icon

Dobrá dovolenka pri mori s trojročným dieťaťom

tanag
5. júl 2017

Ahojte,poradte prosim nejaku dobru dovolenkou destinaciu, kde by sa dalo ist s malym 3rocnym dietatom,najlepsie nieco dostupne do 7-8hodin. Dakujem tana.

yanni
6. júl 2017

@sorciera24 dik. No to nie, my na blind nikdy nikde. So 4 detmi to by bola rovno samovrazda. My cestujeme vzdy na vlastnu päst ale bukovane ubytko vzdy dopredu.
Rozmyslam totiz uz teraz, kde by som s malou "zabehla" tak na tyzden este v predsezone ako "babska jazda". 😂

sorciera24
6. júl 2017

@yanni da sa dobre vybrat cez www.lignano.it

ivike1985
6. júl 2017

@sklenarova nastastie iba 7 hodin trvalo.

erinne
6. júl 2017

@sklenarova mna si sa sice nepytala, ale tak na nejake tie kolony sa treba pripravit. Nasi sli hned v piatok 30.6.v noci a bolo viac niekolko kilometrovych kolon. Najhorsie okolo Zagrebu. V strede tyzdna bude isto menej aut.

sklenarova
6. júl 2017

@ivike1985 a kedy ste išli ?

sklenarova
6. júl 2017

@erinne My máme rezervácie na 16.7.,čiže musíme ísť v piatok,len rozmyslame o koľkej vyraziť..

tanag
autor
6. júl 2017

@yanni
Ak chces rypat tak sem nepis,nemam na take reci naladu,dost mam rypakov praci,cau

yanni
6. júl 2017

@tanag o com melies?

nenne27
6. júl 2017

Asi melie o tom ze chce ist par hodin autom z sk...seychelly emiraty a malta to asi nebudu...ale super ze si nam porozpravsla kde vsade si bola a kam sa este chystas😉

yanni
6. júl 2017

@nenne27 sorry ale v jej uvodnom prispevku dopravny prostriedok nespomina a ani v dalsich jej prispevkoch. Napisala 7-8 hodin. Takze na Malte ja za 2!!!! hodiny, v Emiratoch za ca. 6, v Taliansku/Spanielsku 2-3, Kanare ca. 4.
Kde si vycitala, ze to ma byt auto a nie lietadlo, autobus, trolejbus, pesibus, bicykel?
Pytala sa na dobru dovolenkovu destinaciu vhodnu aj pre male dieta. Tak som jej dala typy. Vsetko super pre rodiny s detmi a v jej udanom case cestovania.

dzubo
6. júl 2017

Neviem,ci nejaky koment od yanni bol zmazany,ale z vlakna nevidim,ze by rypala 😉
Ja som jej slova brala skor ako rady....

yanni
6. júl 2017

@dzubo zatial nebolo nic zmazane. Niekto to berie ako rady,, niekto sa citi urazeny ani neviem preco. Mame 4 deti, viem ake je to cestovanie s detmi, kedze sme na cestach nonstop. Ked uz mam niekde ist s dietatom, tak nech mame z toho zazitok vsetci.
Ja si dam rada poradit (preto som sa tu pisala kocky na to taliansko) ale ked niekto rady berie ako rypanie, tak nech sa radsej nepyta priamo a cita len nejake blogove recenzie a cestopisy.

nenne27
6. júl 2017

@yanni mne nemusis vysvetlovat ako je co daleko, taliansko mam prechodene spanielsko detto,emiraty duplom, mam odtial chlapa😉
A este som mala na gympli aj geografiu😉
No neviem ty necitas medzi riadkami?😊

yanni
6. júl 2017

@nenne27 a preco by som mala? Tak na hlavu nie som padnuta, viem ze mysli auto ale prepac, ked mam ist s deckom zavreta v aute pri 40 stupnoch niekde 10 hodin plus nejake hodiny navyse koli zapcham, tak sadnem do lietadla a mam to bez stresu: A este si v liedadle aj podriem.
Ani len do toho talianska (keby som ho nemala za rohom alebo podla toho kde konkretne) by som nesla autom ci busom.

nenne27
6. júl 2017

@tanag v taliansku plytka voda, piesocnate plaze, ihriska...vhodne pre male deticky...Bibione Lignano Caorle Lido di Jesolo

nenne27
6. júl 2017

@yanni tak ked vies ze mysli auto tak seychelly asi nebudu najlepsia volba😉ty nemusis byt desat hodin zavreta v aute..ona asi ma dovod preco autom a nie lietadlom.to je kazdeho vec.mna napr.vzdy bavili road tripy po europe viac ako cokolvek😉kazdy ma rad nieco ine...mna nebavia hotelove dovolenky v exotike viac ako tri dni...esteze moj chlap prenajme auto a cestujeme inak by ma svihlo...

yanni
6. júl 2017

@nenne27 ani mna. najviac tyzden a to tiez rent car a pokukame krajinu. Robime to vsade tak. Ale toto je ine ako niekde cestovat 10 hodin auto a potom lezat na plazi tyzden, dva, tri a potom zase 10 hodin autom domov. A z krajiny vidiet akorat tak tu plaz a ten hotel a mozno este tak mesto/dedinu, v ktorej zaparkovali.
Ale o tomto sa tu bavit nemusisme.
Ona chce typy, tak ich ma. Ci chce tych 7 hidin sediet v aute alebo v buse alebo v lietadle, to si uz musi rozhodnut sama. Lebo do 6 hodin mozes mat aj SLovensko. Z jedneho konca na druhy je to ca. 400 km, plus zle cesty, plus nejaka zapcha, plus nejaka nehoda a uz sa ti to moze natiahnut aj na 6 hodin.

