icon

Je dovolenka s deťmi na Balatone dobrá?

henika26
6. jún 2011

ahojte maminky,chcem sa opytat ci ste uz boli na balatone?uvazujem tam s dcerkou a priatelom ist.preco prave balaton?lebo je tam 50 az 70 metrov plytka voda,co je super pre deti a neplavcov ako ja 🙂) a navyse je to z BA cca 2 hodky autom co je tiez super vyhoda 🙂

danulkaja1
12. jan 2015

My sme boli v Balatonlele pred pár rokmi a bola to naša najlepšia dovolenka.Pre malé deti úžasná teplučká voda,všade všelijaké kolotoče,cirkus,zábavný park.boli sme tam v čase nejakého ich sviatku vína,čiže samé stánky,večerný program,naozaj výborné.Chodili sme na takú platenú pláž,vstupné minimálne,tobogány,krásna trávička,piesok,reštaurácie,zmrzlina,všetko za výborné ceny.Ubytovanie sme si hľadali na mieste,bývali sme v takom domčeku s krásnou trávnatou záhradou.Naozaj výborne😊

madaraszka
12. máj 2015

My sme boli v auguste 2013 v hotely EUROPA Siofok, kupovali sme pobyt cez zľavový portál..tu je časť recenzie:
Hotel je sice starší, ale postupne prechádza rekonštrukciou. Má 13. poschodí. Jedáleň je veľká, s výhľadom na jazero. V cene pobytu sme mali privítací drink, a masáž pre dve dospelé osoby. Hotel má vlastnú pláž a pekný bazén. K dispozícii je tiež plážový bufet. Neďaleko požičovňa vodných byciklov. Hotel má strážené parkovisko, ktoré je však platené 2000 HUF (6 eur), a je vzdialené asi 800 m od hotela. Platili sme kartou na recepcii.
Izby
My sme mali izbu na 10. poschodí, prekrásny výhľad na jazero Balaton, aj na mesto Siofok. Vynovená kúpeľňa, nová podlaha, v izbe skriňa, TV, minichladnička, jediné čo chýba je klimatizácia a fén v kúpeľni. Na balkóne stôl a dve stoličky.
Pláž
Pláž trávnatá. K dispozícii boli aj lehátka, ale tie sme nevyužili. Vchod do jazera po schodíkoch. Voda bola úžasná, teplá a čistá. Dno jazera pieskové. Bohužiaľ plávať sa veľmi nedalo nakoľko jazero je veľmi plytké.... aj po 800 m nám bolo asi po pás. Plávali sme v hotelovom bazéne.
Strava
Výber jedla bohatý (mali sme polpenziu), či na raňajky, či na večeru, každý si prišiel na svoje.
Nám sa tam veľmi páčilo..Siofok je rušné letovisko..cítila som sa tam ako v malo "bulharsku 😀 .
Tipy
My sme využili možnosť výletu... plavba na lodi po jazere na druhý breh do Tihányu, spojenú s prehliadkou mestečka a návštevou čárdy, kde nás ponúkli obedom a ochutnávali sme miestne vínka... Super výlet... Odporúčam. Výlety sa kupujú v prístave

mike_bassett
25. máj 2015

Bol som na Balatone s rodičmi ešte za komančov, mohol som mať tak 4 - 5 rokov. Dodnes mám na tú dovolenku v pamäti zopár zábleskov, aj na to, že v tej nízkej vode sa mi veľmi páči.

lucyso
4. jún 2016

Ahojte tento rok uvazujeme nad dovolenkou na Balatone.nemate niekto najnovsie vychytavky 😆 typy, rady?

madaraszka
4. jún 2016

Ťažko radiť. Je toho veľa. Minulý rok sme boli v Balatonlele. Je tam lunapark pekna platena plåž s bazėnmi a tobogånmi. Pekne mesto. Premåva tam turistický vlačik. Tento rok ideme do Balatonfuredu.

janja2502
5. jún 2016

Nebol niekto v hoteli Danubius?

