Dom mora vo Viedni: Oplatí sa navštíviť s deťmi?
Boli ste tam niektorá s deťmi,oplatí sa tam ísť?
My sme z Trnavy pozerala som vlaky ako idu pripnem fotku.Ide z Trnavy do Bratislavy hlavná stanica,potom z Ba Petržalky do Wien.Mam vystúpiť na tej zastávke či kde sa to presne nachádza?
Ešte otázka na stanici sú k dispozícii taxíky čo nás odvezie priamo do tej zoo?A dorozumenie asi tam nevedia po slovensky však?Tak to bude problém.
@anonym_autor boli sme v zime. Uzasne miesto. Ohladom dopravy neporadim sli sme autom.
Listky si vypytas aj tak len ze ukazes ale vnutri vsetko nemecko anglicky. Ale uzijete si to aj bez textu
@anonym_autor boli sme v zime. Uzasne miesto. Ohladom dopravy neporadim sli sme autom.
Listky si vypytas aj tak len ze ukazes ale vnutri vsetko nemecko anglicky. Ale uzijete si to aj bez textu
@really8 Rozmýšľam či ísť vlakom alebo autom.A autom dá sa tam kde zaparkovať?
@anonym_autor On je v strede Mariahilferstrasse. na jej zaciatku dolu a konci hore su zastavky metra. Metro ide aj z Hauptbahnof. ale treba prestupit na U3 alebo U6 a dostat sa k zastavkam.
pozri si Viedenske MHD, alebo vystup z metra na spodku mariahilf. alebo navrchu pri Westbahnhof.
myslim,ze pri nom stoji nejaky bus ale tiez.
Je to zoo morskych veci, krokodilov, tukanov, ide sa vytahom na vyhliadku hore a potom pesi po poschodiach dolu.
Je to ok, hlavne ak to deti este nikdy nevideli. V Budapesti je mensi ale tam je sklo nad hlavami a nad nim zralok, to sa mi viac pacilo.
Zoo je pri zamku Schoenbrunn, tam ide metro U6.
v Zoo maju tiez sklo nad hlavami turistov a za sklom rybi, ale zraloka asi nie.
Blizko domu mora, smerom dolu na konci ulice Mariahilferstrasse je aj dom motylov,
taky maly sklenik, mini zoo.
Urcite si vytlac mapu metra, je dost jednoducha a maju ju aj v kazdom vagone nad dverami.
@anonym_autor On je v strede Mariahilferstrasse. na jej zaciatku dolu a konci hore su zastavky metra. Metro ide aj z Hauptbahnof. ale treba prestupit na U3 alebo U6 a dostat sa k zastavkam.
pozri si Viedenske MHD, alebo vystup z metra na spodku mariahilf. alebo navrchu pri Westbahnhof.
Je to zoo morskych veci, krokodilov, tukanov, ide sa vytahom na vyhliadku hore a potom pesi po poschodiach dolu.
Je to ok, hlavne ak to deti este nikdy nevideli. V Budapesti je mensi ale tam je sklo nad hlavami a nad nim zralok, to sa mi viac pacilo.
Blizko domu mora, smerom dolu na konci ulice Mariahilferstrasse je aj dom motylov,
Urcite si vytlac mapu metra, je dost jednoducha a maju ju aj v kazdom vagone nad dverami.
@anonym_77a663 Fu no toto znie dosť zložito na mňa
Chodíme do Viedne autom, zaparkujeme na záchytnom parkovisku Erdberg - cena cca 5 eur/24h a odtiaľ sa už presúvame metrom. Ide odtiaľ linka U3 a tá stojí aj pri Haus des Meeres. Alebo potom zaparkovať bližšie, no tam je cena cca 4 eurá/hodina
Toto mi napísal Copilot: Najbližšie parkovisko
Parkhaus Windmühlgasse – nachádza sa len cca 400 metrov od vchodu do Haus des Meeres, čo je asi 5 minút pešo.
💰 Cena: približne 4,20 € za hodinu
📍 Adresa: Windmühlgasse 22, 1060 Wien
Cudzí jazyk nepotrebuješ, kúp si vstupenky online a nebudeš musieť stáť rad na pokladňu
Áno, ak tu už vyššie spomínali, chodí tam linka metra U3. Zastávka Neubaugasse vystúpiť a odtiaľ je to 3 minúty peši
@anonym_autor 'Haus des Meeres' je v centre Viedne, na sikmo odbocujucej ulicke priblizne v strede znamej obchodnej ulice Mariahilferstrasse. Je v byvalej vojenskej protilietadlovej betonovej vezi (Flakturm) na niekolkych poschodiach. Pod vezou je parcik s detskym ihriskom a v okoli zastavky busov, nedaleko je metro.
