Dakujem tana.
@tanag naša ma v auguste 3 roky a teraz 15teho ideme na Basku-vodu
Chorvatsko, jasne👍ale treba ratat s kolonami, mam tam teraz dceru, cestovali na pag 18!!! hodin🤒nekonecne kolony.
Zo ziliny, podotykam.. nie Finska😬
my sme prisli v sobotu z Chorvatska a teda nepostrehla som nejake kolony extra. Odporucam si kupit krabicku ENC na myto a pojde Vam to rychlo 🙂
A tiez by som odporucala chorvatsko. My chodime do oblasti Nin, Privlaka, Sabunike.. je to oblast pod ostrovom Vir. Piesocne plaze, postupny vstup do mora, autom sa daju najst krasne zakutia a zatoky kusok od velkych plazi.
Dakujem za odpovede skusim nieco z toho pozriet
@uglybetty1234
Prosim vas a ubytko ako riesite? Mate nieco overene? Kolko hodin to tam trva? Dakujem
@sklenarova
Prosim vas a tam mate nejake ubytko oeverene a cesta tam kolko asi trva?
@tanag otvor google mapy a daj trasy do chorvatska ... okrem toho ja ti mozem napisat, kolko sme sli my - ale zalezi, ci pojdete v strede tyzdna, ci v piatok, ci na noc, ci den ... ubytko - my sme chodili na slepo a vzdy sme zohnali. no boli sme pripraveni v pripade krizy ist aj do stanu napr ... s dietatom by som si ubytko pre istotu zarezervovala, aby nebol stres. za mna najkrajsi je hvar, no to jedaleko ... tak hladaj nieco na istrii ... alebo pozri aj sever talianska
http://www.pluska.sk/rady-tipy/07/chcete-dovole...
@tanag preco teplo? to si TEPLO este asi nezazila. My v jednom takom TEPLE zijeme a este to zaidnym detom neublizilo.
A ked sa pytas na destinacie, Europa je v lete hrozna. Hlavne preplnene palze, ak samozrejme nejdes niekde na velmi odlahle mieto.
My me sa v sobotu vratili zo Seychellov. Predstav si s dietatom co nema ani dva roky. Uzivala si to neskutocne. Pocasie bolo super. 30 stupnov, co je v primorskej oblasti s lahkym vetrikom velmi prijemne. Vsade zelen. Voda suprova. Ocean ani horuci (ako napr. gulf v letnych mesiacoch, kde je voda horuca ako vo vani a ani neosviezi) ani studeny, mala sa vysantila ako nikdy. Tiez najlepsie obdobie jun-jul, lebo mensi prilev turistov.
V letnych mesiacoh neodporucam Emiraty (let tiez len ca. 6 hodin), zato je tam suprovo v zime.
Chorvatsko, no jo, voda dost studena, plaze kameniste, tak isto vo vode kamienky.
Ak mas moznost (trojrocne este nie je odkazane na skolske prazdniny) chod niekde radsej mimo sezony. Trebars v septembri. Taliansko, Spanielsko, Grecko este stale prijemne pocasie aj teplota vody, plaze, hotely a celkovo uz to nie je take preplnene, piesok je super, dieta sa ti tam vyhra hodiny, s kamienkami v Chorvatsku asi vela srandy nezazije.
@tanag ahoj, my si ubytko rezervujeme vzdy dopredu aj niekolko mesiacov, lebo cestujeme s malymi detmi ( tohto roku - 1 rok a 6 rokov), a mame na ubytko aj dalsie poziadavky.
hladam bud cez booking alebo cez adriatic.
@tanag my sme boli normalne v Chorvatsku v Zadare i v Sibeniku,vyrazali sme okolo 4rano. V oboch pripadoch mali 1,5r. Ked boli prvykrat pri mori,neskor v taliansku Milano Marritima a pod..
Nasi zvladli cesty vzdy v pohode,robili sme si pauzy kvoli cikaniu lebo my baby dlho nevydrzime..v aute mame klimu muz vie,ako ju spravne pouzivat,cize nehrozili prudke prechody zo zimy do horka..
Mali sme.hracky,chrumky,knizky,maly mal aj rozpravku stiahnutu na ipade,takze chvilu aj popozeral.. A vela toho teda nenaspali... Boli zvedavi,obzerali si krajinu.
@tanag tak nas mal cez pol roka, ked sme s nim sli na juh chorvatska . uzasna dovolenka, nasledne rok na to dalsia dovolenka letecky ma greckych ostrovoch, rk na to opat.. a uz to neslo zastavit... prvej som sa mierne obavala, preto sme sli autom, ale zbytocne som mala obavy .
a teplo ? napr u nas v meste je horucejsie a neznesitelnejsie ako na prijemnom mierne veternom ostrove v mori , aj ked je 40 st. pocitovo omnoho lepsie ako u nas, ked je 33
My ideme koncom augusta do Talianska- Caorle. Boli sme tam min.rok a je tam uzasne, krasna obrovska, cista plaz, nizka voda. Nasa malicka bude mat 9.mesiacov vtedy.