000010000
5. jún 2016

My sme boli v hoteli Lido. Je to perfektný hotel pre deti. Majú tam krásne rodinné izby. Super je, že hotel sa nachádza priamo pri jazere Balaton v Siófoku. My sme objednávali zo stránky UBYTOVANIE BALATON, konkrétne odtiaľto: http://www.ubytovaniebalaton.sk/dovolenka-na-ba... ten tretí hotel. Balaton je pre deti ako stvorený. Je tam pozvoľný vstup do vody.

lucina33
9. jún 2016

@halit13 Dobrý večer..Zaujala ma vaša ponuka,tak som hneď začala hľadať ubytovanie,ale nikde nepíše,že je v blízkosti aquapark,grécke mestečko a mesto s peknou promenádou..prosím vás napísali by ste mi o tom viac?,ďakujem veľmi pekne

madaraszka
10. jún 2016

@lucina33 Neviem komu patrila otázka 🙂 . SKúsim odpovedať ja , ak patrila mne. My sme boli ubytovaní v hotely Lelle v BAlatonlele s vlastnou plážou...nuž netreba čakať nejaký luxus..je to riadny retro hotel ale pre nenáročných úúúplne stačí. Nám vyhovoval, aj kvôli tej blízkosti pláže, a to nehovorím, že je tam kopu bufetov za prijateľné ceny, aj kvôli polohe, lebo bolo blízko do mesta. aj k promenáde, ktorá viedla do prístavu aj k tej akože platenej pláži, ktorá sama o sebe obsahuje bazénovú časť s tobogánmi, ihriská a dokonca aj pieskovú pláž. Na opačnom konci konci mesta..Je to trochu dlhšia pešia prechádzka je Lunapark a tiež sú tam motokári...aj obchoďaky.
Neviem či sa podarí skuste na linku:
https://sk.revngo.com/hotel-lelle-balatonlelle?...

madaraszka
10. jún 2016

Ešte prikladám link na ten Vidámpark a zabudla som na Cirkus 😉

http://balcsi.net/balatoni-kalandparkok/balaton...

Tento rok ideme do Balatonfuredu do hotela Panorama

http://www.hotel-panorama.hu/

My máme výhodu, že manžel oválada jazyk, takže objednávame hotely napriamo, ale ako vidíte dá sa aj cez naše stránky...Dohovoríte AJ. V Balatanfurede je zase Aquapark Annagora. A kopu iných zaujímavých vecí a výletov čo sa dá podniknúť aj po okolí. Plavby loďou, tie vláčiky premávajú asi v každom takomto väčšom meste, takže vyhliadkové jazdy...My máme teraz už pomaly 13 r. dcéru, ale stále vyberáme také miesta aby bolo aj pre deti vhodné a bolo veselo a rušno. O Siofoku som písala už vyššie. Pred dvoma rokmi sme boli v auguste v Balatonalmádi, no vtedy nám moc neprialo počasie, v &balatone sme sa neokúpali, aja to celkom pekné miesto, bývali sme v hoteli Nereus tiež má svoju pláž aj s bazeníkom.

https://sk.revngo.com/nereus-park-hotel-balaton...

Neďaleko je mestečko Batalatonfuzfo tam sme boli na bobovej dráhe. Človek keď chce tak si činnosť nájde aj v horšom počasí. Len gúúúglite 😀 .

lucina33
10. jún 2016

Jeej,ďakujem...my máme 4detičky takže vždy hľadám miesta,kde bude o zábavu postarané...Ak by ste mi mohli poradiť,kde by bolo najlepšie ubytovanie aby sme mali blízko všetky atrakcie?bobovú dráhu,aquapark,lunapark,motokári,pieskovú pláž a výlety loďou...Jazyk žiaľ ovládame nemecký a trošku angličtinu...Hľadala som ubytko na našej stránke,ale bikde nespomínajú,či je v blízkosti nejaké výlety alebo atrakcie,tak sa mi ťažko vyberá hotel...

janja2502
10. jún 2016

@lucina33 aj my ideme toho roku do hotela Danubius (Marina), tesime sa. Este sme tam neboli. Pozrite stranku Zlavoking, maju tam vela ponuk v Madarsku.