Vieden ma vyborny system MHD (wienerlinien.at), jednorazovy prestupny listok stoji 2,40€ a plati 80 min od oznacenia. Celodenny (24h od oznacenia) stoji 8€. Daju sa kupit (aj) na kazdej stanici, v staniciach metra v automatoch. Deti az do 15 rokov veku mozu pocas rakuskych skolskych prazdnin, v kazdu nedelu a v rakusky statny sviatok cestovat zdarma.
Na orientovanie sa vo Viedni (autom, peso, MHD) ti staci mobil s datami a GPS a aplikacia Mapy (Google maps). Zadas ciel a mozes si pozriet trasu autom, peso, alebo MHD.
Autom sa da vyhodne zaparkovat (cca 4,60€ na den) v zachytnych P+R parkovacich domoch, ktorych je po Viedni viacero a su pri zasravkach/staniciach MHD (zvacsa metra). Parkovaci listok, ktory vam vyda automat pri vstupnej rampe/brane/rolete si vezmite so sebou, lebo niektore parkovacie domy maju dvere na gulu a dovnutra sa peso dostavate prave pomocou toho parkovacieho listka. Potom listok vyplatite v automate (vacsinou sa da aj kartou) a s vyplatenym vas pusti vystupna rampa/brana/roleta.
Oplati
ja by som tam uz nesla, nijako ma to neohurilo, a dokonca ani moje deti, pre nas sklamanie
Tak ani parkovanie není také jednoduché.A z vlakovej stanici ako je to ďaleko?
@anonym_autor z viedeskej hlavnej stanice (Hbf = Hauptbahnhof; lebo Vieden ma niekolko vlakovych stanic) je to 34 minut pesi, alebo 24 minut autobusom 13A.
@anonym_autor ja odporucam autom, kym sa z Trnavy prestupmi dostanes do Viedne, uz budete unaveny. Velka skoda toho priameho IC vlaku. Zaparkovat sa da v meste lacnejsie aj drahsie. Mozno by bola ZOO lepsia volba.
@anonym_77a663 ZOO je na trase U4
@anonym_autor parkovanie je jednoduche. Pozri si wipark, parkovaci dom. Je kusocek odtial len rovno po chodniku. Ak je toto zlozite tak ja uz neviem
ved si pozri google maps, mas tam aj verejnu dopravu. pripadne bolt a pod - funguje (skoro) vsade na svete.
My sme už boli pár krát, manzel s deťmi aj pred dvoma týždňami. Parkuje v najbližšom parkovacom dome. Deťom sa veľmi páčilo… vstupné trošku drahšie pre dospelého, ale tak mám pocit, že lacné je už iba sedieť doma…
@anonym_autor z Petrzalky sa odcezies rovno na Hauptbahnhof Wien.
Tamsi kupte najlepsie celodenny /24 h./listok,myslim ze stoji 8 €
Ako vyjdes z hlavbeho vchodu stanice/je tam mekac,dm-ka,L'osteria/robia skvelu pizzu/..
Tam stoji autobus 13A
Ten ta odvezie rovno k tej Zoo-Haus des Meeres
Je to krasna zoo,urcite sa oplati ist.
A rezervuj si na to aspon pol dna,je tam ttoho vela.
Vo Viedni sa dohivoris nemecky a anglicky.
@anonym_autor parkovanie je jednoduche. Pozri si wipark, parkovaci dom. Je kusocek odtial len rovno po chodniku. Ak je toto zlozite tak ja uz neviem
@really8 Predstav si pre mňa je to zložité keďže nemám navigáciu,vlastne mám v mobile ale v zahraničí mi to nefunguje.A neviem ani jazyk tak jasné že mám strach aby sme sa tam nestratili.
@anonym_autor predstavujem si. Offline mapy ti pojdu aj bez dat
@really8 Nie nepôjdu mám to odskúšané,boli sme minulý mesiac v Zline a neisla mi tam mapa.
@really8 Predstav si pre mňa je to zložité keďže nemám navigáciu,vlastne mám v mobile ale v zahraničí mi to nefunguje.A neviem ani jazyk tak jasné že mám strach aby sme sa tam nestratili.
@anonym_autor zaplat si u operatora mobilne data alebo ak ich mas, zapni si v mobile datovy roaming. Nainstaluj si appku waze a bud si tam daj ako ciel cesty Haus des Meeres a navedie ta na najblizsie parkovisko alebo si daj Erdberg a dovedie ta to na zachytne parkovisko na okraji Viedne a odtial uz pojdes metrom.
@anonym_autor u operatora si nevies na jeden den zaplatit data aby ti mapy sli? To nebyva drahe
@really8 Mám Tesco mobile na kredit a nemám tam roaming

@anonym_autor