Pred tyzdnom sme boli v Chorvátsku- Rovinj. s ročnou dcérkou a 5 ročnym synom.vsetko bolo poriadku.isli sme v noci a celu cestu prespali.cesta spät bola trosku nárocnejsia ale zvládli sme to
@ivike1985 koľko vám trvala cesta pls?Lebo my sa chystáme o týždeň,do BAŠKY-VODY,je to piatok a obávam sa toho,že budeme cestovať 18 hodin
@tanag my tam máme ubytovanie cez známych,pláž je cez cestu,asi dve minúty pešo,cesta trvá podľa kolón..Sama som zvedavá koľko nám to dá..
My sme boli s dcérkou min.rok v Poľsku, Leba ... úžasná dovolenka, pláže piesočnaté, nie až tak preplnené, Baltické more bolo svieže 22 stupňov, pri teplote vzduchu 29 stupňov úplne super. V okolí mnoho parkov, piesočnaté duny, krása. Dcérka si to užila a my tiež. V Poľsku máš aj iné miesta, ako napr. poloostrov Hel, tam sme boli na výlete. Diaľnice super, išli sme na noc, mala takmer celú cestu prespala a to mala tri a pol roka 🙂
@tanag Ja odporúčam Balaton Siofok nieje tam síce slaná voda ale žiadny jezkovia vo vode, atrakcie pre deti, dlhooo voda po kolená v nej piesok. Ale Balaton má veľa pekných miest vhodných pre deti. Z Nitry 200km
Pripájam zopár foto 🙂 park dinosaurov , v kt. je aj mini zoo, aj indiánsky camp, je to tam úchvatné 🙂 vodný svet s mini majákmi, lode, zoo vodných zvieratiek atď. Piesočnaté Duny, krása a poriadne dlhá prechádzka 🙂 my sme sa nenudili. Do Chorvátska ísť, ako napísala @uglybetty1234 tam je krásne a super pre deti 🙂 ale je to tam preľudnené, nakoľko sú skoro všade tie teroristické útoky, uprednostňujú viacerí Chorvátsko.
@adrianka22
@tanag my me tiez boli pred tromi rokmi v Siofok a bolo tam super. Najmladsi mal vtedy 4 roky a vobec ziadny problem ani s cestovanim, ubytko sme mali cez booking.com, cesta autom v noci (mame to ca. 700 km). Boli sme v auguste. Raz nam prsalo, inak cely tyzden super. Ale pocasie sa zial objednat nikde neda.
@winni wauu tam je to krásne ja všetko okrem Chorvátska ale do Poľska ma nenapadlo ísť super tip len od nás cca 10hodin cesty
@adrianka22 a pozor, Balticke more je studeneeeee. A pocasie tam hore nevyspytatelne. Cize ak ma clovek pech, tak sa ani neokupe. Zial mam skusenosti, zila som v Nemecku pri Ostsee a veru, vela som sa nekupala. Mam tam doteraz kamosku, obcas k nej zaletime na par dni (mame to 1000 km, tak radsej letime za hodinku). Idem ale vzdy fakt len na 3-4 dni a na istotu, ze je prave pocasie ustalene. Najlepsie je tam jun-jul este prelom jul-august, potom je to cim dalej tym horsie.
Taliansko - Lignano.....uzasne pre deti, piesocna plaz, lacne ubytko, ochota, pizza, zmrzka, proste talinaske vecerne promenady, my chodime len tam....z BA...600km.....cize da sa do tych 7h.
@sorciera24 mozem otazku? Ako zabezpecujete ubytko? Chodite na vlastnu päst?
@adrianka22 Tento rok sa chystáme do Malborku a kúsok je Krynica Morska ( pozri cez google ) je to bližšie ako Leba a piesočnaté pláže, potom sa presúvame do Litvy, Palanga -- tiež piesok, more 🙂 tak som zvedavá, je to síce poriadny kus cesty, ale spiatočnú riešime nočnou prestávkou v Lodži a pôjdem nakúpiť malej oblečenie do škôlky, tam sa to oplatí a ja sa teším na obrovsky sklep bižutérie, nech urobím aj sebe radosť 😅
@yanni cez talianske agentury, slovenske su predrazene a TAliani su velmi ochotni......ale treba vzdy dopredu, aj ekd len par dni/tyzdnov, lebo na meiste malokedy co zozenies....
Ina baby, este Malta je super. Len treba dobre hladat, Malta nema az tak vela piesocnych plazi. Najlepsie je jun a september, more teple a pocasie stale. Jul-August je uz horuco, kto nema rad velke palavy.

@tanag my ideme do chorvatska na istriu.