halit13
10. jún 2016

@lucina33 tak to tam všetko bolo keď sme tam boli, ale už je to aj 8 rokov dozadu, netuším, čo sa tam pomenilo, jedine kuk panáčikom cez google street

halit13
10. jún 2016

@lucina33 na mape to je

halit13
10. jún 2016
halit13
10. jún 2016

@lucina33 a tu je veľa fotiek z kempu http://www.balatontourist.hu/balaton_camping_ap... , plus večer sme chodili do mesta po promenáde 😉

bijaba
10. jún 2016

Baby ako sa tam cenovo pohybuje ubytovanie? nevieme sa rozhodnut ci chorvatstvo alebo balaton alebo co :/ uz sme uvazovali ci zostat na slovensku ale mam pocit, ze tu nas to vyjde vsetko drahsie ako ked pojdeme niekam do zahranicia.

kajca84
10. jún 2016

@bijaba samozrejme zálezí to od toho,ci chcete íst do hotela alebo nie,my chodíme k Balatonu kazdy rok,páci sa nám tam.
Skús pozriet ubytovanie na zimmerinfo.hu

madaraszka
10. jún 2016

No Tak Balaton a Chorvátsko vyjde asi tak na rovnako. Akurát je to omnoho bližšie takže náklady na dopravu sú menšie a teda kratšia cesta. A vyžitie podľa mňa omnoho lepšie pri Balatone. Zase more je more. Treba si stanoviť priority. Ale pokiaľ viem v CHorvátsku zase nie až tak veľa atrakcií pre deti. My potom radšej chodievame do BUlharska 😀

lucina33
14. jún 2016

@danulkaja1 ..prosím vás,napísali by ste mi v ktorej časti ste presne boli?,názov toho domčeka si nepamätáte??vopred ďakujem 🙂

janja2502
21. jún 2016

mam dotaz 🙂 Treba na Balatone davat detom topanky do vody? Ma ich tam niekto? Dakujem

madaraszka
21. jún 2016

@janja2502 Môj názor je , že netreba. Dno jazera je totiž akoby jemné, pieskové. Nie sú tam žiadne drsné kamene, chodí sa po ňom príjemne. 😎

janja2502
22. jún 2016

@madaraszka vdaka

krasneleto
7. júl 2016

baby ako ste platili na balatone? forintami , ci da sa aj eurami?

madaraszka
7. júl 2016

No my forintami, myslím v bufetoch, na plážach, v stánkoch v meste.....určite, ale v obchodoch normálnych kde sú terminály tak kartami.

tatianatana
12. júl 2016

Ahojte. Aj my plánujeme resp, rozmýšlame o odychu pri Balatóne. Jedina vec čo nás odráža je to, že vraj tam je draho...viem, že niekedy bolo ale je to ešte stále tak? Napr. nejake základne veci v akých sumach sa pohybuju ako nejaký obed, pivo, džus a pod? prípadne v potravinach vody, pečivo a tak...ďakujem za Vaše odpovede 🙂

janja2502
12. júl 2016

zajtra odchadzame 😵

tatianatana
13. júl 2016

Ahojte. Aj my plánujeme resp, rozmýšlame o odychu pri Balatóne. Jedina vec čo nás odráža je to, že vraj tam je draho...viem, že niekedy bolo ale je to ešte stále tak? Napr. nejake základne veci v akých sumach sa pohybuju ako nejaký obed, pivo, džus a pod? prípadne v potravinach vody, pečivo a tak...ďakujem za Vaše odpovede 🙂

madaraszka
13. júl 2016

@tatianatana dobolím si tvrdiť že draho tam nie je. Asi ako u nás. Určite lacnejšie ako v Chorvátsku. My teda tiež nerozhadzujeme peniažky ale zatiaĺ sme si dopriali vždy čo sme chceli. Cenz v bufetoch normalne v obchodoch tiež. My máme väčšinou hotel a polpenziu takžie riešime len obedy. Tobhto roku máme v hotely len raňajky tak uvidíme.