nenne27
6. júl 2017

@yanni ja som to pochopila tak ze chce ist autom k moru niekde fakt blizko.a asi sa jej zdalo ze rypes lebo uprimne malta ani seychelly nie su pre rozpocet normalnej slovenskej rodiny bezne😉my nie sme normalna rodina 😝a tiez zhlboka dycham ked vidim tie ceny

yanni
6. júl 2017

@nenne27 a road trip je super, ale to jej tiez nemusis navrhovat. Ako bezdetna som s muzom zbrazdila autom tiez kus sveta ale s malymi (podotykam MALYMI) alebo viacerymi detmi (tak 3kusy plus) to je na zblaznenie. Stacia cesty ca. 8 hodin aj s cikpauzami na SLovensko.

yanni
6. júl 2017

@nenne27 ale tak more od slovenska nemas nikde blizko. A v lete a plus autom. No dakujem. S tak malym doetatom by som v tomto pripade isla mimo sezony. Prazdnejsie plaze a aj cesty.

Malta nie je draha. Letenky su za babku a hotely nestoja takmer nic. Chorvatsko je napr. na moj vkus uz drahe (v relacii cena a sluzby plus preplnene v sezone). Bola som raz a stacilo mi. A aj to bolo mimo sezony (voda ladova brrrr) a s kamoskou ako babska jazda na predlzeny vikend (maju tam dom). Dlhsie by som tam vydrzala asi len naozaj ako spoznavacia dovolenka a precestovat krajinu.

winni
6. júl 2017

@yanni súhlasím s tebou, ale niekto môže rady pochopiť aj inak, mne sa páčia tvoje rady a do budúcna sú užitočne asi pre väčšinu z nás. My milujeme cestovanie, či je to lietadlom, vlakom, ale momentálne preferujeme auto, ono je to aj dosť o tom s akým autom ideš, či máš v ňom pohodlie, alebo je to cestovanie trápenie. Moja dcérka je od malička naučená na dlhšie trasy autom, ale sú deti rôzne, niektoré nevydržia ani cestu z domu do najbližšieho obchodu 🙂

yanni
6. júl 2017

@winni cestovanie je o zvyku. A u deti hlavne o dobrej sedačke. Nasa najmenšia neznasala vajco. Stačilo ju tam položiť a naštartovať a uz revy. Nerevala len, ked ju najstarší celu dobu držal za ruku. Tak 8 hodín na SK bola riadnasranda. Zmenilo sa to o 180 stupňov reboarderom. Bez problému a jedinej slzy a bez držania ruky zvládla 1200 km cez púšť.
Ono je aj rozdiel koľko deti a akého veku vozis. Ked ti za chrbtom sedia 4, z toho 3 chalani, z toho 2 kusy v predpubertálnom guľani oči a haštereni sa, tak to bezmrkotave cestovanie istí len lietadlo. Tam su ako 5 penazi😂

krenkova
6. júl 2017

@tanag Ahoj, my sme sa dcérkou v 3rokoch tiež hľadali niečo bližšie autom a zhodou okolností 1 naša cestovka mala last minute do Talianska pri Rimini, bol to taký menší hotelik s plnou penziou, za super cenu,dcérka mala zdarma.Tak veľmi sa nám páčilo, šli sme v noci a ráno som už malú zahovorila.🙂hrala sa v piesku, plytká voda,všade na pláži boli hojdačky, šmykľavky a všeličo pre deti.Odtiaľ 20km bolo San Marino, aj delfinarium a morský svet, pre mňa supeeer dovolenka a milí a srdeční ľudia🙂

ivike1985
7. júl 2017

@sklenarova o 12ej v noci.a naspät o pol 4 v popoludni.cesta spät bola tazka.kedze malá spala iba 4 hodin a 3 bola hore.asi hodinku pekne hrala a papala ale potom plakala vela.

tanag
autor
7. júl 2017

dakujem vsetkym za napady,
a k tomu rypaniu, to som nemyslela kvoli destinacim, to berem, ja som rada za kazdy typ..ale kvoli tomu, ze ma tu nemusi presviedcat , kde je ako teplo...ja viem najlepsie co moje dieta znesie...a ked vravela, ze aj na sr je teplo, to je pravda , ale ja s dcerou na obed nechodim von..skor na vecer, . dufam, ze toto nedorozumenie moze snad uz nechat tak 🙂

lenka_samorin
7. júl 2017

My sme boli vlani s partiou s malými deťmi od 1 do 4 rokov v Chorvátsku v Zaton Holiday Resort, bývali sme v apartmánoch a bolo to super. Perfektne vybavené letovisko, pekná pláž aj bazény, veľa ihrísk, stromov, tieňa, chutné jedlo, super ubytovanie. Boli sme tam cez Hydrotour a tento rok ideme na to isté miesto zase.

tanag
autor
7. júl 2017

@adrianka22
dakujem za typ, vyzera to fajn podla foto a voda je tam cista?

sklenarova
7. júl 2017

@ivike1985 diky

adrianka22
7. júl 2017

@tanag Balaton je vraj najčistejšie jazero v Európe a pred xy rokmi to bolo more

bibenka1991
10. júl 2017

Takze my mame zmenu, museli sme odbookovat Caorle Taliansko kvoli osypkam, kedze v tom case este nebude malicka zaockovana a ideme na Lopar do Chorvatska, je tam tiez krasne a piesocna plaz